Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

maanantai 4. tammikuuta 2010

Butterfly farm

Oli tarkoitus lähteä jo tänään Kota Bharuun, mutta ainoa bussi jonka löysin lähtee jo kymmeneltä Butterworthista ja pyykit luvattiin takaisin vasta yhdeltätoista. Oli siis aikaa lähteä tutustumaan Batu Ferringhissä sijaitsevaan perhosfarmiin. Ensimmäiseen bussiin en mahtunut ja toisessa ilmeni, että paikallisbussit eivät anna vaihtorahaa, matka maksoi 2,7r joka juuri löytyi kolikkoina lompakosta, eipä tuo toisaalta olisi ollut suuri menetys maksaa kokonaiset 3r puolen tunnin matkasta. Kun pääsin puolessavälissä matkaa istumaan, huomasin vierustoverini hieman omituiseksi. Hän matkusti yksin, mutta muoviset (?) käsiraudat käsissään. Lisäksi hän kaiveli välillä kainaloaan ja nuuski tämän jälkeen innokkaasti sormia. Siinä vaiheessa rupesi hieman iljettämään kun huomasin tyypin hakevan aromeja myös haarovälistä. Välillä tyyppi myös puhui itsekseen ja nosti kättä poliiseille, liekkö hyväkin tuttu.

Perhosfarmilla kiertelin n. tunnin. Miljoonan perhosen lisäksi paikassa oli kotilovaiheessa olevien perhosten hautomo, käärmeitä, liskoja, kilpikonnia, kuoriaisia, skorppioneja ja hämähäkkejä, myös kuivattujen hyönteisten kokoelma oli hieno. Paluumatkalla tapasin pari muslimimiestä, toinen Marokosta ja toinen Jenkeistä. Marokkolainen oli innokas kertomaan uskostaan, elämänfilosofiasta ja muutenkin juttelemaan. Olin väsynyt enkä jaksanut alkaa väittelemään, vaan lähinnä kuuntelin, kun mukavan oloinen mies selitti näkemyksiään. Mies kertoi, että hän on juuri tulossa moskeijasta, johon hän oli lähtenyt hakemaan rauhaa, riideltyään vaimonsa kanssa. Hän kertoi, että muslimit vievät kaikki ongelmansa moskeijaan, jossa he rauhoittuvat ja elämä alkaa näyttää taas paremmalta. Ajaessamme rannan ohi mies ihaili tätä ja sanoi, että Casablancassakin on upea uimaranta, ikävä kyllä se on yleisranta, jolla miehet ja naiset ovat sekaisin. Kysyin miksi tämä on huono asia. Mies selitti, että naisilla on ylpeytensä ja arvokkuutensa. Hän antoi yksinkertaistetun esimerkin: Jos sinulla on jokin todella arvokas esine kotonasi, et pidä myöskään sitä kaikkille esillä ja suojattomana. Samoin on naisten kanssa, miehet ovat susia, naiset lampaita, joten sinun täytyy suojella sinulle rakkainta. Saapuessamme Georgetowniin mies kutsui minut ravintolaan juomaan jotain ja keskustelemaan lisää, olin kuitenkin sen verran väsynyt, että kieltäydyin kohteliaasti, vaikka vieraan kulttuurin ajattelumallista olisi ollut ihan mielenkiintoista kuulla lisää.







3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

välillä varmasti näkee myös näitä oudompia hiippareita, moskeijan rakentaminen voisi sopia myös tänne , tai onhan mulla kasvihuone.
Kiitokset taas kuvista ja raporteista. t.sointulalaiset

Anonyymi kirjoitti...

HJNMVGBHNBJMNHDFHJJKKLL,,LFCGVBNMMJNDXD+PÅPDEE49WSXXD
ELI TERVEISET REMU KOIRALTA

mutteri kirjoitti...

Tuukka on tainnut kasvaa isoksi, pikkupoika-Tuukka olisi kyllä viihtynyt liskojen parissa pari päivää! Mutta poikapuolinen edelleen selvästi, tyttöjen kuvissa olisi ollut enemmän perhosia:) Kannatan lämpimästi elämänkatsomusten kuuntelemista, maailma ja ihmiset ovat uskomattoman mielenkiintoisia!