Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

torstai 9. helmikuuta 2023

Iboih 2

 

Apinat oli ensin tosi siistejä, mutta sittemmin on lentänyt espressot pitkin portaita ja monesti on tungettu parvekkeelle, vaikkei me ruokaa olla sinne haalittu. Isoin lauman apinoista tuijotti mua ikävästi, kun oltiin Inkan kans Minnan parvekkeella. Näytin luutaa ja ilmoitin, että voi suksia kuuseen. No tämä näytti siltä, että ottaa haasteen heti vastaan ja hyppää parvekkeelle. Minä ja Inka paettiin sisälle. Hetken päästä tuo pienempi kiipesi kaiteelle, otin kuvan ja häädin pois. Isointa alfaa voin väistää, mutta joku raja on pidettävä.

Myös dronen meinasin menettää apinalle. Kuvauttuani tämän videon parvekkeelta laitoin dronen takanani olevalle pöydälle ja aloin katsoa otosta. Kuulin pienen äänen ja vilkaisin. Apina oli jo käsi dronella, mutta päästi irti ja pakeni viidakkoon. Se oli lähellä.


Myös kotiranta oli mukava paikka snorklailla. Parhaat spotit löytyivät pohjoisesta muutaman sadan metrin päästä, rannan viimeisten mökkien paikkeilla.
Broadclub cuttlefish. Upeasti vaihteli väriä, kun yritti piiloutua ja häipyi sen jälkeen. Ei tykännyt tuijottelusta.

Nemoja oli monenlaisia
Banded coral shrimp ja blue spotted ribbontail ray. Tais olla puhdistussessio käynnissä.
Joko oon maininnu, että täällä on paljon mureenoita?


Maanpäälläkin oli kaunista
Todella upeita perhosia oli paljon. Tämä toukka oli takertunut pompulaani. Hyvä, että huomasin ennen tukan sitomista.. Jätin pompulan pihalle ja seuraavana päivänä toukka oli kadonnut.
Yleensä muslimeilla ei ole paljoa koiria, mutta tällä laumalla oli selkeä tarkoitus. Pitävät viidakon villisiat pois kylästä.
Viikonloppuisin päärannalla riitti väkeä.

Yhtenä lauantaina sinne rakennettiin lava. Menin katsomaan ja pöytääni siirtyi melko pian tapahtuman järjestäjiä ja kylän kulttuurijohtajakin. Vaikka täällä on suhteellisen paljon turisteja, muita ei ollut juhliin eksynyt. Esitys oli mielenkiintoinen. Ennen sitä oli harras uskonnollinen tilaisuus ja kulttuurijohtaja vähän tökkäsi minua, että olisi suotavaa avata kämmenet ylöspäin. Mikä jottei. Minulla oli seuraavana aamuna sukellus, joten lähdin kympiltä pois, enkä tiedä kauanko juhlat jatkuivat.


Päärannalta pitää vielä laittaa jokunen kuva illallispaikasta.
Inka tuli kysymään muutaman kerran mitä tyttö sanoi? En minä tiedä... Puhu vaikka suomea takaisin, oli isällinen neuvo ja pian oltiinkin ylimpiä ystävyksiä.

Juhla-ateriaksi valittiin 20€ Trevally ja kaikki kolme saatiin mahat täyteen. Ehkä liiankin täyteen.
Tässä sweetlips toiselta aterialta.
Täällä puhutaan ajasta ennen tsunamia ja sen jälkeen. Nykyään evakuointireitit on hyvin merkitty. Seuraavalla kerralla lisää tuosta aallosta. 

Ei kommentteja: