Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

perjantai 2. maaliskuuta 2018

Ungma

Seuraavana aamuna otin suunnaksi Mokokchungin eteläpuolella olevan museon.

Näkymiä matkalta. Taiteen ja kulttuurin keskus, jonka sisällä museo sijaitsi oli kiinni. Myöhemmin kuulin hotellilta, että virastot ja vastaavat ovat kiinni vaalien takia. Kaikki virkamiehet opettajista lähtien ovat kiinni vaalityössä.

Jatkoin kohti Ungmaa.


Jokaisesta kylästä löytyy tällainen yhteisötalo, jonka käyttötarkoituksesta en ihan tarkkaan tiedä.


Pihalla oli suuri yhdestä puusta veistetty log drum. Tämä on tärkeä osa nagojen kulttuuria ja sitä soitetaan juhlien yhteydessä. Tähän liittyy myös arvoitus nagojen alkuperästä. Miksi vuoristokansalle tärkeä rumpu näyttää veneeltä? Lisäksi nagoilla on kynsihalkio, jollaista löytyy myös Koreasta. Korea on kuitenkin hyvin kaukana, miten sieltä lähtenyt kansa olisi tänne päätynyt?

Huoli tulevaisuudesta on täälläkin kova, kuten pienillä kansoilla yleensäkin.

Nagat ovat 99,9% kristittyjä. Suuri kirkko löytyykin joka kylästä.

Sisällä oli hyvin pelkistettyä.

Kirkon taakse näytti laskeutuneen suuri UFO.

UFO paljastui amfiteatteriksi. Pojan pyörässä ei ollut kumeja, vaan vanteiden ympärille oli kiedottu kangasta. Hauskaa näytti silti olevan. Onnellisuus ei ole rahasta kiinni, se on suurimmaksi osaksi asennekysymys. (Sanoo maailman rikkaimpaan 20% kuuluva)

Itsenäisyysliike on edelleen vahva. Kahden miljoonan kansa poikkeaa paljon muusta Intiasta ja Delhi on kaukana. Suurin osa nagoista asuu Intiassa, mutta "valtio" ulottuu myös Myanmarin puolelle. Esimerkiksi Monin alueen päälikkö hallitsee kyliä myös Myanmarin puolella ja tuon alueen nagoille valtioiden rajaa ei ole olemassa.


Valtapuolueen tilaisuus oli ilmeisesti juuri alkamassa.


Vähän jännittäisi olla täällä autokoulun ope... Kuva paluumatkalta.

Politiikkaan liittyvä punalippu? Ei. Siellä kannatetaan Manchester Unitedia.


Mokochungin urheilukenttä oli täynnä vaalityöhön määrättyjä ajoneuvoja. Näiden lisäksi osa oli tietenkin liikenteessä. Busseissa olen nähnyt lähinnä sotilaita/poliiseja. Yksi bussi oli täynnä rynnäkkökiväärein aseistettuja naisia. Taustalla oleva maalaus on WASP ELDERin ja HB:n tänä vuonna tekemä. Sama häiskä on maalannut Suomeenkin.

Jostain luin arvostelua, että miten jo pitkään vallassa olleet poliitikot voivat lähteä vaaleihin sloganilla: "Muutos on tulossa"? Kyseessä on koko Intian valtapuolue, joka toimii täällä NPF:n apupuolueena.

Raskaasti aseistettuja sotilaita/poliiseja näkyi Mokokchungissa kaikkialla. Illalla kun avasin huoneeni oven, parvekkeellakin oli muutama sotilas.


Loppuun selfie. Pojat tekivät aloitteen.

Ei kommentteja: