Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

maanantai 25. tammikuuta 2010

Singapore

Viimeinen muisto Malesiasta oli huono. Kuala Lumpurin linja-autoasemalla radiopuhelimen kanssa häärinyt mies sanoi ohjaavansa minut Singaporen bussiin. Rahastajalta varmistin vielä pariin otteeseen, että bussi menee Singaporeen saakka ja sain myöntävän vastauksen. Bussi oli iso V.I.P. joten penkit olivat isot ja jalkotilaa oli runsaasti, jouset vain olivat löystyneet pahasti ja bussi vatkasi aikalailla. Johor Bahrussa bussi sitten pysähtyi ja kaikki tekivät lähtöä. Pari japanilaista oli jo kuskin luona kyselemässsä tilannetta. Minä kysyin onko tämä viimeinen pysäkki ja että ostin lipun Singaporeen. Kuski levitti kätensä ja sanoi ettemme ostaneet lippua häneltä, hän on pelkkä kuljettaja (Memory Express). Ei auttanut muu kuin lähteä etsimään jatkobussia ja toivoa, ettei se maksa yli 3r, sillä sen verran olin jättänyt rinngittejä muistoksi, vähän ikävä alkaa etsiä rahanvaihtajaa tässä vaiheessa. Bussi maksoi 2,5r ja hymyilin jälleen noustessani bussiin.

Rajavalvoja halusi nähdä lentolipun pois maasta ja löi tämän jälkeen 90 päivän leiman passiin. Bussin pysähdyttyä selvitin missä olen ja lähdin suunnistamaan vierastalolle, jonka olin löytänyt netistä. Ali´s Nest löytyikin pienen etsinnän jälkeen ja sain dormipaikan 13 dollarilla, joka on todella edullinen hinta Singaporessa. Seuraavana päivänä kävelin ympäri kaupunkia ja kävin upeassa Aasia museossa. Singapore on todella kaunis kaupunki, paljon viheralueita, rakennukset ovat komeita ja kaupunki on todella puhdas. Täällä olisi hyvin voinut viettää pari päivää enemmänkin. Lentokentälle pääsin yhdellä metrolipulla, mutta kolmella junanvaihdolla. Odotushallissa ei ollut pistorasioita, mutta check-inin jälkeen odotushallissa oli läppäreille oma piste josta sai virtaa ja pääsi ilmaiseksi nettiin, myös ilmaiseksi käytettäviä nettipisteitä oli runsaasti, ihan hyvin Budget terminaalilta, kahdella muulla viihtyvyys on kuulemma vielä parempi (mm. Xbokseja).


Taidemuseon edessä


Ferrari. Satoja hevosvoimia, upeat kaarreominaisuudet, todellinen vauhtinautinto. Mutta siinä se seisoo, maailman toiseksi tiheimmin asutetun maan ruuhkassa, pelkkänä koristeena, sääliks käy...






Tyylikäs alikulkukäytävä


Finanssikeskuksen pilvenpiirtäjät


Tuukka formularadalla :)


Tuukka formulakatsomossa :)


Jo muinaisessa Kiinassa oli hevareita...


Pääkallonmetsästäjien kilpiä, mitä enemmän hiuksia, sitä kovempi sotilas.


Huhtamaen valmistama kertakäyttömuki (lounas vajaat 5$)


Miks Duriania syrjitään... (kuva metron sisäänkäynniltä)



(1 € = 2 S$)

3 kommenttia:

Siina ja Vesa kirjoitti...

Me kyllä ymmärretään ja hyväksytään täysin durianin syrjintä. :D

Valkonen talo eksyny Singaporeen! Ja on kyllä tyytyväisen näkönen mies kuvissa.

mutteri kirjoitti...

Kyllä on siistin näköstä! Mä näen mielikuvissani, kuinka Tuukka juosta pörrää ympäri rataa ja sanoo että vrum, vrum, vruum...

Tuukka kirjoitti...

Tuota juoksemista ois vähän vaikeuttanu se että kyseessä on katurata...