Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

torstai 2. helmikuuta 2017

Polhena beach

Safarilta palattiin takaisin rannalle. Tällä kertaa päätettiin kokeilla Polheenaa, joka sijaitsee pari kilometriä Mataran kaupungista länteen. Alueella on turistihotelleja, mutta se ei ole samanlainen keskittymä, kuin Mirissa.

Toki rantakaan ei ole Mirissan veroinen. Kuva sunnuntailta, jolloin rannalla järjestettiin uimakilpailut.

Majapaikaksi oltiin varattu huone Polhena Coral Reef Resortista. Meidän huoneemme parveke näkyy oikeassa reunassa.

Josta oli tällaiset näkymät. Ihastuttiin niin, että varattiin saman tien pari yötä lisää (20€/yö).

Näkymä toiseen suuntaan. Tuossa hotellissa hinnat alkavat 60 eurosta.

Huone ei ollut kummoinen, mutta sänky ja oma kylpyhuone riittää meille oikein hyvin.

Tien toisella puolella oli ruokapaikka ja ennen kaikkea kookospähkinänmyyjä, joka sai minusta vakioasiakkaan (70r/0,5€/kpl)

Snorklailemassa käytiin parina aamuna. Kilppareita ei nähty, mutta muuten aika samanlaista, kuin Mirissassa. Hiekkarannan lähellä oli melko huono näkyvyys, sillä läheinen joki toi sateiden vettä mereen. Meidän hotellimme edessämme oli parempi näkyvyys.

Hummeri

Nuori lionfish muutaman metrin päässä hiekkarannasta. Varoitettiin ruotsalaisnaisia, joka leikkivät pienten lastensa kanssa rantavedessä.

Valkoinen moreena. Kerran kokeilin yösnorklausta, mutten nähnyt mitään ihmeellistä.

Kaupungissakin käytiin.

Leivokset näyttivät niin hyviltä, että päätettiin antaa niille mahdollisuus. Niin hyviä, että kehtaisi tarjoilla Suomessakin.

Osoitus siitä, että kannattaisi ajaa edes hieman rauhallisemmin. Varsinkin bussikuskit ovat täysiä sekopäitä, ehkä hulluin liikenne, mitä olen nähnyt.

Krikettistadionilla. Koitin kysellä olisiko matsia tiedossa, mutta kausi ei ole käynnissä.

Matarassa on kaksi kolonialismin aikaista linnoitusta. Toinen on lähinnä muurien aitaama alue, jonne oli ehkä tarkoitus rakentaa enemmänkin ja toinen on tämä hollantilaisten pieni Star Fort. Linnoitus on tähden muotoinen, siitä nimi. Museolla oli sama hollantilainen 1700-luvun kolikko, jollaisen ostin Indonesian Bandasaarilta.

Kilpikonnia vallihaudassa.

Armeijan värväyspiste toisen linnoituksen muurin vieressä.

Tuollaisia purkkeja olemme nähneet usein bussin ikkunasta, joten Mataran linja-autoasemalla päätin selvittää mitä ne ovat. Juustomassaa, jonka päällä lukee säilytä viileässä. 180r/1,2€ 1,25l purkki.

Munaviinereitä, joita tietenkin testasin. Melko tylsä makuelämys, vähäsokerinen pulla, jonka keskellä on suolaton kananmuna.

Mataran rannalla on kaunis Parey Dewan temppeli.

Temppelin pieni alttari.

Vankeinhoitolaitos.

Kotimatkalla nähtiin kahden pöydän biljardisali (400r/2,5€/h)

Nättejä tauluja

Viinakaupassa. Tapana on kokeilla halpoja paikallisia, joten otin testiin pikkupullot mangoarrackia ja kookosarrackia. Mango oli ihan menettelevää, jäiden kanssa olisi toiminut varmasti hyvin. Kookos taas oli erittäin pontikkamainen. 180ml pullo noin 3€.

Hollantilaisten markkinapaikka. En ymmärrä miksi paikkaa pidetään tyhjänä. Hyvät puitteet se antaisi edelleen kojuille.


Kotthu. Ensimmäisen kuvan lätyt hakataan pieneksi silpuksi ja tarjoillaan vihanneksien ja kalan/kanan/munan kanssa. Erittäin hyvää ja vain 1€-3€ katukojuissa.

4 kommenttia:

mutteri kirjoitti...

Mitäpä sitä muuta hotellihuoneelta. Paitsi siellä kuumassa ilmastointia! Ja tietty jääkaappi vois olla mukava, pakastelokerolla, sais drinksuun ne jääpalat. Onko iso ero ilmastoiduilla ja propellihuoneilla?

Tuukka kirjoitti...

En usko, että on suuri ero, jos etsii nimenomaan ac huoneita. Nyt ollaan täällä pohjoisessa huoneessa jossa on jääkaappi ja satelliittitv. Maksetaan 30€. Ilmastointi maksaisi 3,5€ lisää, mutta ei otettu, kun ei me sitä Polonnaruwassakaan käytetty, vaikka kuulu 13,5€ hintaan.

Siina kirjoitti...

Kiva tuommosella turvallisella pikkukopilla ajella tuolla.

Tuukka kirjoitti...

Hullujen bussikuskien seassa, kaikella pienemmällä ajelu on vaarallisinta mitä tällä saarella voi tehdä...