Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

perjantai 17. helmikuuta 2023

Kissamuseo

 

Kucing tarkoittaa kissaa ja kissat dominoivat katukuvaa, joten tottakai täältä löytyy myös kissamuseo. Väittää olevansa maailman ensimmäinen (1993).

Noin 40 vuotta sitten Satoru Tsuda sai ajatuksen kouluttaa kissoja mainoksiin ja julkaisi ilmoituksen otetaan vastaan kissoja. Hän vastaanotti yli 700 tarjousta, joista suurin osa tuli kirjeitse tai puhelimitse, mutta osa ihmisistä vain jätti ei toivotut kissat hänen kotiovelleen.

Hän valitsi neljä ja koulutti niitä erittäin määrätietoisesti, mikä johti tuloksiin. Kissat esiintyivät lehtimainoksien lisäksi televisiossa ja tienvarsikylteissä ympäri Japania. Kissat tekivät Satorusta miljonäärin ja hän palkkasi tähdillensä täyspäiväiset palvelijat. Kissojen terveydestä huolehtivat kellon ympäri Japanin parhaat eläinlääkärit. Myös ruoaksi kissat saivat parasta mitä rahalla voi ostaa.

Kissa on kesytetty noin 5000 vuotta sitten Egyptissä ja ne olivat jo tuolloin erittäin arvostettuja tuholaiseläinten torjunnassa. Kissa oli niin tärkeä osa perhettä, että kissan kuoltua perhe ajeli kulmakarvansa ja suri kissaa, kunnes ne olivat kasvaneet takaisin.

Pelkästään Beni Hasanista on löydetty yli 300 000 kissamuumiota.

Kissan ikä verrattuna ihmisen ikään.
Mielenkiintoista. Lähisukulaiset aiko tehdä eläinkokeita, onko tullut tuloksia?

Erilaisia kissapatsaita oli tietenkin satoja, ellei tuhansia. 
Ja tietenkin kissaleffat oli mainittu.

Borneolla tavataan viittä eri villikissaa: bay cat, leopard cat, clouded leopard, marbled cat ja flat headed cat.
Museon pihalta avautui komea näkymä. Oikeassa reunassa näkyy kissan kuvalla varustettu ostoskeskus, josta aloitin mokkapannun etsinnän. Kämpästä ei kahvinkeitintä löytynyt, joka aamu ei jaksanut tehdä kahvilamatkaa ja instant ei ole kahvia, joten keitin piti löytää.
Löysin esimerkiksi liikkeen joka myy c-kasetteja, mutten mokkapannua. Aika pian olin valmis kelpuuttamaan myös pressokeittimen.
Ja lopulta, kun toivo oli jo lähes menetetty. Siinä on pressopannu.


Muutama muraali
Ja iltakuva kaupungintalosta juhlan kunniaksi. 

2 kommenttia:

mutteri kirjoitti...

Tutustumisen arvoinen paikka. Söpöistäkin.
Ei ole mun mirristä oikein lämpömittariksi:) N 20 astteessa(plussaa) makoilee miten milloinkin.välillä röhnöttää kyljellään pitkin pituuttaan, välillä kippurassa kerällä, kuono hännän alla. Jatketaan tarkkailua, ehkä lämpötilan muutokset voisivat auttaa havainnoinnissa.

Tai sitte se on vaan vanhentunut. Kiitos taulukon opin, että se just n kk sitten tuli suhteessa minua vanhemmaksi. Ei kyllä uskoisi, kun vertaa meidän liikkumisen sulavuutta ja notkeutta.

Siina kirjoitti...

Kisut viettäneet arvoistansa elämää. ❤️

Vielä odotellaan kesää ja lämpötilan vaihtelua testiin!