Tunnisteet

Thaimaa (93) Indonesia (82) Filippiinit (58) Suomi (45) Snorklaus (43) Malesia (40) Kiina (39) Sukellus (36) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Sumatra (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) Turkki (13) Amazon (10) Italia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) F1 (9) Kolumbia (9) Oman (9) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Jaava (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Nusa Tenggara (6) Qatar (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Saudi Arabia (5) Sikkim (5) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Corumba

Corumbaan jäin lehmipojaksi. Kiitokset seuranneille, blogi päättyy ainakin tällaisena tähän.No vitsi vitsi, tuo kuva ei ole ihan aito. Jatketaan. Corumban bussiasemalla oli erittäin avulias nainen turisti-infossa, joten kysyttiin häneltä lokakuun Pantanal das Aguas festareista, joista olin lukenut footprintistä. Ei kuulemma järjestetä tänä vuonna. Päätettiin jatkaa matkaa seuraavana päivänä, joten kysyttiin miten pääsee Boliviaan ja missä on hotelleja. Nainen näytti kartalta pari halpaa hotellia aivan bussiaseman läheltä, mutta kun bussikyyti Boliviaan lähtisi keskustasta päätettiinkin mennä sinne, nainen näytti uudet pari halpista keskustasta, kiitettiin ja lähdettiin tallustamaan.


Vitoria hotellista saatiin huone pyöreällä sängyllä (60r), ihastuttiin paikkaan niin, että maksettiinkin kaksi yötä.

Oman huoneen ikkunasta ja aamiaispalahuoneesta on näkymä viidakkoon. Pyykkiä päätettiin kaupungissa. Ei kuitenkaan löydetty, kuin yksi pesula, joka olisi veloittanut 30r 3 kilosta. Nyrkkipyykki ei onnistunut, sillä ämpäriä kysellessä hotellin väki neuvoi kauppaan ja kun kysyimme ämpäriä lainaan pyykinpesua varten he kertoivat pesevänsä ne ja pyysivät tuomaan pyykit respaan. Luovutettiin ja vietiin osa vaatteista respaan 2r kappalehintaan.

Iltasella täältä saa paljon burgeria. Lounaspaikaksi löydettiin Minnaa miellyttänyt buffetti. 5,5r sai syödä riisiä, spagettia, kasviksia, salaattia, papuja ja hedelmiä niin paljon, kuin halusi. Lihapöydästä ottaminen maksoi 2,5r/100g. Ota mitä vain olisi kustantanut 12r.

Tämä juliste sai meidät palaamaan bussiaseman infoon. Saatiin kuulla, että tämä on kuin helmikuun viikon kestävä karnevaali, mutta vain yhden päivän, päätettiin jäädä Corumbaan ainakin maanantaihin asti. Helmikuussa järjestettävä Rion karnevaalihan ei ole ainoa, vaan joka kaupungissa on samaan aikaan omat karnevaalinsa, ehkä myös aidompana, kuin Rion, joka on varmasti komein, mutta myös osaksi turisteille ja rikkaille tehdyksi muuttunut maksullisine (kalliita) katsomoineen.

Nämä eläinfiguurit on jätetty paikoilleen, vaikka puhelimet niistä on ikävä kyllä poistettu ja korvattu normaaleilla puhelinkopeilla.

Viikon päästä olevat vaalit näkyvät katukuvassa.

Tämä herra piti puhetta lauantaina, halus kuvernööriksi.

Satamasta lähtee paljon veneristeilyja pantanaalille näillä veneillä. Ei käyty kyselemässä hintoja, Bolivian puolelta saattaa saada parempia ajeluja pikkuveneellä.

Ei tarvinnut lähteä Rioon jeesuspatsasta ihailemaan, täältäkin löytyi oma. Oli kuitenkin niin läkähdyttävän kuuma, ettei edes harkittu kipuamista ylös.

Brasilialaista punkkua piti testata (10%/8r). Erittäin makea, kuten kaikki täällä. Kahvilassakin pitää muistaa sanoa, ettei halua sokeria, muuutoin on vaarana saada erittäin imelä kupillinen.

1€=3r ja Bolivian numero löytyy jo tuolta oikean reunan tiedoista.

Ei kommentteja: