Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

keskiviikko 21. maaliskuuta 2018

Varanasiin

Kävin kyselemässä junalippua (Siliguri-Varanasi) matkatoimistosta Gangtokissa. Kovasti oli täyteen buukattu, mutta päivää ennen myyntiin tulevia tatkal lippuja voisi saada. Ei kuitenkaan matkatoimistosta vaan seuraavana aamuna rautatieaseman viralliselta lipunmyyntipisteeltä. Kävin etsimässä lipunmyyntipisteen ja samalla kysyin miten systeemi toimii. Nainen kertoi, että lippuja aletaan myydä kymmeneltä, mutta jonottamaan kannattaa tulla jo ennen kahdeksaa.

Jonotus ja ehkä lipun saanti ei niin hirveästi innostanut, joten seuraavaksi avasin tietokoneen ja googletin bus siliguri varanasi. Sain selville, ettei sillä välillä liikennöidä, mutta pääsisin 11 tunnissa Patnaan, josta ei ole enää pitkä matka Varanasiin. 6,5 euron makuupaikan sai ostettua kätevästi nettisivuilta.

Pitkä matka alkoi seuraavana aamuna 11.00 Gangtokin bussiasemalta. Tämä bussi sattui olemaan ilmastoitu, joten 5 tunnin matka Siliguriin maksoi tällä kertaa 3€.

Yhden jarruremontin jälkeen päästiin perille vähän neljän jälkeen. Hörppäsin appelsiinimehua pari lasia (0,5€) ja lähdin etsimään paikkaa mistä bussi lähtee. Vähän aikaa harhailtuani, sain hyvät ohjeet ja löysin matkatoimiston kopin, jonne sain jättää rinkkani muutamaksi tunniksi. Siliguri ei muuttunut kivaksi paikaksi, vaikka pyörin ympäri kaupunkia odotusajan.

Bussini. Homma toimii siten, että hattuhyllyjen paikalle on rakennettu sängyt. Yhden hengen sänkyjä ja kahden maattavia. Alapuolella on normaalisti istuimet.

Olin varannut yhden hengen sängyn. Jalat ottavat toiseen päähän ja olkapäät toiseen. Kyljellään sai nukuttua ihan ok.

Täällä Patnan bussiaukiolla (asemasta ei voi puhua) olin kuuden jälkeen aamulla. Ensivaikutelma oli epämiellyttävä. Ihmiset kuseksivat mihin sattuu, maa oli täynnä sontaa ja moskaa. Tämän kaiken ympärillä pörräsi miljoona kärpästä. Nälkä katosi, mikä on hyvin harvinaista. Kuvassa paikka näyttää oudon siistiltä.

Lähdin etsimään Varanasin bussia. Välillä neuvottiin aukion toiseen laitaan, välillä toiseen. Lopulta selvisi, ettei täältä lähde busseja Varanasiin, kehotettiin menemään junalla. Vähän outoa, sillä molemmat ovat miljoonakaupunkeja, eikä välimatkaa ole kuin 250km.

Lyhyen tuktukmatkan jälkeen olin rautatieasemalla. Valitsin yhden jonon ja kuulin luukulla, että sleeperluokkaan myydään lippuja parin luukun päässä, mutta se aukeaa vasta kahdeksalta. Matkaa ei ollut paljon, mutta halusin numeroidun paikan. 8.15 sain lipunostolomakkeen ja tästä alkoi avopallotaistelu luukulle. Kun olin jo melkein luukulla, myyjä huomasi minut ja ilmoitti, ettei myy ulkomaalaisille. Minun pitää mennä radan toiselle puolelle naisten ja ulkomaalaisten luukulle... Vähän meinasi kiehahtaa, mutta lähdin käppäilemään. Löydettyäni oikean luukun, kuulin ettei tähän aikaan enää myydä numeroituja paikkoja, sillä 10.45 junan lähtöön on enää alle kaksi tuntia. Selvä... Kävelin ensimmäiselle luukulle ja ostin numeroimattoman lipun Varanasiin (100r/1,3€).

