Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

torstai 14. tammikuuta 2010

Kuala Tahan

Nilkka ei ollut turvoksissa aamulla, joten paatin lähtea kohti viidakkoa. Jalkapöyta oli kuitenkin sen verran kipea, etta paasin taapertamaan juuri puoli kymmeneksi rauta-tieasemalle. Olin katsonut aikatauluja hieman huolimattomasti ja ne mita olin katsonut tulevat voimaan vasta 15. paiva. Nykyinen lahtoaika oli 9.15, mutta juna oli mukavasti puoli tuntia myöhässa, joten ehdin käydä syömassa aamupalankin. Juna ei ollut aivan sitä mitä olin odottanut, maisematkin samaa luokkaa, kuin Etela-Thaimaassa. Jerantutin rautatieasemalla oli jonkin matkatoimiston aija minibussilla vastassa, päätin lähteä mukaan. Ensimmäinen pysähdys oli matkatoimistolla, josta ostin venematkan Kuala Tahaniin (35r+ 5r bussi rantaan), lisäksi piti ostaa puistolupa (1r) ja kameralupa (5r). Venematka kesti n. 3 tuntia pitkin jokea, joka halkoi tiheaa viidakkoa. Kuala Tahanissa otin sangyn tyhjillään olevasta 15r dormista, myohaan illalla huoneeseen saapui pari muuta ja nyt asustan kolmen naisen kanssa. Tata kirjoittaessa majatalon nainen kavi esittelemassa huoneen kahdelle naista naisista, selittaen nyt taalla asuu yksi nainen yksi mies, joten kun te tulette, taalla on kaksi naista ja kaksi miesta, naiseksi tiedetty nainen korjasi, etta hanen kaverinsakin on nainen, emanta oli hieman nolona, aina ei pida tehda liian nopeita oletuksia. Paivalla kavin tekemassa muutaman kilometrin lenkin Canoby Walkwaylle ja laheiselle maelle. Jo talla reissulla nain isoja kanalintuja, pari metrista liskoa ja villisian, joten tama lupaa hyvaa pidemmalle retkelle. Kysyin puistonvartialta onko joku todella nahnyt tiikereita taalla. Han vastasi, etta turistit nakevat niita joskus, mutta kyseessa on pelokas elain hyvalla hajuaistilla, joten se on harvinaista. Huomenna 12km viidakkoon ja yopyminen siella.


"Elamyksellinen viidakkojuna"


Moskeija matkanvarrelta


Jokiveneessa


Kuala Tahanin ranta, retkeilyreitit lahtevat joen toiselta puolelta.


Ne luvat kannattaa maksaa...


Canopy Walkway, alaspäin matkaa n.20 metria.


Mita kuvassa?


Koitin etsia vuosirenkaita, mutta sitten tajusin, ettei niita ilmeisesti muodostu naissa olosuhteissa samallalailla, kuin Suomessa.

5 kommenttia:

Siina ja Vesa kirjoitti...

Me äänestetään että perhonen!

mutteri kirjoitti...

Toi vaunuhan on ihan kun interCity, aika vähän vaan myöhässä! Jokiveneessä mulle yllättäen liivit, onko tavallista? Riippusilta tai mikä se nyt onkaan vaikuttaa aika jännältä, tais keinua enemmän kuin Könkäällä, mikähän oli painorajotus. Mikä ihme kuvassa? jos se on se siinä keskellä niin kaunis ruukunpala tai perhonen mutta jotenkin muitakin erikoisia kohtia kuvassa, jotka mielikuvituksessa hahmottuu moneksi.

Tuukka kirjoitti...

Loytyy niita liiveja suht usein, juuri kukaan ei vaan kayta niita. Riippusilta keinu "hieman" enemman, kuin konkaan versio :) Perhonenhan se.

Jos joku ihmettelee niin ei viidakossa ei ole nettia. En paassytkaan yopymaan, mutta siita lisaa myohemmin.

Sirpa kirjoitti...

Sain kuvasta käärmeenpään, jolla on vielä kielikin ulkona ja mietin missä sen loppuruumis on ja käärmeenpään edessä on ihan selvästi vauvakäärme :)))
Pirjolle on potilas!

Tuukka kirjoitti...

Heh... Tuo perhonen on onnellinen jos liskot sun muut pedot näkevät saman :)