torstai 6. tammikuuta 2022

Manhattan

 Kehutaanpa ihan ensiksi majoitus, eli Central Park West Hostel.

Huone oli varmaankin Manhattanin halvin. 44€/yö, jaetussa kahden hengen huoneessa. Kämppikseksi sain sveitsiläisen miehen joka saapui samana päivänä kuin minä ja majoittui päivän pidempään, eli täyden viikon. Nuori mies oli ollut Hondurasissa vapaahtoistöissä ja palaamassa Sveitsiin. Ensimmäisenä yönä huoneessa oli todella kylmä, seuraavana päivä todella kuuma ja sen jälkeen ok. 

Jaetun kylpyhuoneen katosta valui vettä, ilmeisesti yläpuolellakin oli suihku. Myös käytävän lattiat olivat kuopilla ja joustivat. Olin kuitenkin ihan tyytyväinen majoitukseen. Sen jälkeen, kun muutamien kylmien suihkujen jälkeen tajusin, että suihkusta tulee lämmintä vettä, kun avaa hanan täysin auki ja odottaa hetken.
Majapaikka oli melkein keskuspuiston vieressä ja matkalla sinne bongasin aidon Banksyn.
Luonnontieteellisessä olisi ollut mielenkiintoista käydä, mutta jono oli luotaantyöntävän pitkä. Samasta syystä skippasin myöhemmin 9/11 museon. Museon edessä oli rokotusbussi ja testausteltta, joita näkyi katukuvassa todella paljon, varsinkin testaustelttoja. Monessa paikassa mainostettiin, että rokotus voidaan tulla tekemään vaikka kotiisi ilmaiseksi, eikä immigration statusta tarkisteta. 

Keskuspuistossa oli ihan kiva käyskennellä ja siellä olisi voinut jopa luistella. Lammet eivät olleet jäässä, mutta heikoista jäistä varoittavat kyltit oli jo asennettu. Eläimistönä oli suurimmaksi osaksi oravia ja kanadanhanhia.
Lounaaksi Philly Cheese Steak (9$)


Time Squariin en ihastunut, mutta sekin on nyt nähty. Kovasti valotauluja.
YK:n vierailukeskus oli ikäväkseni suljettu.
Paloautoja ja muita hälytysajoneuvoja näki usein pillit päällä. Onhan tämä aika iso kylä.
Tarpeeseen tulleita ilmaisia penkkejä. Varsinkin ensimmäisenä päivänä tuli käveltyä jalat kipeiksi. Lämmintä oli mukavat 5-10 astetta. 
Metroa tuli käytettyä melko paljon. Viikkokortti (33$) olisi lopulta tullut edullisemmaksi, mutta maksoin aina erikseen jokaisesta kyydistä 2,75$. 
Rottia näkyi kiskoilla aika paljon ja iltaisin niitä vipelsi myös kaduilla. 
Vapaudenpatsasta lähdin katsomaan Staten saaren ilmaisella lautalla, joka kulkee patsaan ohi. 
Minä valitsin halvimman tavan, helikopterikyyti olisi ollut se kallein vaihtoehto.


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mukavaa Reissua Tuukka! Kiva lukea blogiasi, ja pähkäillä samalla että josko sitä tässä perheen kanssa reissuun taas voisi lähteä, ilman pelkoa yllättävistä koronakaranteeneista. T Jani

Tuukka kirjoitti...

Kiitokset. Esimerkiksi Dominikaaninen voi olla parempi vaihtoehto, kuin esimerkiksi Thaimaa, jos jännittää karanteenia. Maahanpääsyvaatimuksia ei ole. Ainoa paikka, jossa voi joutua pulaan on saapuvien terminaali, jossa mitataan lämpö. Ilmeisesti jos sitä on, tehdään testi.