Tunnisteet

Thaimaa (93) Indonesia (82) Filippiinit (58) Suomi (45) Snorklaus (43) Malesia (40) Kiina (39) Sukellus (36) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Sumatra (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) Turkki (13) Amazon (10) Italia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) F1 (9) Kolumbia (9) Oman (9) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Jaava (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Nusa Tenggara (6) Qatar (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Saudi Arabia (5) Sikkim (5) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

maanantai 19. maaliskuuta 2018

Lingthemin ympäristö

Ensimmäisenä aamuna kannatti herätä ajoissa, sillä seuraavina neljänä päivänä en enää nähnyt kunnolla Kangchenjungaa, oli liian sateista ja sumuista. Sateet painoittuivat iltapäivään, joten aamupäivällä oli hyvä aika tutustua ympäristöön.


Ylämäkeen kävellessä tuli vastaan tietyömaa. Tekevät tällä koneella pikitietä.Luostarin vanha temppelialue.

Oksattomia mäntyjä.

Tie loppui tähän.

Suomalaisilta rekkakuskeilta löytyy selän takaa tyttökalenteri ja intialaisilta kaivurikuskeilta jumalankuvia.

Vaikka Kangchenjungaa ei näkynyt, saattoi lähempiä lumihuippuja edelleen ihailla.


Esimerkkipäivällinen. Riisiä, lihaa, kasviksia ja dalia.

Sangdupilla oli seuraavana aamuna menoa Manganiin. Sovimme, että jos ei sada pääsen kyydillä alas. Kun kello soi sade hakkasi kattoa kovemmin, kuin kertaakaan aikaisemmin. Suljin hälytyksen ja käänsin kylkeä. Kymmenen aikaan sade loppui ja pääsin matkaan.

Tavoittena oli nähdä tuo maanvyörymä lähempää ja jos ei ala sataa, kävellä kuumille lähteille saakka. Vyörymä sattui reilu vuosi sitten sadekaudella ja vei mukanaan asuntoja ja ihmisiä.

Vapaita lehmiä.

Vapaa kanaperhe.

Alhaalla jokivarressa on Mayallyangin homestay. Paikasta tuli kuuluisa Norjan kuninkaan vierailtua tänne, tuolloin LP:kin otti majatalon suosituksekseen. Hinnat ovat nykyään lähes tuplat majapaikkaani verrattuna, mutta tulijoita on silti niin paljon, että majatalolla on varaa valikoida.


Vyörymä oli luonut jokeen komean kosken.

Ruokousliput kulkivat pienen alttarin kautta

Selkeesti britannian vaikutusta. Vähänkin tasaisempi kohta, niin heti on rakennettu futiskenttä.

Lingdemin kuumat lähteet.

Vajaan kymmenen kilometrin matka oli ollut mielenkiintoinen, mutta kuumat lähteet olivat vähän pettymys. Kävin kokeilemassa kädellä, että kuumaa on, mutten viitsinyt jäädä pulikoimaan, vaan lähdin paluumatkalle.

Kaponen mutatie.

Alueen suosittu piknikpaikka


Loppumatkasta törmäsin isoon laumaan koiranpentuja. Vähän koittivat ärhennellä, mutta päätyivät silitettäväksi.

1 kommentti:

Siina kirjoitti...

söpöjä tipujaaaaa ja koiliaaaaa