Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

maanantai 17. tammikuuta 2022

Monte Cristi sukellukset

 Dominikaaninen on ehkäpä täysi vastakohta Suomelle melun suhteen. Uimarannalla volumet saa vääntää täysille, bussissa on täysin ok kuunnella musiikkia kännystä niin lujalla, kuin haluaa ja baareissa ja niiden lähistöllä saa pelätä kuulovauriota. Mutta kun olin sängyssä lähempänä yhtätoista ja respan televisio oli lähes täysillä, kiehahti hieman. En jaksanut pukea, mutta kaivoin kaukosäätimen esiin. Painoin television päälle, käänsin volumen aivan täysille, odotin kymmenen sekuntia ja suljin sen. Viesti meni perille. Television volume hiljeni sen verran, että nukahdin. 

Aamulla melko virkeänä kävelin taas sukelluskeskukselle. Tälläkään kertaa siellä ei ollut venäläisiä, mutta yksi San Diegolainen koodari istuskeli sohvalla. Pääsisin siis sukeltamaan. Ensin oppaana ollut dominikaani Robinson sanoi, ettei voida lähteä seitsemälle veljekselle, mutta tuli pian korjaamaan, että kapteeni on sitä mieltä, että voidaan yrittää. Veneeseen päästyämme ja hetken matkattuamme kapteeni kuitenkin sanoi, että meri on niin sekaisin, että seitsemällä veljeksellä ei ole juurikaan näkyvyyttä, lähdetään siis Bancoille. Pieni pettymys, mutta tauko on ollut pitkä, joten kiva joka tapauksessa päästä sukeltamaan. 


Matka mutkitteli läpi mangrovemetsän, mikä oli jo sinänsä hauska kokemus, pahoittelut kovin lyhyestä videosta.


Melko kaukana ulapalla heitettiin ankkuri pohjaan ja hypättiin veteen. 

Hetken sukellettuamme ei ollut yhtään hyvä fiilis. Tauko oli ollut pitkä ja sen huomasi. Olo oli epävarma eikä sukeltaminen ollut yhtään luontevaa.
Tarpeeksi isoa märkäpukua ei sukelluskeskukselta löytynyt, mutta se ei haitannut. Vesi oli lämmintä, joten sukeltaminen t-paidassa ja shortseissa oli ihan ok.

Toinen sukellus tuntui jo paljon paremmalta ja oli taas kivaa. 
Pienet aivot
Kaloja ei juurikaan näkynyt, lähinnä pehmytkoralleja. 


Lyhyt video sukellukselta. 

Rantaan päästyämme kävin pikaisesti suihkussa ja maksoin. Oli enää puoli tuntia uloskirjautumiseen, eli yhteen. Olin päättänyt muuttaa merenrantaan Marbella hotellille (30€/yö)

Huone oli kiva, mutta
Näkymä parvekkeelta oli vielä parempi.
Tänne sai jopa riippumaton, kelpasi loikoilla.

Illaksi hain rommipullon ja hyvän sikarin (250p/4€/sikari). Rantabaarin musiikki oli juuri sopivan kovalla, kun istui sadan metrin päässä omalla partsilla.



Ei kommentteja: