Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

keskiviikko 11. marraskuuta 2009

Bagan


Shwezigon Paya.


Maalaus/veistos Shwezigon Payalta


Yleensa temppeleista loytyy 4 Buddhapatsasta (yksi jokaiseen ilmansuuntaan), tama ei ole laheskaan suurimmasta paasta. Olin siina kasityksessa, etta Buddhan kaikki sormet ja varpaat ovat samanpituisia, mutta esimerkiksi talla sormet eivat ole, koitin kysya asiasta parilta paikalliselta, mutten saanut kunnollista vastausta.


Rayangazu temppeliryhman temppelista loytyi harvinaisia kankaan paalle tehtyja maalauksia. Vierailijat ovat repineet suikaleita irti, joten nykyaan ovi on lukossa, mutta temppelin vieressa asuvalta tytolta loytyi avain ja han esitteli paikan.


Baganin paras paikka nahda auringonlasku (olen tehnyt tutkimusta), Oak-kyaung-gyi. Tama ei ole temppeli vaan ikivanha luostari. Paikalla oli auringonlaskun aikaan vain 3 muuta turistia ja pari maalausten myyjaa.


Kaikki temppelit eivat ole suurensuuria, esimerkkina tama melko sympaattinen pikkutemppeli.


Mahabodi Pagoda. Seinamat ovat taynna pienia Buddhapatsaita.


N. 10$ voi vuokrata hevoskarryt paivaksi, naita on taalla todella paljon.


Bu Paya. Taalla nain parikymppisen lansimaalaisen tyton, jolla oli paalla toppi ja microshortsit, joista nakyi puolet pakaroista. Ihan kivan nakoinen helleasuste, mutta "hieman" epakunnioittava temppelikierroksella. Bagan on Myanmarin ykkosturistikohde, joten taalla nakee ison rahan pakettimatkalaisia, jotka tulevat katsomaan eksoottisia maita, mutteivat ymmarra paikallisen kulttuurin paalle mitaan. Tai koska he ovat rikkaita (parempia ihmisia), heidan ei tarvi valittaa.


Menin kaymaan yhdella temppelilla, joka oli suljettu ja jota vartioi koira. Koira haukkui kuin piru, kun kavelin sita kohti, mutta vaistyi tieltani, kun menin kaymaan aidan luona. Sinne mennessa ja sielta tullessa piti kaantya aina valilla ympari, silla kun koiralle kaansi selan se lahti tulemaan kohti, mutta pysahtyi/peraantyi kun sita katsoi. Pyorailin seuraavalle temppelille, kun saikahdin haukuntaa aivan takanani. Koira oli hommannut pari kaveria ja halusi ilmeisesti nayttaa, etta takaisin ei ole tulemista, nama kuitenkin luikkivat karkuun hitaasti kun pysahdyin ja kaansin katseeni niihin.


Vanhoja seinamaalauksia temppelin sisalta. Taman paikan lahelta ostin 3 Japanin hallituksen painamaa paikallista setelia 2. maailmansodan ajalta, melko historiallista rahaa (1500k). Vanhoja seteleita on joissain kojuissa myynnissa, mutta naita japanilaisia olen nahnyt vain parissa paikassa.


Ilmeisesti vanhanaikaisiin (?) juhla-asuihin puettuja patsaita eraassa temppelissa.


Aikaisemmin olen nahnyt ainoastaan vanhojen naisten pureskelevan ja syljeskelevan jotain mika varjaa koko suun punaiseksi. Taalla varsinkin miehet pureskelevat hyvin yleisesti naita lehteen kaarittyja siemenia (?). Mielenkiintoista puhua ihmiselle jonka koko purukalusto on punaisen maskin peittama. Testasin itsekkin tata Hsipawssa, maistui muistaakseni vahan kaardemummalle. Minuutin pureskelun jalkeen syljin epamiellyttavan tohnan pois suustani.


Gawdaw Palin temppeli ennen ja jalkeen maanjaristyksen, seka nykypaivana.


Kaktuspuu


Auringonlasku Sulamanin takaa 4. ja viimeisena temppelipaivana.


Auringonlasku Oak-kyaung-gyilta


(Päivitti Siina, Tuukalla ongelmia käyttää maassa kiellettyä Blogger-sivustoa. Sähköposti kuitenkin kulkee.)

4 kommenttia:

Siina kirjoitti...

Tuosta kankaan repimisestä tulee hauraiden seinämaalausten salavalokuvaaminen Egyptissä mieleen. On se fiksua.

Pitäähän sitä sessejen yrittää olla vähä koviksia kun tuon näkönen tyyppi hilluu niiden reviirillä. Reippaita pikkusia.

mutteri kirjoitti...

Voisko ne patsaat kuvata niitä henkiä "Nats", joiden asuinpaikka on/oli Mt Popa? Saako siellä kiipeillä ihan mihin vaan, eikö ne paikat rapaudu kenkien alla. Upeita kuvia, kyllä auringonlaskuissa on tunnelmaa. Onko noi upeat kaktuspuut tavallisia?

Hilla kirjoitti...

Eikö ne Madventuresissa testannu tuollasia lehtikääryleitä, josta tulee suu punaiseksi? Jotenki muistelen niin..

Tuukka kirjoitti...

Suurille temppeleille ei saa kiiveta ja osa pienemmistakin on suljettu. Kylla patsaat ihan Buddhaa esittavat.

Aonakin ne Madissa pureskeli kokapuunlehtia Etela-Amerikassa.