Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

maanantai 6. helmikuuta 2012

Tentena

Keski-Sulawesillä on nykyään rauhallista, mutta toisin oli vielä muutama vuosi sitten. 1998 Posossa kännisten nuorten tappelusta alkanut muslimien ja kristittyjen vihanpito paheni sodan tasolle, kun vuonna 2000 molempien puolten puolisotilaalliset joukot alkoivat ottaa yhteen ampuma-asein, viidakkoveitsin, kotitekoisin pommein, sun muiden aseiden kanssa. Tentena oli kristittyjen aluetta, Poso ja Palu puolestaan muslimien. 2001 Indonesian hallitus aloitti rauhanneuvottelut ja vuonna 2002 rauhansopimus allekirjoitettiin. Tämä ei kuitenkaan lopettanut väkivaltaa, talojen polttamista ja toripommeja, vasta kuin 2006, jonka jälkeen on ollut rauhallista. Kriisi vaati yli 1000 ihmisen hengen kahdeksan vuoden aikana.

Se historiasta ja takaisin nykyaikaan. Ensimmäisen yön olin Pamoda Indah Permai hotellissa, joka ei ollut 80k hintansa väärti.

Hotelli oli järven rannalla mikä oli plussaa

Mutta huoneessa ei ollut yhtään pistorasiaa ja

Pesuhuoneeseen tuli vettä huonosti ja saastaista allasta ei oltu viitsitty siivota, vaan altaaseen oli vain laitettu ämpäri. Lähdinkin kävelemään ja etsimään uutta paikkaa. Näin turisti-infon ja poikkesin sinne. Nainen oli todella avulias ja sain häneltä paljon tietoa. Täällä pyydetään yli miljoonaa per päivä viidakkoretkistä ja patsasretkistä, joten aion suunnata suoraan paikan päälle pieneen Bomban kylään kansallispuiston reunalle julkisilla, joita pitäisi mennä lähes joka päivä ja yrittää etsiä paikanpäältä sopuhintaista opasta. Nainen neuvoi minulle lopuksi suunnan Tropicana Losmeniin, jonka huoneeseen ihastuin heti.

Selkeästi tämän reissun paras (100k), jos ei lasketa Helsingissä vietettyjä öitä. Kylpyhuone on siisti ja huoneessa on kaapelitv. En ollut edes ajatellut Super Bowlia sen kummemmin, mutta nyt innostus heräsi, sillä olin saanut sattumalta kaapelitöllön ja matsi olisi ensi yönä. Jouduin kuitenkin taas pettymään, sillä mikään kanava ei näytä matsia Indonesiassa.

Kävin kävelyllä ja kyselin paikallisia erikoisuuksia ankeriasta (2 metrisiä hirviöitä) ja kultakalaa, joita en kuitenkaan löytänyt.

Meninkin ravintolaan ja osoittelin kupeista tämän annoksen (30k). Kanaa ja jotain muuta lihaa, papuja ja vihanneksia. Tuntemattomasta lihasta löytyi mustaa nahkaa ja pieniä luita, joten hetken päästä tajusin syöväni lepakkoa. Tarkistinkin tämän myyjältä ja hän nyökytteli "Batman batman" ja näytti myös toista lihaa ja sanoi "dog", kysyin, että todellako koiraa ja sain pienen maistiaisen, koira oli paljon parempaa, kuin lepakko, joka alkoi hieman etoa nahkoineen ja pienine luineen sammakon tavoin.

Illalla menin tähän "Online Rock Cafeeseen, jossa oli hyvä nettiyhteys. Soitinkin skypellä kotiin ja tein edelliset päivitykset. Paikan pitäjä oli erittäin ystävällinen ja laittoi musiikkiakin pyytämättä pienemmälle, kun huomasi, että puhuin rakkaan kanssa.

Yöllä oli vaalit ja jaksoinkin odottaa ennakkoäänet ennen nukkumaanmenoa. Täällä ei ole 3G:tä, joten kännykällä netin käyttäminen on todella todella turhauttavaa ja hidasta, ylen nettiteksitv kuitenkin toimi hyvin tekstiversiona. Tähän väliin vois pistää ennen kaikkea itselle muistiin Telkomselin paketin ohjeet. 3636 numeroon tekstiviesti ul reg 100 ja hyväksyntä ohjeiden mukaan. Tällä tavoin saa 100k:lla 1 gigan datasiirtopaketin, joka on voimassa kuukauden verran.

Aamulla nukuin pitkään ja nousin vasta lähellä yhtätoista nauttimaan huoneen hintaan kuuluvaa kahvia ja pullaa paikan terassille.

Paikassa oli myös tanskalainen mies, joka oli pysähtynyt päiväksi matkalla Togeanille. Hän oli vuokrannut skootterin ja käynyt turisti-infossa, jossa hänelle oli piirretty kartta. Mies oli käynyt jo luolilla ja oli suuntaamassa seuraavaksi vesiputoukselle, jonne hän kysyikin minua mukaan, skootterin vuokrannut mies oli kuitenkin paikalla ja kun kysyimme toista kypärää hän pudisteli päätään ja sanoi, ettei hänen skootterinsa kestä kahta jättiläistä. Lähdinkin kävelemään tanskalaisen ohjeiden mukaan luolille.

Tässä on infoa, jos joku osaa indoa. Päättelin paikan olevan muinainen hautapaikka.




Sillä pääkalloja ja luita oli paljon. Melko jännittävä paikka lähes kilometrin päässä tieltä viidakon suojissa.

Paluumatkalla näkyi paljon näitä punaisia sudenkorentoja

Kuten myös hienoja kukkia.

Lehmänkin bongasin.

Huomenna tosiaan yritän päästä pieneen Bomban kylään, katselemaan muinaisia patsaita ja viidakkoseikkailemaan, jos löydän sopuhintaisen oppaan. Jos mahdollista en tule takaisin Tentenaan vaan jatkan matkaa viidakon läpi Paluun, jos se on mahdollista ison rinkkani kanssa. Tahtoo sanoa, että uusia päivityksiä ei ole todennäköisesti tulossa ihan lähiaikoina, jos kaikki menee nappiin.

2 kommenttia:

mutteri kirjoitti...

On lehmällä vehreä laidun, toivottavasti ei eksy. Miten siellä huussit tai wc:t, onko ne niinkö meillä istuttavia vai jotakin kyykittäviä?

Tuukka kirjoitti...

molempia vessoja näkyy. Enemmän varmaan kyykky.