Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Sabang

Sabangissa oltiin yhteensä 11 yötä.

Bungalowimme oli paritalo, mutta rauhassa saatiin olla sillä toista puolta asutti lähinnä tämä kissa.

Kyllästyttyämme ensimmäiseen buffettipaikkaan vaihdoimme tähän, jossa oli komea maisema ja terveellisiä vihanneksia, jotka olivat herkullisia, kun ne ensin oli paistettu taikinan sisällä ja sitten kun ne vielä dippasi majoneesiin.

Täällä ei ollut nettikahviloita, eikä nettiin päässyt kännykällä, joten kävin päivittämässä blogia täällä Sheridan resortin ravintolassa. Iloisten tuntien aikana bisse maksoi vain reilut 50 pesoa, kahvi oli paljon kalliimpaa, 107 pesoa. Tämän totesin sunnuntaina, kun käytiin testaamassa paikan lounasbuffet (300p). Hyvä, että tehtiin tämä viimeisenä päivänä, sillä vaikeaa olisi ollut palata halpoihin paikkoihin tämän jälkeen. Aivan loistavaa nautapaistia, pastaa, pekoniin käärittyjä katkarapuja, leivoksia, hedelmiä ja paljon muuta hyvää paremman ravintolan tasosta mättöä.

Lounaan jälkeen jäin seuraamaan formuloita netistä, joka ei ollut tarpeeksi nopea livekuvaan, mutta Kimin puolesta jännitin seuraamalla live timingiä. Oltiin käyty lauantaina täällä ja Daluyonista kysymässä, onko heillä Star sporttia, josta kisa olisi näkynyt, mutta saimme kieltävän vastauksen. Olisi ollut tavallista mukavampi katsoa kisa, kun seuraavaa on katsomassa paikanpäällä.

Nyt kun ravintola aiheeseen päästiin, niin tehdäänpä rommiarvostelu. Oikealla puolella on Cappuccinorommia, joka on vertailun heikoin tuote. Maku oli mukavan kahvinen, mutta Minnan mielestä rommin maku tuli ikävänä jälkimakuna liian vahvasti esiin, varsinkin, kun jäät olivat laimentaneet juomaa.

Kakkoseksi vertailussa ylsi Melonirommi. Tämä oli mukavan raikasta jäiden kera ja maistui myös sellaisenaan lämpimänä. Lämpimänä jopa parempaa, kuin vertailun ylivoimainen voittaja kookosrommi. Todella herkullista, aivan kuin suomalaisesta alkostakin löytyvä Malibu. Kaikki vertailun pullot maksoivat 100 pesoa kappale. Kookosrommia lähtee säädöksien mukainen määrä myös Malesiaan (1 litra mitä tahansa alkoholijuomaa per henkilö).

Tähän väliin söpö koira.

Rautaa oli tämä nainen, varmasti painaa jonkun kilon tuo fisu.

Tapsilog, eli filippiiniläinen aamiainen. Riisiä, munaa ja purkkinautaa, tykästyin kovasti (95p)

Rannanputsauspartio.

Taitaa olla saman otuksen jätöksiä. Suomessa jaksetaan vaahdota koirankakoista...

Vilauttajanainen eli jäätelöä kauppaava iloinen muori, joka aina vastaantullessa nosti hieman kantta ja paljasti herkulliset Magnumit.

Snorklaamassa käytiin vain kerran, mutta aaltojen kanssa leikittiin lähes päivittäin. Parhaimmillaan melkein kahden miehen korkuisia aaltoja, joiden kanssa pääsi matkaamaan metritolkulla jos oli aallon kaatumispisteessä oikeaan aikaan ja sai ittensä oikeaan asentoon. Väärässä asennossa mentiinkin sitten kuperkeikkaa aallon sisällä. Pari kertaa ei tehnyt mieli kokeilla toista kertaa, kun aalto oli liiankin voimakas.

Viimeisenä iltana meitä tuli tervehtimään pari kissanpentua.

Tällekkin pariskunnalle on pian tulossa pentuja, sen verran paksuna oli narttu.

Sabangista lähdettiin kohti Puertoa tämän jeepneyn katolla.

3 kommenttia:

Siina kirjoitti...

Tiikeri on siellä ollut teidän kans! Ja pienen pieni susi.

On se kumma, kun sieläkin vedät nötköttiä!

Minnahan ois voinu pitää sua surffilautana.

mutteri kirjoitti...

Hyvästi siis Sabang. Oliko Sabang paikka, jossa oli melko paljon turisteja. Jäin miettimään, että maksoiko siellä aina rannalla oleilu erikseen ja snorkkailupaikat myös. Oliko siellä hyttysiä ja muita mönkijöitä?

Tuukka kirjoitti...

Oli paljon turisteja, mutta lähinnä päiväretkeläisiä, jotka oleskelivat laiturin lähellä. Itä-puoli rannasta oli hyvin rauhallista. Rannoille ei pitänyt maksaa ja snorklatakkin olisi voinut ilmaiseksi muualla kuin tällä suojelualueella.

Hyttysiä oli muutamia ja mehiläisiä pörräs ulkolampun ympärillä viimeisinä iltoina liikaa, yksi pistikin, kun se puolipökertyneenä lasketu mun paidan päälle ja yritin napsauttaa sen pois. Joitain muita hyönteisiä oli kans, kun viidakko ympärillä.