Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

sunnuntai 4. maaliskuuta 2018

Vaalipäivä

Vaalipäivänä kävin seitsemän tien risteyksessä katsomassa miltä siellä näyttää. Virkavallan lisäksi liikkeellä näytti olevan muutamia miehiä ja pari autoa. Vielä hiljaisempaa, kuin sunnuntaina. Vaalipaikalla olisi ollut mielenkiintoista käydä, mutta jätin väliin ja kävelin takaisin hotellille.

Munakas aamiainen. Kahvi oli niin onnettoman laimeaa hotellilla, että kävin ostamassa omat jauheet ja pyysin kuumaa vettä. Tytön kysyttyä: Juomiseen? Sanoin vain joo. Olin olettanut, että suihkuun oli tarjolla vain kylmää vettä. Ehkä olikin, en halunnut tarkistaa viimeisenä päivänä, olin jo totuttanut itseni jäisiin kylpyihin...

Loppupäivän vietin hotellilla. Nettiyhteys oli hyvä, joten suunnittelin hieman tulevaa ja seurasin vaalien edistymistä. Vaalit sujuivat suhteellisen rauhallisesti. Yksi ihminen loukkaantui omatekoisen pommin räjähdettyä äänestyspaikalla Tizitissä, tuntia ennen äänestyksen alkua. Akulutossa oli tullut yksi kuolonuhri NPF:n ja NDPP:n kannattajien välisessä yhteenotossa, lisäksi kaksi oli loukkaantunut. Bhandarissa ehdokkaan henkivartija oli avannut tulen itsepuolustukseksi, mutta kukaan ei ollut loukkaantunut. Mokokchungissa oli ollut rauhallista. Ovensuukyselyt ennakoivat oppositiolle menestystä.

Kun äänet laskettiin viikonloppuna, suurin voittaja oli BJP, eli Intian suurin puolue. Se muodosti vaaliliiton paikallisesti suuremman NDPP:n kanssa ja sysäsi entisen kumppaninsa NPF:n oppositioon 15 vuoden valtakauden jälkeen.

Muuten auto saa olla vähän likainen, mutta varapresidentin kyltti on hyvä hinkata putipuhtaaksi.

Seuraavana aamuna olin jo lähdössä hotellilta. Respan tyttö kuitenkin soitti varmistussoiton bussifirmaan ja selvisi, että firman ajoneuvot ovat edelleen vaalityössä. Vapautuvat ehkä seuraavana päivänä. Kiikutin rinkan takaisin huoneeseen ja lähdin kävelylle. Museon ovi oli lupaavasti auki, mutta sisällä selvisi, että avaimenhaltijana toiminut poika oli vain käymässä virastolla. Kaikki varastot olivat edelleen kiinni. Koulut oli kuitenkin avattu ja väki muutenkin rennomman oloista. Sotilaiden ja poliisien määrä katukuvassa oli vähäntynyt rajusti.


Palattuani keskustaan kahden jälkeen, kulkuneuvoja näytti olevan liikenteessä. Lähdinkin kyselemään kyytiä Kohimaan tai Dimapuriin.

Tällä luukulla selvisi, että kulkuneuvot etelään alkavat kulkea vasta viiden päivän päästä. Huono uutinen. Lähdin kyselemään pääseekö täältä johonkin suuntaan ennen sitä. Ensimmäinen Guwahatin bussi oli varattu täyteen, mutta toisen firman bussiin oli paikkoja vaikka samalle päivälle. Tämä oli ainoa suunta mihin pääsi tällä viikolla, joten ostin lipun (600r/7,5€). Alunperin oli tarkoitus käydä Dimapurissa moikkaamassa Namoa, mutta se jäi nyt väliin. Positiivisesti ajatellen ehtisin nähdä Holin, Guwahati on hindukaupunki. Hotelli pyysi ensin täyttä hintaa myöhäisestä uloskirjautumisesta. Mielestäni se oli hieman kohtuutonta kahdesta tunnista, joten neuvottelin hinnan puoleen.


Bussi ei ollut uusinta uutta, mutta istumatilaa oli leveyssuunnassa oikein mukavasti 2+1 bussissa. Hieman satutin polveani, kun edessä istunut mies huitaisi penkin vauhdilla taaksepäin. Penkki kyllä liikahti yhtä nopeasti ylös, kun hän kuuli voihkaisuni. Selitin, että herra voi kyllä ottaa paremman asennon, mutta takanaolijalle on turvallisempaa, jos selkänojaa liikutetaan hitaasti... 14 tunnin matkalla oli pari syömätaukoa ja pari nopeaa vessapysähdystä. Takanani ollut pikkupoika voi pahoin ja oksentelikin puolet matkasta. Onneksi en ole herkkämahainen, haju oli melko paha.

Guwahatissa oltiin puoli seiskan aikaan aamulla. Join rauhassa aamuteet. Kahvia ei ollut saatavilla, pitänee harkita kofeiinikatkoa. Instantti ei ole hääviä ja sitäkin on usein hankala löytää. Bussiasema oli monta kilometriä keskustan ulkopuolella, mutta ystävällinen paikallien mies neuvoi millä bussilla pääsisi keskustaan, tuktukit kuulemma pyytävät aivan liikaa. Vaikka olin aikaillut, olin silti hölmöön aikaan ennen kahdeksaa keskustassa. Puolet hotelleista oli täynnä ja niillä joilla olisi ollut huoneita ei ollut lupaa majoittaa ulkomaalaisia.

Lopulta löysin Orion hotellin. Huone ei ollut häävi, mutta hintakin oli halpa (500r/6,5€).

Vessanpönttö oli jotain, mitä en ollut koskaan ennen nähnyt. Tässä yhdistyy mielenkiintoisesti itä ja länsi.


Ei kommentteja: