Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

sunnuntai 3. tammikuuta 2010

Georgetown

Monissa Malesian kaupungeissa kraanavesi on juomakelpoista. Toki tämä kannattaa tarkistaa jokaisessa kaupungissa erikseen. Täällä respan työntekijä oli ylpeä vedestä: "Malaysia water very very good, mineralwater not so good, Malaysian water taste better." On kyllä vähän outoa juoda kraanavettä reissussa ja se maku on lievästi kloorinen, mutta menettelee. Kadulta löysin myös vesipisteen, jossa voi täyttää 1,5l pullon 0,3r hintaan, jos haluaa pelata varman päälle.


Uudenvuodenaattoilta ei alkanut kovin iloisesti, kun naapurihuoneen siperialaismies näytti oveaan, huoneesta oli viety ainakin kännykkä ja läppäri. Kysyin onko miehellä matkavakuutus, muttei hän ollut kuullutkaan sellaisesta. Poliiseja kävi liuta ihmettelemässä ja vierastalo vakuutti ettei tällaista ole aikaisemmin tapahtunut. Lukkojen raudat näyttivät vanhoilta ja tähän oveen laitettiin uusi, joten saattoivat puhua totta. Huoneen ovi oli syvennyksessä, jossa murtautuminen on helppo tehdä huomaamattomasti. Pitää kiinnittä tähänkin huomiota jatkossa, kun valitsee huoneen. Tämä on kuitenkin ensimmäinen kerta, kun näen tällaista, joten ei tässä hirveän huolissaan tarvi olla.


Joku tärkeä ministeri antoi tahtia yleisölle ja oli mukana laskennassa. Poliiseja oli paikalla 4000 ja helikopteri pörräsi ilmassa.


Vähän ennen keskiyötä tapasin helsinkiläisen äijän Esplanadin ainoalla olutkojulla, ilta jatkuikin ilotulituksen jälkeen baarikujalle.


Vaihdoin isoon 25r huoneeseen, josta on näkymä sivukujalle ja pistorasia.


Khoo Kongsi, yksi koristelluimmista klaanitemppeleistä Kiinan ulkopuolella.




Kuvia temppelin sisältä


Cheah Kongsi.


Kapitan Keling Moskeija.


Täällä on taas saanut maistella uusia ja erilaisia herkkuja. Intialaista, Penangilaista ja Kiinalaista. Tämän annoksen tilasin summassa kiinalaisesta ravintolasta. Penang menee hyvin korkealle parhaat sapuskat listalla. Erityisesti olen pitänyt intialaisissa ravintoloissa "rieskan" avulla syömisestä, aivan kuten laoruoan kanssa, sapuska maistuu paljon paremmalta, kun sen syö käsin. Intialaiset näyttävät syövän käsillä myös riisi+kastike yhdistelmät, ehkä tätäkin pitää testata, vaikka se näyttääkin vähän härskiltä.

2 kommenttia:

mutteri kirjoitti...

HYvää alkanutta vuotta! Tiedätkö, onko se klaanitemppeli suvun/klaanin vainajien palvomista varten vai mikä sen merkitys. Vähän kalliimmaksi eläminen siellä ilmeisesti tulee kuin aiemmissa paikoissa? Herkullisen näköinen annos mutta näyttää kyllä mun silmiin jälkiruualta!

Tuukka kirjoitti...

Sitä sanotaan myös joissain yhteyksissä klaanitaloksi, joten kai se on ollut myös kokouspaikka, en perehtynyt kovin syvällisesti paikan historiaan. Eivätkö kaikki uskonnolliset rakennukset ole tarkoitettu ainakin osittain lahkon vainajien palvomiseen/muistamiseen? Tietenkin tämä on Myanmaria kalliimpi ja ehkä hitusen Thaimaata kalliimpi. Enhän mää tosin oo ollut vasta kuin täällä maailmanperintökohteessa peak seasonin aikaan, joten ei tästä koko maan kattavia johtopäätöksiä voi tehdä. Tuo valkoinen on tofua, kieltämättä se näyttää jälkiruolta, muttei ole :)