Tunnisteet
Indonesia
(110)
Thaimaa
(98)
Filippiinit
(58)
Malesia
(47)
Snorklaus
(46)
Suomi
(45)
Sukellus
(44)
Kiina
(39)
Tansania
(36)
Egypti
(33)
Intia
(31)
Ecuador
(30)
Sumatra
(28)
Ghana
(27)
Nicaragua
(25)
Sulawesi
(25)
Vietnam
(25)
Kambodža
(22)
Myanmar
(22)
Nusa Tenggara
(21)
Peru
(21)
Bolivia
(20)
Galapagos
(20)
Laos
(20)
Sri Lanka
(20)
Maluku
(19)
Etiopia
(18)
Tulivuori
(18)
Savanni
(17)
Benin
(15)
Iran
(15)
Malediivit
(14)
Viidakko
(14)
Dominikaaninen
(13)
F1
(13)
Turkki
(13)
Australia
(12)
Borneo
(12)
Amazon
(10)
Italia
(10)
Saudi Arabia
(10)
Taiwan
(10)
Argentiina
(9)
Brasilia
(9)
Kolumbia
(9)
Oman
(9)
Jaava
(8)
Meksiko
(8)
USA
(8)
Belize
(7)
Togo
(7)
El Salvador
(6)
Malta
(6)
Qatar
(6)
Sarawak
(6)
kalimantan
(6)
Guatemala
(5)
Japani
(5)
Ranska
(5)
Sikkim
(5)
Bali
(4)
Costa Rica
(4)
Dinosaurus
(4)
Hollanti
(4)
Honduras
(4)
Norja
(4)
Panama
(4)
Paraguay
(4)
Venäjä
(4)
Bahrain
(2)
Englanti
(2)
Ruotsi
(2)
Sveitsi
(2)
Latvia
(1)
Saksa
(1)
Singapore
(1)
Vatikaani
(1)
perjantai 8. tammikuuta 2010
Kota Bharu
Matkalla Georgetownista Butterworthiin. Penang on ollut aina tärkeä kaupankäynninkeskus ja sen näki myös rahtialusten määrästä.
Lumi ei oikein sovi edes sanana tähän ympäristöön...
Matkalla Butterworthista Kota Bharuun bussi pysähtyi puolen tunnin ruokatauolle. Ravintolassa oli itsepalvelu, joten latasin lautasen täyteen riisiä, kasviksia ja maksaa. Kassalla tyttö ilmoitti hinnaksi 5r + jäätee 2r, ei paha tuosta annoksesta. Bussimatka kesti n. 7h ja sille tuli hintaa 34r, 24 hengen luxury V.I.P. bussissa. Kota Bharun uusi linja-autoasema on muutaman kilometrin päässä keskustasta, joten otimme 3 muun länkkärin kanssa taksin keskustaan (yhteensä 12r).
Jäimme kaikki pois Zeck´s Innissä, josta englantilais/japanilainen pariskunta otti huoneen 55 ringgitillä. 1hh olisivat maksaneet 25r ja pieni säilytyskaapiton 10r dormi ei napannut, joten jatkoimme hollantilaisen tytön kanssa matkaa keskustaan päin. Parin paikan jälkeen löysimme Ideal GH:n, jossa 1hh huoneet maksoivat 15r.
Puoli seitsemältä tapasin sovitusti taksiporukan iltatorilla. Iltatori on täällä hyvin samantyyppinen kuin Thaimaassa, mutta lähes kaikki ruoat ovat uusia tuttavuuksia, joten maisteltavaa riittää. Iltatorin jälkeen suuntasimme pariskunnan kanssa kiinalaiseen ravintolaan oluelle, tytön piti lähteä nukkumaan, sillä hänen junansa lähti 6.30 aamulla, itse lähden täältä pois todennäköisesti tuolla samalla viidakkojunalla muutaman päivän päästä. Ravintolassa joimme muutaman pullon malesialaista olutta, maku oli hieman sitruunainen ja muutenkin hieman poikkeava, mutta ihan hyvä, iso pullo 11r. Kota Bharu on muutenkin osoittautunut mielenkiintoiseksi muslimikaupungiksi, jollaisessa en ole koskaan ollut, joten kaupungilla on mukava kävellä ja tutustua kulttuuriin. Tänään olin kyllä saada sydänkohtauksen, kun ritilän päältä kävellessäni metrinen lisko lähti liikkelle kuivassa viemärissä suoraan alapuolellani. Eräs nuori paikallinen poika aiheutti hieman erilaisen fiiliksen, sillä hän tervehti kadulla ja kysyi mistä olen kotoisin, vastattuani Suomesta, hän kysyi tiedänkö Kimi Räikkösen?
Central market
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
6 kommenttia:
Ihanan siisti marketti!
Kalaosastolla piti kävellä varovasti, ku oli paikoin aika liukasta...
Tori näyttää ihahstuttavalta, tuoreeta tavaraa varmaankin, sinne tekis mieli shoppailemaan. Muslimikaupunki, olutta kuitenkin tarjolla, ilmeisesti siellä ollaan varsin vapaamielisiä? Nyt olis sun eksootista pistäytyä Suomessa tai muualla Europassa. Täällä alkaa tosin lauhtua, tänään kahden -30 asteen päivän jälkeen enää -23! Keski-Norjassa on ollut 40 asteen pakkasia, Briteissä kouluja kiinni jne.
Ei olla vapaamielisiä, mutta kiinalaisista ravintoloista/majataloista ei muslimit voivat ostaa olutta, itseasiassa tässä maakunnassa vallassa oleva puolue pyrkii ottamaan käyttöön tiukat Islamilaiset lait, mutta ei ole ainakaan vielä onnistunut.
Niin mää oon kuullu, että siellä on mukavan talvinen pakkaskeli. Täällä on ollu 60 astetta lämpimämpi ;)
Mistä ne tietää, oletko muslimi. Riittääkö miehen sana, kysytäänkö henkkarit, eihän mihinkään viralliseen paperiin merkitä uskontoa? Voiko naiset liikkua ilman huivia?
En tiedä merkitäänkö papereihin uskonto. Muslimien pukeutuminen poikkeaa muista. Enemmän kai se on että muslimit eivät mene oluelle, kuin, että sitä valvottaisiin kiinalaisten toimesta, tuo emme myy muslimeille tapa on varmaankin lähinnä kohtelias osoitus muslimeja kohtaan. Ja tietenkin ongelmien välttämistä varten, voisi nousta haloo, jos muslimeja löytyisi tuopin äärestä ja tämä lisäisi vastakkainasettelua kulttuurien välillä. Suurimmalla osalla naisista on huivi, joten päättelisin, että kaikki musliminaiset käyttävät huivia.
Lähetä kommentti