Tunnisteet

Thaimaa (93) Indonesia (82) Filippiinit (58) Suomi (45) Snorklaus (43) Malesia (40) Kiina (39) Sukellus (36) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Sumatra (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) Turkki (13) Amazon (10) Italia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) F1 (9) Kolumbia (9) Oman (9) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Jaava (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Nusa Tenggara (6) Qatar (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Saudi Arabia (5) Sikkim (5) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

maanantai 9. tammikuuta 2012

Kuala Lumpur & S&V

Malesian maahantulotarkastuksessa näin ensimmäistä kertaa lentokentällä laitteen, jolla tarkastettiin sormenjälkien täsmäävyys, täsmäsi. Lentokoneessa ja kentällä mainostettiin AirAsian ilmaisia simejä, joten kävin kysäisemässä luukulta. Simiin olisi kuitenkin pitänyt ladata 30r, joten jätin hankkimatta näin lyhyellä pysähdyksellä (2 yötä). Sentraliin bussilla ja sentralista Chinatowniin LRT:llä. Kävelin suoraan Bird Nestiin, jossa ei kuitenkaan avattu ovea, vaikka kävin välissä syömässäkin ja yritin uudestaan. Toisella kerralla joku kiinalaisen näköinen nainen kävi vilkaisemassa portaiden yläpäästä, muttei avannut. Päätin tehdä paluun Oasikseen, josta sainkin huoneen 25 ringgitillä.

Illalla törmäsin sattumalta Siinaan ja Vesaan, jotka ovat päättämässä lomaansa Kuala Lumpurissa, olimme jo aiemmin sopineet näkevämme seuraavana päivänä. Kävelimme hieman ympäriinsä, jonka jälkeen näin Siinan ja Vesan luksushuoneen, ikkuna ulos, oma kylpyhuone ja ilmastointi. Hieman eri luokkaa, kuin minun pieni koppini, jossa on sänky, tuuletin, pistorasia (pitää mainita erikseen ei ole aina...) ja ikkuna käytävälle. Kuumuuskin hieman haittasi kopissani, lämpötilasta ei ole tietoa, mutta pesuaineet tuntuivat aamulla lämpimiltä ja pyyhekkin lämmitti "kylmän" suihkun jälkeen. Sovimme näkevämme seuraavana päivänä yhdeltätoista ja menevämme aamiaiselle minun kehumaani intialaiseen.

Intialaiseni oli kuitenkin lopetettu, kuten oli myös viereinen supermarket, josta oli tarkoitus ostaa hieman tarvikkeita. Siina kertoi, että oli nähnyt pelastakaa ChinaTown lappusia, joten ilmeisesti nämä sulkemiset kertovat siitä, että ainakin nämä talot tullaan purkamaan modernin kehityksen edeltä. Toisessa intialaisessa ei ollut Naan leipää, joten päädyimme kiinalaiseen syömään Chicken riceä.

Aamiaisen jälkeen lähdimme Siinan ja Vesan hotellihäslärin ohjeiden mukaan junalla Batuluolille.


Apinoita oli paljon, tämä kaveri hätisteli intialaisen näköistä naista sillä tuloksella, että sai banaanin.


S&V&BC


Kerroin Siinalle, että luolille kuuluu kivuta pysähtymättä, tyttö kipusi urheasti, kuten myös Vesa.


Äiti ja kaksi vauva-apinaa.


Riikinkukkolehmänainen?


Batussa näkyi paljon intialaisia, joiden pää oli ajeltu kaljuksi ja maalattu kultaisella värillä. Vuoden tärkeimpään juhlaan on enää n. kuukausi, joten en tiedä liittyikö tämä tapa siihen, vai onko se normaalia ympäri vuoden. Juhlan aikaan paikalla on todella paljon väkeä, josta kertoo sekin, että vessa oli varmaankin suurin jossa olen käynyt n.50 koppia ja 15 seisomapaikkaa, ainoastaan miesten puolella.Vesan kanssa maisteltiin intialaisia juttuja. Siina ei ole tulisen perään, joten hän tutustui malesialaiseen Pepsiin.


Siina hankkimassa Hennatatuointia käteensä.


Tämän jälkeen lähdimme takaisin Sentraliin, jossa bongasin nämä herkut 6,5r/pala ja kokonainen kakku 75r, en maistanut, mutta herkullisilta näyttivät. Sentralilta jatkoimme monoraililla ostoskeskuksiin, joista ei kuitenkaan tullut ostettua mitään, melko ruuhkaista ja tylsää.


Siina Surian ostoskeskuksessa.


Pimeässä Petronasin kaksoistornit näyttivät komeilta.

Petronasilta jatkoimme Little Indiaan syömään ja shoppailemaan, Siinalle mukaan tarttui pari paitaa, minä ja Vesa ostettiin komiat aurinkolasit (Siinalla oli poikkeava mielipide). Little Indiasta takaisin ChinaTowniin ja Central Markettiin, jossa Siina ja Vesa halusivat välttämättä viedä minut kalojen syötäväksi (5r/10min)


Syykin oli selvä, molemmilla (ja vastapäisen kaupan myyjillä) oli hauskaa, kun iso mies vaikertaa kun pikkukalat kutittivat jalkapohjia. Kun ne oli syöty puhtaaksi kuolleesta solukosta, jalkapöydän ja säärien käsittely ei ollut enää puoliksikaan niin paha. Hyvästeltyäni Siinan ja Vesan painelin nukkumaan ja seuraavana päivänä oli taas lento, tällä kertaa Jakartaan.

(1€=4r)

3 kommenttia:

mutteri kirjoitti...

No tulikos jalat pehmeiksi ja puhtaiksi? Oliko se pysähtymättä kiipeäminen ihan totta vai menikö pikkunen halpaan? Malesia näyttää olevan niin moniuskovainen maa, että juhlia piisaa.

Anonyymi kirjoitti...

Huh, onpas reissulla vauhdikas alku, edes kotisohvalla ei meinaa pysyä perässä. Ihania nuo sisarus-poseeraukset. :)

-S-

Tuukka kirjoitti...

Tuli pehmeiks ja puhtaiks :)

Mulla oli vahva tunne, etta oon niin jostain lukenu, mutta ei oo tullu tarkistettua.

Vauhtia on piisannu, nyt se vahan hiljenee, kun oon paassy Indoihin :)