lauantai 8. tammikuuta 2022

Tampa Bay Buccaneers - New York Jets

New York Jetsin ja Tampa Bay Buccanersin matsi oli yksi tärkeimmistä syistä tulla New Yorkiin. Vielä on mahdollista nähdä kaikkien aikojen paras, Tom Brady pelaamassa. Eikä kyse ole menneen ajan tähdestä, vaan 44-vuotias pelinrakentaja pelaa ehkä paremmin, kuin koskaan.

New Jerseyssä sijaitsevan stadionin viereen pääsee kätevästi junalla. Kulkuyhteydet toimivat, mikä on tärkeää. Täällä pelaa Jetsin lisäksi alueen toinen joukkue Giants, joten pelkästään jalkapalloon liittyviä tapahtumia täällä järjestetään joka toinen viikonloppu. Stadionilla on 82500 istuinta.

En tiedä johtuuko Jetsin heikosta menestyksestä, covidista vai yleisestä kulttuurista, mutta tailgating ei ollut edes verrattavissa Baltimoreen, jossa koko stadionin ympäristö oli yhtä isoa festivaalia.

Stadionilla väkeä sen sijaan riitti, seiskarivin lipusta olin pulittanut 150€ jo Suomessa. Satasella olisi päässyt yläkatsomoon, mutta kun kerran oli mahdollisuus alas, päätin käyttää tilaisuuden hyväkseni. Yleensä tämän tason paikat ovat huomattavasti kalliimpia.
Koko stadion kohahti, kun Brady asteli harjoittelemaan, kertoo miehen suosiosta. Jetsin puolet nuorempi Wilson ei aiheuttanut kohahduksia.

Väkeä oli hyvin paikalla, vaikka ei stadion aivan täys ollut.
Jets aloitti pirteästi ja tylsän pelin uhka alkoi karista. Jets oli voittanut kaksi edellistä peliä, mutta rämpinyt jo vuosia ja tänäkin vuonna playoff mahdollisuudet menivät jo varhaisessa vaiheessa kautta. Bucs on sensijaan edellisen vuoden mestari ja tämänkin kauden yksi vahvimmista joukkueista, joka on jo varmistanut playoff paikan, mutta taistelee edelleen paremmasta asemasta niissä.
Tauoilla oli monenlaista viihdykettä, Simba camista


Cheerleadereihin. Cheerleaderit ovat ammattilaisia, mutteivat isoja tähtiä. Yksi naisista sattui samaan vaunuun paluumatkalla.

Potkujoukkue treenaamassa.
Brady miettii
Gronkki valmiina


Ja taas mennään eteenpäin. 

Alku oli hieman haastava Bucsille ja puoliajalle mentiin Jetsin johdossa. En tiedä sitten paljonko vaikutti ongelmapelaaja Antonio Brown. Brownin ja valmennuksen välit kärjistyivät niin pahasti, että kesken pelin nähtii jotain lähes ennenkuulumatonta. Brown riisui varusteensa ja heitteli ne katsomoon. Mies kulki myös minun editseni, mutta oli siinä vaiheessa jo luopunut kaikesta muusta paitsi housuistaan. Melkoiset loparit. Mies on kaikista ongelmistaan huolimatta pelannut jo pitkän uran. Saa nähdä uskaltaako hänet vielä joku palkata. Pelin jälkeen Bucs ilmoitti vapauttavansa Brownin sopimuksesta.

Ring? Eikun Flight Crewn puoliaikashow alkamassa.
Kuulin kesken pelin pidetyissä juhlallisuuksissa, että tuo "missi"nauhaa kantava cheerleader on valittu Super Bowliin. Nauhassa luki kyllä Pro Bowl. Ehkä hän pääsee molempiin, tai sitten kuulin väärin. 

Katsomossa näkyi melkoisia hahmoja.
3rd DOWN! MAKE NOISE! Kun vastustaja hyökkää yleisö pyrkii pitämään niin kovaa meteliä kuin mahdollista, jotta pelaajien erittäin tärkeä keskinäinen kommunikointi vaikeutuisi, lähinnä ratkaisevilla kolmansilla tai neljänsillä yrityksillä. Täällä vierasjoukkueella ei ollut hirveän vaikeaa.
Pitkään näytti, että Jets vie voiton, mutta niin vain Brady ja kumppanit väänsivät itselleen voiton 15 sekuntia ennen loppua tehdyllä touchdownilla.
 

Ei kommentteja: