Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

maanantai 9. tammikuuta 2012

Helsinki-Bangkok


Matka alkoi Helsingistä, joka oli ensimmäinen kuudesta pääkaupungista, jossa tulen vierailemaan seuraavan kuuden päivän aikana. Rakas oli kentällä saattelemassa ja otti talvivaatteeni kotiin vietäväksi (Kiitos!). Ensimmäinen lento Tukholmaan sujui hyvin. Edessä oli pitkä odotus, sillä olin Tukholmassa yhdeksän jälkeen ja seuraava lähti vasta kuuden jälkeen. Innostuin luulemaan Buffe-ravintolaa buffetiksi, jossa kuitenkin tarjoiltiin vain annoksia. Päätin kuitenkin jäädä ja ostin jauhelihapihvin perunoilla (90k). Salaatti ja leivät olivat seisovassa pöydässä, joten söin 3 kupillista salaattia ja 7 sämpylää, jotta pärjään Air Chinan tarjoiluihin saakka, budjettireissaaminen oli näin saatu virallisesti aloitettua. Odotteluaika kului mukavasti ravintolan sohvalla Wire-sarjan 4. ja 5. tuotantokauden parissa. Check-inissä annettuani passin, virkailija sanoi jotain ruotsiksi, hiljainen tuijotus ja hän vaihtoi kielen englanniksi, kysyen kauanko olen Thaimaassa ja mihin menen sieltä, lentolippua ei tarvinnut esittää.

Koneen keulassa oli kamera, joten nousua oli mukava seurata ja varsinkin laskua, joka oli valoisaan aikaan. Ruoka oli ihan hyvää ja aika meni lehtiä lukiessa ja pätkissä nukkuen, ruokajuomaksi oli viiniä. Käytävän toisella puolella ruotsalaiset teinit metelöivät jonkin verran ja yksi härnäsi tahallaan lentoemoa haluten/kysyen aina jotain tämän kulkiessa ohi. Pekingissä sain leiman passiini ja läppärin ladattua. Olisin vaihtanut yli jääneet kruunut paikalliseksi valuutaksi, mutta niitä oli vähän ja vaihtopiste olisi ottanut palkkion, joten jätin vaihtamatta. Omaa lentoani etsiessäni huomasin, että ainoa peruttu lento oli Helsinkiin.


Peking-Bangkok koneeni Pekingissä.

Matka Bangkokiin meni lähinnä nukkuessa. Fiilis oli hieno, kun koneen täytti trooppisen kostea ja kuuma ilma. Kyllä se on niin, että ihmiselle luonnollinen ilmasto on sellainen, jossa pärjäisi vaikka alasti, mikähän esi-isillä on ollut hätänä, kun on pitänyt vaeltaa lämpimästä maahan, joka on jäässä suurimman osan vuodesta... Bangkokissa junalla keskustaan ja taksilla Khaosanille, jonka sivukujalta otin C.H. GH kakkosesta huoneen 180 bahtilla ja kävin syömässä fried riceä (50b), jossa ei ollut juurikaan vihanneksia ja kanaakin oli lähinnä nimeksi, pienen pettymyksen jälkeen nukkumaan, sillä seuraava päivä oli pyhitetty shoppaamiselle.

Heräsin ennen puolta päivää ja ajelin veneellä (15b) skytrain asemalle, josta pääsin MBK:hon (30b). Olin saanut vihjeen jostain halvemmasta tavaratalosta lähellä, mutten löytänyt tätä paikkaa, joten tyydyin MBK:hon. Ensimmäisenä kävin ostamassa uuden rinkan. Thaimaalainen 65+10 Deutur (1100b). Parin t-paidan (100b/kpl) jälkeen tuli nälkä ja lähdin alakerran food corneriin, josta sain herkkua.

Som Tam, Larb ja sticky riisiä, kyllä oli ikävä. Herkkuannoksen jälkeen olinkin sen verran täynnä, että shoppailu ei maistunut vaan menin sulattelemaan ateriaa Girl with Dragon Tattoo leffaan (140b). Ei mikään mestariteos mutta ihan viihdyttävä, välillä kaipasin suomalaisia tekstejä. Leffan jälkeen vielä hieman shoppailua, tärkeimpänä shortsit (490b) ja laadukkaampia t-paitoja (240b/kpl). Räpylät olisin halunnut, mutten löytäny paikkaa missä niitä myydään, uusintayritys Kuala Lumpurissa. Mittaritaksin saaminen osoittautui mahdottomaksi, joten sovin erään kuskin kanssa 100 bahtin korvauksesta Khaosanille.

Illalla päätin lähteä muutamalle Khaosanille. Istuttuani yhteen kadunvarsibaariin tapasin Manchesterilaisen Bamboon, joka kulki hankalan näköisesti kepillä. toinen jalka oli paketissa, punainen ja turvoksissa, sillä kaveri oli tippunut kookospalmusta Ko Phanganilla, ollessaan pähkinänhakureissulla. Pari suomalaista ystäväänikin on asunut Manchesterissa, joten mainittuani olevani Suomesta, Bamboo kehui suomalaisten olevan kovia juomaan. Itse hän joi nyt vain olutta kalliimpaa limua vahvan lääkityksen vuoksi. Pidin mainetta yllä sen verran, että seuraavana päivänä heräsin puoli kahdeltatoista. Nopea suihku, myöhästynyt uloskirjautuminen, aamiaiseksi fried ricea, Khaosanilta hihaton Chang paita(120b) ja riippumatto (350b) ja pysäyttämään taksia. En muistanut aseman nimeä, jolta juna lentokentälle menee, joten päätin mennä Siamiin. Taksikuskit eivät olleet halukkaita käyttämään mittaria, mutta odottaessani sellaista motohäsläri tuli tarjoamaan kyytiä 400 bahtilla, härski hinta, mutta hänen kartastaan näin oikean aseman nimen ja mittarinkin sain parin yrityksen jälkeen, kuski lauleskeli ja rummutteli iloisesti rattia ajaessaan (72b, annoin 80b). Junalla helposti kentälle, jossa jonotusta, jonotusta ja jonotusta. Tax-freesta ostin litran pullon Finlandia votkaa (550b). Kirjoittelen tätä koneessa, ikkunasta näkyy meri ja ilma on aurinkoinen.

1 kommentti:

mutteri kirjoitti...

Mukavaa, kun reissu on päässyt ongelmitta alkuun. Voisit sen verran ruotsinkielisille antaa periksi, että opettelisit "jag talar inte svenska".
Ja taatusti ei ole täällä maa jäässä yli puolet vuodessa, joulunakin oli äipän ja iskän tykönä ruoho vihreenä!