Tunnisteet

Thaimaa (93) Indonesia (82) Filippiinit (58) Suomi (45) Snorklaus (43) Malesia (40) Kiina (39) Sukellus (36) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Sumatra (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) Turkki (13) Amazon (10) Italia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) F1 (9) Kolumbia (9) Oman (9) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Jaava (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Nusa Tenggara (6) Qatar (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Saudi Arabia (5) Sikkim (5) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

maanantai 24. helmikuuta 2014

Obuasi

Olin jo päättänyt jatkaa kohti pohjoista, mutta lauantai-iltana mieleen tulivat kultakaivokset, pitäähän Gold Coastilla kultaa nähdä. Aloinkin tutkia missä täällä on kaivoksia. 85km päässä olisi Obuasi, Ghanan tärkein kultakaivoskeskus.

Sunnuntaiaamuna pakkasin rinkan ja kysyttyäni respasta miten pääsee Obuasiin suuntasin Kejetian asemalle. Asemalta lähti minibusseja lähes minne vain, joten paikka oli iso, mutta hyvien opasteiden ja avuliaan puheajanmyyjän ansiosta löysin helposti oikean minibussin. Hintaa lipulla oli vajaat 4 cediä, mutta rinkan kyytiin lastannut mies halusi 3 cediä lisää. Sanoin, että tämä on aivan liikaa ja ajattelin, että ostan rinkalle oman lipun, jos todella siitä muutenkin veloitetaan melkein sama hinta, kuin penkkipaikasta. Käännyin lipunmyyjien puoleen, että todellako 3 cediä, nämä sanoivat, että ei kun 2 cediä. Tasarahaa minulla ei ollut, joten vaihtorahaa saadessani matkatavaramies oli veloittanut sen 3 cediä, sanoin, että vielä yksi cedi, jolloin lipunmyyjät hermostuivat ja ärähtivät matkatavaramiehelle ja sain puuttuvan rahan. Hyvin pienestä rahastahan tuossa on kyse ja enemmänkin kyse on periaatteesta. Tiedän maksavani välillä enemmän, kuin paikalliset, mutta puutun asiaan, jos huomaan sen selkeästi, sillä en pidä tästä tavasta.

Matka meni hyvin etupenkkipaikalla, kuski ajoi melko rauhallisesti ja tunnin päästä olimme Obuasissa. Hieman kesti taas, että hoksasin missä olen, mutta vähän käveltyäni löysin Silence hotellin.

Josta sain tämän huoneen 22 cedillä, pesuhuone käytävällä.

Syömisen jälkeen lähdin katsomaan olisiko kaivoksen visitor centerissä joku, löysin pari vartijaa sisältä, joista jututin naispuolista:

- Onko mahdollista vierailla kaivoksessa?

- Ei.

- Entäpä olisiko se mahdollista huomenna tai jonain muuna päivänä, ymmärrän, että nyt on sunnuntai, mutta entäpä huomenna?

- Ei.

- Okei kiitoksia paljon.

Lähdin pois ja toivoin, että tämä asiakaspalveluhenkinen vartija on väärässä tai ei vain jaksanut selittää seuraavasta päivästä. Lähdin kävelemään kohti kallista hotellia (Coconat lodge), joka on ainakin ennen järjestänyt vierailuita. En kuitenkaan löytänyt hotellia/se oli niin kaukana, etten jaksanut etsiä tarpeeksi kaukaa, joten käännyin takaisin. Paluumatkalla näin miehen, joka kutsui minut luokseen, juttelimme hetken ja hän kertoi olevansa kaivoksella töissä ja kyllä siellä vierailijoita käy, menen vain seuraavana aamuna uudestaan visitor centteriin ja selitän, että olen nimenomaan kaivoksen takia tullut tänne. Mies antoi kivasti toivoa, kiitin ja lähdin katselemaan kaupunkia.

Kaupunki on kauniilla alueella kukkuloiden ympäröimänä.

Kirkkoja löytyy täältäkin. Tässä olisi ollut englanninkielinen messu tänään puoli kymmeneltä. Joku sunnuntai voisi mennä katsomaan minkälainen meno täällä on kirkossa, jos tulee vielä vastaan englanninkielisiä messuja.

Paikallinen vankila, aika pieni ja heppoisen oloinen, sisältä kuului kovasti ääntä, joten ihan toiminnassa tuntui olevan, toivottavasti pysyvät pahantekijät sisällä.

Tämä osa kaivoksesta ei tuntunut olevan käytössä ainakaan sunnuntaina, vielä en mennyt portista sisään, mutta jos en pääse tominnassa olevaan ja tämä on edelleen tyhjä viikolla, voisin käydä lähempää katsomassa...

Tuolla näkyy toimivaa kaivosta.

Ja tästä portista toivottavasti pian kuljen.

Täällä oli pakko käydä oluella ja pasteijalla, vähän klondikefiilis, kannatti muuttaa suunnitelmia.

3 kommenttia:

Siina kirjoitti...

Tulin tänään kotia ja ihmettelin miksi Vesa into piukkana selitti jotaki kultakaivoksesta. No sehän täälä kieli pitkällä odottaa, että pääsetkö sisään...

Tuukka kirjoitti...

Ikävä tuotta pettymys.

Siina kirjoitti...

Nooh, eiköhän tuo elämässään vielä jokusessa kaivoksessa käy.