Tunnisteet

Thaimaa (93) Indonesia (82) Filippiinit (58) Suomi (45) Snorklaus (43) Malesia (40) Kiina (39) Sukellus (36) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Sumatra (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) Turkki (13) Amazon (10) Italia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) F1 (9) Kolumbia (9) Oman (9) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Jaava (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Nusa Tenggara (6) Qatar (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Saudi Arabia (5) Sikkim (5) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

perjantai 3. lokakuuta 2014

Putouksille

Ostettiin liput Puerto Iguazun bussiin tiistai-aamupäivänä (792p/hlö). Aluksi 20% alennus ilahdutti, mutta huomattuani, että pari tuntia myöhemmin olisimme saaneet 30% alennuksen vähän harmitti. Alle vuorokausi lähtöön saa siis tällä yhtiöllä 30% alennuksen ja 24h-48h ennen lähtöä 20% alennuksen.

Seuraavana aamuna kiitettiin mukavaa hotellin pitäjää ja mentiin metrolla bussiasemalle. Aikaa oli, joten käytiin syömässä hyvä lounas.

Grillistä lehmän kylkeä (kai), salaattia ja leipää (65p). Oikein maittava ateria, ei Argenttiinalaista grilliä turhaan kehuta.

Bussimme saapuu ja lähtee minuutilleen ajoissa 13.30.

Paikkamme olivat alakerrassa. Toisella puolella käytävää oli vain yksi tuoli, sillä nämä lepotuolit vievät tilaa. Varmasti lokoisin kyyti koskaan, Malesian bussit tulevat jossain kaukana hopeasijalla tai Kiinan makuubussi. Maisemat olivat tasaista peltoa ja paljon lehmiä. Ei ihme, että Argentina on ollut 1900-luvun alkupuolella maailman vauraimpia valtioita, ruokaa täällä riittää. Kahdeksan aikoihin oli pientä epäselvyyttä kuuluuko lippuihin ruoka, ostinkin varalta sämpylän bussiasemalta.

Bussin lähdettyä liikkeelle saatiin kuitenkin tällaiset annokset. Sämpylääni tuli kaksi lisäkinkkusiivua, toinen Minnalta ja toinen käytävän toisella puolella olleelta israelilaislta, joka ei voinut miksata juustoa ja kinkkua. Läppärin akun kulutin loppuun ja yhden leffan katsoin bussin töllöstä, nukuttuakin tuli ihan hyvin.

Ennen yhdeksää seuraavana aamuna oltiin Puerto Iguazussa. Israelilaiset tulivat kysymään mistä olen ostanut kelloni, kun otin siitä kompassisuuntia. Vähän pettyivät, kun kerroin, että Suomesta, aikoivat mennä sinne ehkä vasta ensi vuonna. Parin väärän kadun jälkeen pääsimme kartalle ja löysimme hotellimme, josta oltiin varattu neljä yötä etukäteen yhteensä 906 pesolla.

Ulkoapäin näytti todella hyvältä ja erittäin ystävällinen nuori nainen antoi paljon infoa putouksista. Nainen oli vaikuttunut Minnan nopeasta kääntötaidoista suomeen.

Myös huone näytti todella hyvältä, ilmastointikin löytyy, mutta taidetaan nauttia helteestä, kun viimein kuumaan päästiin.

Olin jo niin tottunut bideeseen, että sen puuttumisesta pieni miinus. Pöntön rinkula oli pehmustettu, mikä oli vähän outoa.

Ikkunasta näkyy paikan uima-allas.

Naapurissamme on uima-allaskauppa, taitavat olla suosittuja täällä päin.

Matkapölyt pestyämme lähdimme aamiaiselle, matkalla kohti keskustaa nähtiin tämä hieno kukka.

Keskustassa. Kaupunki on melko pieni, mutta turisti-infon kartasta oli silti paljon iloa. Vähemmän yllättäen paikka on aika turistisoitunut, joten jatketaan varmaankin matkaa Paraguayhin putoukset nähtyämme.

Busseissa on tällaiset rengassysteemit, taitaa liittyä voiteluun tai jarruihin?

Löydettiin sattumalta painonnostokisat. Suomen lippukin löytyi julisteesta, mutta ainakaan näiden vähän pienempien miesten sarjassa ei näkynyt suomalaisia. Lauantaina ois isojen 100+ miesten vuoro, saa nähdä käydäänkö kattomassa.

Kahdelta kun kasino aukesi oltiin rivassa kiinni. Respan mies ei puhunut englantia, mutta puhelimen välityksellä selvitin, että illalla pelattaisiin 50$ pokeriturnaus. Tämä turnaus olikin tarkoitus pelata, mutta iltapäivällä alkoi väsyttää, joten jätin väliin. Viikonloppuna pelataan vain 100$-200$ turnauksia, joten taitaa jäädä pokerit täällä pelaamatta.

Ruoan suhteen oli meksikopäivä. Ensin päivällä Quesadilloja ja illalla samassa meksikolaisessa näitä tacoja (100p). Oikein maistuvia ja mukavan tulisia. Suomessa totuttu koviin (eines) tacoihin, joten yllätyttiin, kun saatiin tällaisia melko pehmeitä.

Täällä on supermarketeissa tapana pistää laukku laukun sisään ja iso laukku lukkoon, kassalla saa laukun laukusta.

1€=19p

PS. Ei oo tullut yhtään tekstiviestiä argentinan liittymään, vaikka kuulemma on ainakin yksi lähetetty.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Letkusysteemi ehkä renkaan ilmanpaineen seurantaan ja ilman lisäämiseen ainakin näyttäisi että letku menee renkaan venttiiliin vinha systeemi oli sitten mikä tahansa....