Tunnisteet

Thaimaa (93) Indonesia (82) Filippiinit (58) Suomi (45) Snorklaus (43) Malesia (40) Kiina (39) Sukellus (36) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Sumatra (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) Turkki (13) Amazon (10) Italia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) F1 (9) Kolumbia (9) Oman (9) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Jaava (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Nusa Tenggara (6) Qatar (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Saudi Arabia (5) Sikkim (5) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

sunnuntai 9. tammikuuta 2022

Madison Square Garden


10000 dollarin vihjepalkkio tuomioon johtavasta vihjeestä poliisiammunnassa. Kuinka paljon niitä oikein ammutaan?

Viimeisenä päivänä tuuli ja oli pari astetta pakkasta. Hyvä ajoitus. Suunnitelmissa oli vielä yksi NHL peli. Sitä ennen lähdin käppäilemään Etelä-Manhattanille.

Aika hieno ostari. World Trade Center. Vieressä oli 9/11 muistomerkit ja museo. Harkitsin museoon menoa, mutta ennakkoliput myytiin loppuun jahkaillessani jonon pituuden ja muiden suunnitelmien kanssa.
Milloinhan Alkoon tulee uskollisuusohjelma?
Legendaarinen Madison Square Garden, Minulla oli illaksi lippu Oilersin ja Rangersin peliin (73€). Rangers oli poikavuosien suosikkini, nykyään kaikenlainen fanittaminen on jäänyt vähemmälle, mutta jos suosikki pitää sanoa, niin edelleen se on Rangers.
Mutta peliin oli vielä pari tuntia ja ulkona tosi kylmä.

Suuntasin siis pienen harhailun jälkeen sinne minne oli menossa paljon Rangers paitaisia. 

Hallin vieressä olevaan Irkkupubiin. Tiskin takana ollut aito irlantilainen Baariliisa kertoi käyneensä Suomessa, epäröityään hetken, että eikö Lapland olekin Suomessa ja kehui talven kauneutta. Oli tavannut "oikean" joulupukinkin. Enpä ennen ole ajatellutkaan, että suuri osa Lapin turisteista saattaa tulla nimenomaan Lappiin eikä Suomeen.

Parin happy hour 5$ Budweiserin jälkeen oli aika siirtyä hallille. Rokotustodistus piti esitellä taas, kuten oli pitänyt esitellä pubin ovella ja jopa Burger Kingissä. NFL pelissä sitä ei kysytty, johtunee siitä, että kyseessä oli ulkoilmatapahtuma. EU:n rokotustodistus on kelvannut, joskus kysellään henkkareita, joskus ei. Olikos se nyt Islandersin peli, jossa sisään olisi päässyt vaikka hostellin kuitilla, sen verran ylimalkainen oli A4:sen vilkaisu. Varmaan samasta syystä, kuin aikoinaan Glastonburyssa vain taputeltiin rinkkaa, vaikka netissä varoiteltiin tarkasta tavaroiden syynäyksestä. Ei moiseen ole resursseja.

Hallin käytäviä kävellessä tuli todella olo, että nyt ollaan historiallisessa paikassa. Paljon valokuvia ja muistoesineitä.

Minä kävin fanishopista ostamassa lippalakin. Tämä oli tärkeä juttu, sillä muistan vieläkin sen harmituksen, kun minulta varastettiin (aito) New York Rangersin lippalakki yläasteella. Nyt pari vuotta myöhemmin sain uuden, taatusti aidon.
Istumapaikkani oli täällä aika ylhäällä kulmassa. Käsinojat olivat puuta, tämä toi lisäfiilistä, muutenkin upeassa hallissa. 
Myös itse tunnelma oli tähän mennessä nähdyistä (NHL) peleistä paras. Lets go Rangersia pääsi huutamaan moneen kertaan. Se varmasti vaikuttaa, että Rangers on NHL:n yksi kärkijoukkueista ja näytti tälläkin kertaa murskaavan oilersin. Vieressäni oli aito edmontonilainen Oilers fani, jonka vieraspeli turnee ei ollut sujunut kovin voitokkaissa merkeissä. Noista pikkunäytöistä pystyi halutessaan seurata tätä peliä tai 
vaikka maanantai-illan futismatsia. Mikä on aika iso juttu jenkeissä, sillä maanantaisin pelataan vain yksi ottelu, parhaaseen katseluaikaan. Suurin osa peleistä pelataan sunnuntaisin, mutta lisäksi torstaisin ja maanantaisin pelataan yhdet ottelut. Tällä kaudella on ollut poikkeusjärjestelyjä, mutta noin niinkuin perinteisesti. Yksi hieno asia NFL:ssä on pelien vähyys. Runkosarjassa pelataan vain 17 ottelua per joukkue ja playoffit pelataan kerrasta poikki menetelmällä. Eikä playoffeihin pääse 32 joukkueesta, kuin 14. Jokaisella runkosarjaottelulla on siis valtava merkitys playoffeihin pääsyn ja kotiedun saamisen vuoksi. Konferenssien ykkösien ei tarvi myöskään pelata ensimmäisellä pleijarikierroksella, joten ne pelaavat enimmillään 3 playoff peliä, jos päätyvät Super Bowliin. 

Erätauolla pikkujunnut pelasivat pikapelin, varmasti hieno kokemus. Käytävällä samoillessa huomasin, että hallin hissit olivat Koneen valmistamia. Hyvä Suomi!

Pelissä kävi kuten odottaa saattoi, Rangers murskasi Oilersin. 


Ei kommentteja: