Tunnisteet

Thaimaa (93) Indonesia (74) Filippiinit (58) Suomi (44) Snorklaus (42) Kiina (39) Malesia (38) Tansania (36) Egypti (33) Sukellus (32) Intia (31) Ecuador (29) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Peru (21) Bolivia (20) Laos (20) Galapagos (19) Maluku (19) Sri Lanka (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Sumatra (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) Turkki (12) Amazon (10) Italia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) F1 (9) Oman (9) Kolumbia (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Jaava (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Nusa Tenggara (6) Qatar (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

maanantai 20. helmikuuta 2012

Palu International Motocross Championship

Päätin löytää radan kävelemällä, tämä yritys päättyi kuitenkin n. 5km väärässä suunnassa, kun kahvipaikan miehet näyttivät, että rata on täysin toisessa suunnassa, kuin mihin minua oli tähän mennessä ohjeistettu. Pysäytinkin ojekin ja jatkoin matkaa tällä (10k).

Ojekilla pääsin helposti radalle, joka todella oli aivan toisella suunnalla, kuin olin kuvitellut. Lippu kustansi tänään 25k (la 25k ja su 40k). Komian näkönen rata mutta olin aikaisessa, pienemmät pyörät vasta harjoittelivat.

Ruokakojuja.

En ehtinyt olla kauaa radalla, kun minut huudettiin pääsponsorina olleen tupakkayhtiön kojulle yhteiskuvaan.

Ulkomaanihmeet saapuvat.

järjestyksenvalvojat saapuvat.

Ja päästiinhän sitä ajamaankin. Nämä pienemmät pyörät kilpailivat jatkuvasti, koko viikonlopun aikana minulle ei selvinnyt millä systeemillä he ajavat, mutta kilvan ajoa on aina kiva katsella.

Kaadoilta ei vältytty, mitään pahempaa ei tainnut sattua koko viikonlopun aikana.

Isommat pyörät vain harjoittelivat perjantaina.Lion Airin ylilento.

Ajot loppuivat ennen kuutta ja minä kävelin n. 5km takaisin majapaikalle ja kävin ostamassa friteerattua kanaa ja martabakin.

Lauantaina suuntasin radalle suoraan ojekilla puoli kolmen aikoihin. Väkeä oli hieman enemmän ja pienemmät olivat aloittaneet jo kisailun.

Tätä ramppia olin odottanut käytettävän jo perjantaina. Ehdin jo säikähtää kun sitä nyt alettiin purkamaan, mutta hitsausvalo paljasti, että ramppia vasta valmistellaan sunnuntaille.

Kertaalleen lähtösuora käytiin kastelemassa. Letkumies päätti hieman kastella myös yleisöä ja kilpailijoita, huumorimiehiä...


Isotkin pyörät aloittivat kisailun vihdoin hieman viiden jälkeen. Kisa-aika oli 25min+2 kierrosta, oli tätä paljon mukavampi katsella kunnon hyppyineen, kuin pikkupyöriä.

Viime vuodenkin voittaja Nick Murray ajoi ylivoimaiseen voittoon ja päivä oli ohi.

SUNNUNTAI

Sunnuntaina olin radalla ennen yhtä, kisat olivat jo alkaneet pienien pyörien osalta ja väkeä oli paikalla paljon enemmän, kuin edellisinä päivinä yhteensä.

Järjestysmiehet pitivät väen oikeissa paikoissa. Päivän alussa oli tapahtua katastrofi, kun järkkärit päättivät tyhjentää nämä hypyt ihmisistä kesken pienten pyörien ajoa. Hypyt olivat täynnä ihmisiä ja kun järkkärit lähtivät juoksemaan heitä kohti pamppuineen väki hajaantui joka suuntaan, myös radalle, jossa ajettiin kilpaa, mitään ei ihme kyllä sattunut.

Väki väistyy voittajan tieltä. Päivä sisälsi sekä isojen, että pienien pyörien kilpailuja


Sekä lopultakin myös näitä isoja hyppyjä, kannatti odottaa.

Aidankin takana oli katsojia

Sekä vesiauton päällä, puihinkin oli kiipeilty.


Päivä ja koko tapahtuma päättyi toiseen hyppynäytökseen.

Ja alkoi erittäin ruuhkainen matka takaisin hotellille. Kun olin päässyt pahimmasta ja mopolla liikkuminen oli nopeampaa, kuin kävely, näin jo edelliseltä päivältä tutun ojek kuskin ja pääsin takaisin hotellille (10k)

PS. Sain viisuminjatkon ja lähden täältä varmaankin huomenaamuna kohti Ampanaa, josta pääsee laivalla Togian saarille. Olen siis suurella todennäköisyydellä ainakin nettipimennossa ja todennäköisesti myös suurimmaksi osaksi kännykkäpimennossa seuraavat 2-4 viikkoa.

PPS. Kun sain viisumin käteen ja tarkistin jatkon yllätys oli suuri, jatkoa oli myönnetty vain 7.4. asti. Vaikka antamissani lipuissa oli päivämäärä 9.4. Eihän heidän olisi pitänyt myöntää ollenkaan jatkoa tai sitten jatkon pitäisi olla vähintään 9.4. asti, sponsorini ihmetteli tätä myös ja sanoi, että virastossa on tehty iso virhe ja hän menee heti aamulla selvittämään asiaa. No aamullahan oli joku seremonia ja missasin aamubussin, mitään muuta ei sitten tapahtunutkaan. virastossa oli selitetty, että jatko on 30 päivää ja se päättyy 7.4. piste. Jatkankin nyt iltapäivän minibussilla Ampanaan, jossa olen miellyttävästi joskus reilusti keskiyön jälkeen, busseja ei enää tälle päivälle ole ja haluan ehtiä keskiviikkoaamun laivaan. Viisumiongelman ratkaisen joskus tulevaisuudessa.


Ei niin paljon pahaa, ettei jotain hyvääkin, bussin missaamisen takia, pääsin käymään uudestaan tässä loistavassa ravintolassa, josta saa todella herkullista grillattua kalaa (12k). Hyvä ruoka parempi mieli.

Ei kommentteja: