Tunnisteet

Thaimaa (93) Indonesia (82) Filippiinit (58) Suomi (45) Snorklaus (43) Malesia (40) Kiina (39) Sukellus (36) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Sumatra (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) Turkki (13) Amazon (10) Italia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) F1 (9) Kolumbia (9) Oman (9) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Jaava (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Nusa Tenggara (6) Qatar (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Saudi Arabia (5) Sikkim (5) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

lauantai 14. tammikuuta 2012

Äänestyspäivä Jakartassa

Demokratian kunniaksi ajoin ensimmäistä kertaa tälle reissulle parran ja lähdin tepastelemaan kohti etelää ja Suomen suurlähetystöä. Alkumatkasta oli vähän rikkaamman väen omakotitaloja.


Sitten alkoi näkyä näitä pilvenpiirtäjiä. Pian tämän sillan jälkeen hyppäsin bussiin ja ajelin sillä loppumatkan.

Bussipysäkillä pysähdyin syömään tähän pyörän tarakalla liikkuvaan ravintolaan (10k).

The Ritz Carlton hotelli. Näytti ihan hienolta ja kun kävelin ohi näin, että ovella oli melkoiset turvatarkastukset autoille.

Suomen suurlähetystö sijaitsi pilvenpiirtäjän 9 kerroksessa, samassa rakennuksessa oli myös Ruotsin, Norjan ja Tanskan edustustot. Päästyäni oikeaan kerrokseen vartija saattoi minut erilliseen tilaan johon oli järjestetty äänestys. Kuala Lumpurissa sai viime vuonna vaalikahvit, täällä ei. Äänestettyäni Suomen tasavallan seuraavaa presidenttiä lähdin takaisin päin.

Mieleeni tuli, että bussilinja jolla olin tullut menee Jakartan eläintarhalle. Aikomukseni ei ollut vierailla täällä, mutta nyt se tuntui hyvältä idealta, olin aiemmin lukenut ettei paikan pitäisi olla juuri korkeasaarta pahempi (4k).

Ensin söin kuitenkin lounaaksi

Nuudelikanaa (10k)

Komodo Dragon

Kenguru

Jännähampainen sika, näitä elää vain Sulawesillä ja sielläkin ne ovat harvinaisia.

Aitaukset eivät olleet järin isoja ja alkoikin vähän harmittaa koko paikkaan tulo, paikallisetkaan käytös ei ollut parhaasta päästä. Eläimiä syötettiin ties millä.

Virtahepoaitauksessa oltiin kalalla

Komodoaitauksen väliin kiivettiin ottamaan lähikuvia, kun miehet kiipesivät aidalle näin kuinka nopeita elukoita nuo ovat vaikkeivat yleensä kovin lujaa liikukkaan, säntäsivät melko vauhdilla aitauksen reunalle, varmaankin ruokaa odottamaan.

Eläintarhan sisällä oli kuitenkin toinen eläintarha (6k), joka vaikutti paljon paremmalta, varsinkin Gorillojen (etualalla) ja Orankien isojen aitausten ansiosta.


Gorilloita oli aitauksessa kaksi, enpä ole ennen moisia nähnyt, satuin vieläpä paikalle ruokinta-aikaan.

Muutaman kerran poseerasin koululaisten kuvissa.

Onko toi ahminut "hieman" liikaa?

Palattuani eläintarhalta alkoi sataa lujasti, onneksi olen ottanut tavaksi kantaa sateenvarjoa aina mukana.

Lähellä Jaksania pysähdyin syömään. Simpukat kuulostivat hyviltä ja maistuivat hyviltä mutta... Laitoin nukkumaan aikaisin ja heräsin kymmeneltä siihen, että maha oli turvonnut ja sitä väänsi, pian olinkin jo vessassa ja samaa jatkui koko yön, sängyssä pyörimistä ja välillä vessareissuja. Vessaan menomatkalla piti aina punnita kumpi pää on kiireellisempi, ei ollut kivaa. Seuraavana aamuna minulla oli junamatka ostettuna ja aina vessasta palatessani ja olon parannuttua olin menossa tuohon junaan, mutta taas hetken päästä pidin sitä hulluna ajatuksena. Teinkin lopulta päätöksen, että jätän menemättä ja tervehdyn ensin. Lämpöäkin oli ensi mittaamalla 37 ja sen jälkeen oli sen verran kylmä, että päätin mitata uudestaan, ravistaessani mittaria pidin siitä liian heikosti kiinni ja se lensi vahingossa seinään ja hajosi pirstaleiksi... perjantai 13... Joskus viiden aikoihin nukahdin ja herätessäni kymmeneltä olo oli ihan kohtuullinen, mitä nyt heikotti, joten vähän kaduin päätöstäni jäädä.

Päivä meni rauhallisesti ottaen, surffasin netissä ja kävin katsomassa,

Rennyn uusimman 5 days of warin (30k), oikein hyvä leffa. Paluumatkalla kävin parturissa (30k) ja olon ollessa edelleen ihan ok, heikotusta lukuun ottamatta, päätin lähteä hakemaan uuden lipun seuraavalle aamulle. Näköjään viikonloppuna hinnat kohoavat, sillä nyt samalla junalipulla oli hintaa 165k.

PS. Tuo ensimmäinen kuva on lähetystöltä saamastani pinssistä.

5 kommenttia:

mutteri kirjoitti...

Hyvä poika, kansalaisuusvelvollisuus täytetty! Pinssi hämmästytti, piti kyllä googlettaa Puola. On tosi mukavaa päästä taas tropiikkiin, nähdä ihme otuksia, eikä ole liian kuuma:) Nyt -10C.

Anonyymi kirjoitti...

Rohkeapa olet kun noista pyöränpäällä olevista katukeittiöistä ruokaa hankit, etenkin simpukat on sellaisia joiden avulla maha varmasti pääsee tekemään tuttavuutta uusien bakteerikantojen kanssa niitä simpukoita kun ei pullovedellä varmasti ole huuhdeltu&keitetty...JH

Tuukka kirjoitti...

Puola vaarinpain :)

Mutta niin rohkea en ole, etta soisin turistiravintoloissa, ellei ole pakko ;)

Tahan mennessa olen kolmen vuoden aikana saanut 3 kertaa ruokamyrkytyksen. Kerran "paremmassa" ravintolassa, kerran turisteille tarkoitetussa ruokapaikassa, joissa ei oikein ruoka kierra samoin kuin kadulla ja nyt kadulta. Kadulla olen syonyt 95% ajasta ja muutaman kerran myos simpukoita, sanoisin, etta kadulta loytyy turvallisin ruoka, siella missa paikallisia nakyy syomassa, toki 5 tahden Michelinit erikseen :)

Siina kirjoitti...

Eläintarhassa oli aika eläimellinen meininki kaikin puolin, on ne ihimiset tyhmiä. Ja se kärmes oli syöny vähintäänki hoitajansa.

Tuukka kirjoitti...

Tai muut käärmeet... Muissa nimittäin oli aina kymmenkunta samassa ja tämä oli yksin...