Tunnisteet

Thaimaa (93) Indonesia (82) Filippiinit (58) Suomi (45) Snorklaus (43) Malesia (40) Kiina (39) Sukellus (36) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Sumatra (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) Turkki (13) Amazon (10) Italia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) F1 (9) Kolumbia (9) Oman (9) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Jaava (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Nusa Tenggara (6) Qatar (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Saudi Arabia (5) Sikkim (5) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

sunnuntai 30. tammikuuta 2022

Santo Domingo

 

Hotellin katolla oli pyykkitupa ja merinäköala.

Metroa en käyttänyt kovinkaan paljoa, sillä se ei mennyt keskustaan, eikä vanhaan kaupunkiin.

Tällainen metrokartta pitäisi olla kaikkialla, niin moneen kertaan olen tutkinut mapsistä, että missäs tuo pysäkki on ja mihin tämä linja menee kartalla. 

Uber tuli metroa tutummaksi. Muutaman kilometrin matka maksoi pari euroa. Todella kätevää, kun ei tarvi väitellä kuskien kanssa hinnasta ja uberin voi tilata mihin tahansa karttapisteeseen ja sillä pääsee juuri sinne minne haluaa.

Haahuiltuani ympäri keskustaa törmäsin moderniin ostariin, josta löytyi leffateatteri.
Matrix 4D:nä, niin mielenkiintoista, että oli pakko sijoittaa kymmenen euroa leffalippuun.

Leffa alkoi kuitenkin vasta yhdeksältä illalla, joten jatkoin matkaa Mirador Del Surin puistoon, jota voi kutsua myös Santo Domingon keskuspuistoksi. Täällä oli vehreää. Ihmiset olivat piknikillä ja monessa paikassa pelattiin baseballia. Se oli erikseen kielletty kaikilla aukioilla, jossa sitä ei pelattu. 

Turistialueen ulkopuolinen Santo Domingo vaikutti oikein mukavalta. Kukaan ei häirinnyt ja minuun suhtauduttiin kuten paikallisiin. Tai no kun avasin suuni, minua pidettiin tollona, jolle pitää puhua vähän hitaammin ja kovempaa, eikä se silti tajua...

Puiston itäpäässä näkyi jonkinverran kodittomia luolissaan. Tai miksei luolakin voi olla koti.
Suomesta on haastavaa löytää Protosia, mutta täältä sitä löytyy monestakin paikasta. Tästä tuli suosikkiviinini vierailtuani alueella ja tehtaalla. Roble on perus hyvä, mutta Crianza erinomainen. En ostanut, jos löydän paikallista punkkua niin maistan, vielä ei ole tullut vastaan.
Tämä on rommimaa. Tässä suurimman tislaamon parasta laatua. 18€/puteli, voin kertoa, että on hyvää.
Kaupasta tarttui hedelmien ja kasvisten lisäksi mukaan myös mutteripannu! 8€ tarjouksessa ja pääsin keittelemään mutterin joululahjaksi antamaa kahvia. Saattoi olla maailmanhistorian ensimmäinen kerta, kun Karibialla keitellään Iiläistä kahvia. Ihan hyvää, mutta maústeita oli niin, että maku oli lähes kaakaomainen.
4Dx kokemus oli aika hieno. Vesi ja savuefektit toimivat tosi hyvin ja tuulikoneet olivat mahtavia, penkki olisi voinut heilua vähemmänkin ja 3D olisi ollut hieno lisä. 
Seuraavana päivänä jatkoin kaupungin tutkimista. Tässä ollaan, arvaatte varmaankin missä?
Reissun ekat nemot... Mitä lienee kauheuksia tehneet, kun ovat vankilaan joutuneet.
Nykytaiteen museo oli suuri rakennus, mutta sisätilat olivat suurimmaksi osaksi tyhjiä.
Puutaidetta

Dustin Munozin 2018 maalaamat taulut olivat vaikuttavia.
Tyhjä suihkulähde ja mies torkuilla
Kärmesauto
Eiffel?
Kaupungin parhaasta kirjakaupasta löysin Lonely Planeteja, mutta tietenkin kaikki olivat espanjaksi. Kysyin myyjältä löytyykö näitä englanniksi. Ei tällä hetkellä. Vaikka pystyin jo käymään tämän keskustelun espanjaksi, päätin silti jättää kirjan hyllyyn. Onhan noita ekirjoinakin ja netti on täynnä tietoa. Kirjan selailu on vain niin paljon mukavampaa, varsinkin alustavia suunnitelmia tehdessä.
Luonnontieteellinen puutarha oli ihan kiva puisto, mutta ei sen kummemmin säväyttänyt. Varsinkaan pääsymaksuun nähden, joka oli 5€. Ympäri aluetta olisi päässyt potnapekalla, mutta päätin kävellä.

Karibialainen vanha jumala Cohoba. Rituaaleissa päästiin jumalan kanssa yhteyteen nuuhkimalla patsaan päälle siroteltua taikajauhetta.

Sunnuntaina päätin käydä sporttibaarissa katsomassa viimeisen pudotuspelimatsin. Tai vedonlyöntitoimisto tämä enemmänkin oli. Isoilta ruuduilta näkyi hevosurheilua, jenkkifutista ja koripalloa. Pikkuruuduilta näki tällä hetkellä kukkotappelua, lisää korista ja jalkapalloa. Kukkotappelussa ei tainnut olla teriä käytössä, sen verran kauan matsit kestivät. Toisen kukon tuuperruttua kanveesiin alkoi 30 sekunnin luvunlasku, jonka aikana pystyssä oleva kukko teki kaikkensa, että vastustaja myös pysyy kanveesissa. Tuomari ei siis tullut väliin. Raakaa eläinrääkkäystä. Kaikesta pystyi lyömään vetoa tietokoneella tai perinteisellä vedonlyöntiluukulla. Selostus ymmärrettävästi uupui, joten suihkaisin puoliajalla uberilla hotellille katsomaan huippujännittävän pelin loppuun.

Tiistaina ajelin kovin odotuksin uberillä vanhan kaupungin Popular pankkiin. Eihän heillä tietenkään ollut korttiani... Huomenna, ehkä ylihuomenna...


2 kommenttia:

Siina kirjoitti...

Ihan hyvää, mutta maústeita oli niin, että maku oli lähes kaakaomainen. -> mutta _onneksi_ mausteita oli niin, että...

Onko China town kaikkialla ameriikoissa?

Tuukka kirjoitti...

Sun tyyppinen kahvi :)

Onhan niitä ympäri maailmaa jokaisessa varteenotettavassa kaupungissa. Euroopassa kai vähän vähemmän.