Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

lauantai 4. helmikuuta 2017

Käärmetalo

Sunnuntaina Minna lähti Mirissaan hierontaa ja minä käärmetalolle. Otin aluksi bussin Telijjawilaan. Tai no lipun maksoin Akuressaan asti (0,3€), sillä en kyennyt lausumaan paikan nimeä siten, että rahastaja olisi ymmärtänyt. Telijjawilasta oli parin kilometrin kävelymatka käärmetalolle. Ehdin puoleenväliin, kun paikallinen moottoripyörämies pysähtyi ja tarjosi kyydin. Kieltäydyin aluksi, mutta hyppäsin lopulta kyytiin, kun hän ei uskonut, että haluan todella kävellä. Käärmetalolla riisuin kengät ja astuin huoneeseen sisään. Huonetta näytti reunustavan penkit, joten istahdin yhdelle. Kun kankkuni kosketti "penkkiä" mies sanoi äkkiä, että älä siihen istu, laatikoissa on käärmeitä. Siirryin pihalle...

Pian käämeitä alettiin kantaa pihalle näytille. Kuvassa kobra ja käärmemies. Kysyin, että eivätkö nämä sylje ja hän vastasi, että vain afrikkalaiset kobrat sylkeät myrkkyä. Nämä purevat ihmistä vain, jos niiden päälle astuu. Pureman saatua kuolee 8-9 tunnissa, jos ei saa hoitoa. Jos joku saa pureman tässä kylässä, potilas tuodaan tälle miehelle. Hänen työnsä on hoitaa puremat, opettaa käärmeistä ja noutaa niitä ihmisten pihoilta. Tällä viikolla hän oli saanut 5 noutokeikkaa. Käärmeet viettävät talolla hetken, jonka jälkeen mies vapauttaa ne kansallispuistoon.

Pyyttoni. Myrkyttömät käärmeet tunnisti siitä, että ne tuotiin käsin ja annettiin pideltäväksi. Myrkylliset tuotiin koukkukepillä maahan. Tämän suu oli ikävästi teipattu, kuulemma ettei se pure. Toivottavasti pääsee pian takaisin luontoon.

En muista nimeä, myrkyllinen.


Pari lähikuvaa cobrasta. Näitä on kolmea eri lajia täällä. Kaikki yhtä myrkyllisiä, mutta sama lääke tehoaa. Oleskelevat mielellään riisipellossa ja poikkeavat siten muista käärmeistä, että ovat aktiivisia, kun huvittaa. Muut käärmeet ovat aktiivisia lähinnä yöllä.


Pari harmitonta tähän väliin.

Nuori naaras koobra, joka sihisi ja liikkui agressiivisen oloisesti.


Paikallinen kyy.

Käärmemies sanoi, että tämä on Sri Lankan kaunein käärme. Ehkä, mutta oli se naaraskoobrakin tosi hieno.

Viimeisen koobran kohdalla käärmemies pyysi minut poseeraamaan käärmeen taakse. Postinjakaja muuten näytti siltä, ettei pitänyt tästä talosta, kun pölähti paikalle kobran kohdalla. Suurin osa sri lankalaisista tappaa käärmeen kohdatessaan sellaisen.

Vastalääkepulloja. Esittely maksoi 800r/5€.

Riisipeltoja.

Sain bussia odotellessa Minnalta viestin, että Kalpitiyasta tuttu englantilaispariskunta oli saapunut Mirissaan, joten sovittiin heidän kanssaan treffit neljäksi. Minna oli nähnyt hierontaan mennessään Mirissan kylän keskellä menevässä joessa krokotiilin.

Aikaa oli, joten käväisin matkalla katsomassa Weligamaa.

Kalastusveneitä.


Weligaman rannan sanotaan olevan, kuin tehty surffauksen harjoittelemiseen. Sen huomasi, sillä ranta oli täynnä surffilautakojuja, joista sai myös opetusta ja meri täynnä harjoittelijoita.

Näitä tarroja näkee turistialueilla lähes joka kojussa ja jopa tuktukeissa.

2 kommenttia:

mutteri kirjoitti...

Kyllä minusta se kaunis käärme oli kaunein, hienot värit. Kobra kyllä upea, kylmiä väreitä herättävän upea. Hienoa, että on noin monipuolisia keskuksia.

Siina kirjoitti...

No on kyllä nätti kaveri tuo pikkukäärme!