Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

tiistai 31. tammikuuta 2017

Uda Walawe National Park

Eläimet kiinnostavat, joten päätettiin lähteä safarille Uda Walawen kansallispuistoon. Ana ja nettilähteet kertoivat, että täällä on enemmän eläimiä, kuin turisteja, eikä jeeppirallia esiinny.

Buddhabussi.

Matka Mirissasta vaati neljä tuntia istumista ja kaksi bussin vaihtoa. Ensin Mataraan, sieltä Embilipitiyaan ja lopuksi Uda Walaween. Oltiin varattu majapaikka, mutta bussissa tarkistin mailin ja hoksasin, että majapaikka oli perunut varauksen. Uda Walawessa satoi, joten luovuttiin b-suunnitelmasta etsiä majapaikka kävellen ja lähdettiin häslärin mukaan.


Perillä odotti hyvä mökki omalla kylpyhuoneella. Oltiin hieman tingattu häslärin kanssa, joten hintaa yölle tuli 1500r/10€.


Sateen tauottua istahdin läheiselle joenpenkereelle harrastamaan lintubongausta.



Riikinkukko korkealla puussa.

Metrin mittainen vesilisko.



Tukaaneja.

Sammakko lavuaarissa. Kuvan ottamisen jälkeen pelasti sen ja ohjasin ystävällisesti ulos. Illallisbuffetin (600r/4€/hlö) jälkeen maksettiin seuraavan päivän 4 tunnin safari. Hintaa tuli kaikkineen henkeä kohti 4850r/33€. Jakaisimme safariauton ranskalaispariskunnan kanssa.

Safari alkoi 5.40 majapaikalta.

Jo matkalla nähtiin ensimmäinen norsu norsuaidan vieressä.

Puisto avautui kuudelta ja lipunmyynnissä oli ruuhkaa. Tässä vaiheessa näytti pahalta. Ainakin 30 safariautoa odotti sisäänpääsyä. Autot kuitenkin levisivät rauhallisesti ympäri puistoa.

Humalassa koiran syöttäminen leopardille kielletty, varsinkin jos heittää remmin metsään ja sytyttää laulaen savukkeen.



Linnunpesiä



Riikinkukkoja oli paljon joka puolella.

Norsut ovat tämän puiston ykkösjuttu ja niitä nähtiin parikymmentä.


Mehiläisensyöjälintuja

Mangustista sain kuvan, sakaali oli liian nopea.

Pikkulisko

Ison liskon poikanen kurkistamassa kotikolosta.

Kotka pesässä

Toisessa meidän paikan autossa safaroi kaksi perhettä. Lapset olivat innoissaan.

Krokotiilinpoikanen

ja apinanpoikanen


Kuningaskalastaja


Riikinkukkouros pitämässä näytöstä.


Reissu oli oikein antoisa. Kuski ajoi hyvin rauhallisesti ja sammutti auton aina, kun pysähdyttiin. Hän toimi myös oppaana, sillä virallisia oppaita ei riitä kaikkiin autoihin näin korkean sesongin aikana. Leopardeja ei nähty, vaikka niitäkin täällä on. Kuskimme oli nähnyt yhteensä 30 leopardia parin vuoden aikana.

5 kommenttia:

mutteri kirjoitti...

Hyviä kuvia olet kyllä onnistunut saamaan. Ihanan paljon norsuja. Erityisen liikkis se kuningaskalastaja, sorsan ja koskikaran risteytys. Ja tietty krokotiilin ja apinan poikaset. Noi uskontobussit on aika hupaisa juttu. En ole aiemmin moiseen ilmiöön törmännytkään. Jos hindut näyttää Bollywoodia, nin mitä buddhalaiset?

mutteri kirjoitti...

Nyt jäi yksi n-kirjain pois. Tarkoitin sitä sorsanokkaista ekassa lintusatsissa, se on musta kuningaskalastajan, sorsan ja koskikaran risteytykseltä näyttävä:)

Tuukka kirjoitti...

Minnan suosikki on pöllähtänyt kaveri liskon ja tukaanien välissä :)

Intialaisia musiikkivideoita tai elokuvia näytetään bussista riippumatta.

Siina kirjoitti...

Äää kuningaskalastaja! Eikö mollata pikkukaveria äiti! https://en.wikipedia.org/wiki/White-throated_kingfisher

Riikinkukko on hienon värinen. Eikös nuo oo sarvinokkia eikä tukaaneja muutes. Malesiassa muistaisin oppineeni näin.

Mehiläisensyöjät osaa poseerata.

MANGUSTI! Melkein yhtä föpö ko sivetti. Hän on hyvin pörröinen mangusti.

Olipas hyvä safari!

Tuukka kirjoitti...

Hienoa sarvinokkatietoutta. Voipi olla, ettei tukaaniksi saisi kutsua, mutta jos se ääntää, kuin tukaani ja näyttää tukaanilta niin...

Hän on kovin suloinen mangusti, muttei voinut nousta pystyyn, vaikka kuinka toivottiin :)