Onneksi en ollut menossa junalla numero 22406...


Junien vesivarastoja täytetään noista letkuista ja varattomampi väki käyttää niitä myös suihkuina. Junan vessat toimivat täällä samaan tapaan, kuin Suomessa ennen. Vaikka vaunuissa on kehotukset olla käyttämättä vessoja asemien kohdilla, lorina kävi kun junat saapuivat ja lähtivät.

Kun junani tuli, olin vähän epätoivoinen. Juna oli jo valmiiksi täyteen ammuttu ja väkeä ahdettiin lisää työntämällä. Totesin, etten mene tuonne rinkkani kanssa. Olin jo lähdössä etsimään majapaikkaa ja ostamaan numeroitua lippua seuraavan päivän junaan, kun ystävällinen nuori mies tuli kysymään mihin olen menossa. Kerrottuani, että Varanasiin, hän sanoi, että kannattaa mennä tuolla junalla joka seisoo viereisellä raiteella. Tämä juna johon olin suunnitellut meneväni, on Delhin juna ja se on aina ihan täynnä. 11.50 lähtevä juna menee Rajasthaniin, eikä ole niin suosittu. Lippuni kelpaa tänään mihin tahansa Varanasin junaan. Ei Rajasthanin junakaan ihan tyhjä ollut, mutta löysin istuimen, kun ystävällinen perhe kehotti istumaan hiedän kanssaan, paikka löytyy kun vähän tiivistetään.

Vastapäätä istuvan miehen laturi ei tominut. Ongelmaan haettiin ratkaisua puremalla laturin johto poikki ja kytkemällä piuhat suoraan akun napoihin. Vähän jännitin tätä viritystä, ei ilmeisesti toiminut. Ainakaan akku ei räjähtänyt, mikä oli minun toivomani loppuratkaisu.

Alkumatka mentiin mukavasti aikataulussa, mutta Varanasia edeltävän aseman jälkeen alkoivat ongelmat. Juna seisoi muutamassa paikassa niin, että se oli lopulta vasta seitsemän jälkeen Varanasissa, 3 tuntia aikataulusta jäljessä. Kun tuli pimeä ja oltiin odoteltu tunti viimeisessä odottelupaikassa, harmittelin, etten hypännyt junasta valoisan aikaan ja ajellut tuktukilla loppumatkaa. Varanasiin olisi ollut enää n.15km.

Koska kello oli jo turhan paljon varsinaisen majapaikan etsintään, päätin katsella jonkun huoneen rautatieaseman läheltä ja etsiä paremman paikan seuraavana päivänä. Kuultuani vajaat kymmenen kertaa full, löysin Hotel Neel Gaganin. Heillä oli AC huone 950 rupialla (12€). Vähän kallis mutta otin huoneen. Seuraavana päivänä kävi ilmi, että heillä on loistava check out systeemi. Ulos tulee kirjautua 24 tuntia myöhemmin, kuin on kirjautunut sisään. Kuitenkin viimeistään kuudelta illalla.


Kuva kertoo paljon... Sääskimyrkky muutti tämän iltapesun jälkeen pois suihkupussista.

4 kommenttia:

mutteri kirjoitti...

Vallan riemastuttavaa säätämistä tuo matkustaminen tai oikeastaan lippurumbassa taiteilu, että pääsee sille matkalle. Kyllä VR sähläämisineen tuntuu pomminvarmalta. Ihan olet parrattomanakin hyvän näköinen:)

Tuukka kirjoitti...

Kiitos :)

Siina kirjoitti...

Naisten ja ulkomaalaisten luukku. Ootko tuohon lokeroon joutunu niputetuksi aiemmin?

Tuukka kirjoitti...

Enpä ole tainnut :)