Tunnisteet

Thaimaa (93) Indonesia (82) Filippiinit (58) Suomi (45) Snorklaus (43) Malesia (40) Kiina (39) Sukellus (36) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Sumatra (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) Turkki (13) Amazon (10) Italia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) F1 (9) Kolumbia (9) Oman (9) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Jaava (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Nusa Tenggara (6) Qatar (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Saudi Arabia (5) Sikkim (5) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

lauantai 15. helmikuuta 2014

Surffausta ja snorklausta

Ensimmäisenä aamuna kävelin reippaasti tähän Black Star surffikouluun jo aikaisin, jotta on koko päivä aikaa treenata. Harkitsin, että otan heti surffilaudan viikoksi, mutta päädyin kuitenkin ottamaan vain 2 tunnin opastuksen ja surffilaudan päiväksi (80c).

Ensin käytiin pikku lenkillä ja venyteltiin. Tämän jälkeen istuttiin alas ja käytiin vähän läpi teoriaa. Sitten harjoiteltiin hiekalla laudan päälle nousemista, eli lähinnä punnerrettiin. Kuivalla maalla kaikki vaikutti yksinkertaiselta.

Toista oli, kun siirryttiin veteen, opettajani työnsi minut aaltoon ja huusi, että ylös, aluksi ei toivoakaan.

Useiden yrityksien jälkeen aloin oppia ja pääsin jo laudan päälle, en aina kovin onnistuneesti, tässä aika takapainoisena

Ja tässä en päässyt kyykystä ylös kaatumatta. Ikävä kyllä rantabaarista kuvia napsinut Alex ei saanut onnistumisesta kuvaa, seisoin kuitenkin laudan päällä ainakin kolme kertaa vähintään kaksi sekuntia, ihan oikeassa asennossa...

Harjoituksien tuoksinnassa nirhasin polveni hiekkaan ja opetus jatkui hieman verta vuotavana, kuivaharjoittelusta tuli epämiellyttävää. 2 tunnin punnertamisen jälkeen alkoi käsissä tuntua ja päätinkin pitää opetuksen jälkeen parin tunnin tauon ja jatkaa sitten yksin.

Tauko meni hyvin, mutta sitten tunsin itseni onnettomaksi. Nyt ilman opettajan tukea, ei ollut mitään saumoja päästä laudan päälle, en tiennyt missä kohtaa mitäkin olisi pitänyt tehdä ja tunsin itseni huonoimmaksi surffariksi ikinä. Taas pari tuntia taukoa ja päätin luovuttaa, muutaman viikon treenillä voisi olla hauskaakin, mutta ei ole mun juttu. Iltapäivällä otin vielä laudan käyttöön, mutta parin epäonnistuneen yrityksen jälkeen köllöttelin laudan päällä, sitähän surffauksen sanotaankin lähinnä olevan, laudalla seistään lopulta aika vähän...

Surffauksen lisäksi olen saanut itseni verille kattotuulettimesta. Luulisi apinankin oppineen kahden kerran jälkeen, että paitaa riisuessa ei saa nostaa käsiä ylös, mutta ei, tämä vekki on kolmannesta osumasta...

Surffausiltana päätin palkita itseni hummereilla. Alexin grillistä 25c, oikein olivat makoisia.

Pari päivää surffauskokeilusta vuokrasin tämän veneen (40c) ja lähdin kokeilemaan millaiset snorklausvedet täällä on, miehistönä Alex ja kalastaja.

Saarelle mentäessä näimme tämän melojan, surffilaudalla oli käynyt saaren takana. Taitaa olla yksi toisen surffikoulun opettajista tai itse perustaja.

Snorklausvedet olivat huonommat, kuin olin toivonut. Lähinnä tummia kaloja, kiviä ja hieman korallin alkuja.

Alex oli varoitellut, etten yritä nousta saarelle, sillä se on vaarallista. Aallot olivatkin aika voimakkaita ja lähellä rantaa kivet täynnä merisiiliä. Alex kertoi ranskalaisesta, joka oli uinut saarelle, joutunut aaltojen murjomaksi ja hälyttänyt saarelle päästyään veneen hakemaan häntä. Verisenä ja merisiilien piikittämänä kaveri oli kuskattu sairaalaan, säikähdyksellä oli kuitenkin selvinnyt.

Snorkausretki olisi ollut pettymys ellen olisi nähnyt suurta lättänäkalaa, josta roikkui pitkiä juttuja, kuin repaleita, tällaista en muista ennen nähneeni, komea kala. Kuvaa en saanut, sen verran nopeasti meni ohi ja minulla ei ollut räpylöitä, jotka olisi kannattanut käydä vuokraamassa.

4 kommenttia:

mutteri kirjoitti...

No, ei kaikessa VOI olla hyvä. Hmmm,
jospa olet jo vähän ikämies alottamaan tota;) - äitin ja isin vika, olis pitäny laittaa ajoissa oppiin. Ja jos se on geeneissä, minä en aikoinaan päässy edes vesisuksien päällä pystyy, ja olin silloin sentään alle 20v.

Tuukka kirjoitti...

Nuoremmakskaan ei tuu... Kaikkea kannattaa kokeilla, kiitokset lohduttavista muistoista, määkin haluan testata vesisuksia joku päivä :)

Siina kirjoitti...

Oiskohan wakeboarding suksia helpompi, en tiiä. Ainaki mää pysyin sillä veneen perässä kesällä!

Elähän satuta ittiäs enempäää. Onneksi aallot näyttää sopivilta tuon reenaukseen, ei ihan liian pelottavaa.

Tuukka kirjoitti...

No mutta olihan se silloin aikoinaan paljon nykivämpää menoa, nykyään on helppoa, kun on perämoottorit...