Tunnisteet

Thaimaa (93) Indonesia (82) Filippiinit (58) Suomi (45) Snorklaus (43) Malesia (40) Kiina (39) Sukellus (36) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Sumatra (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) Turkki (13) Amazon (10) Italia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) F1 (9) Kolumbia (9) Oman (9) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Jaava (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Nusa Tenggara (6) Qatar (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Saudi Arabia (5) Sikkim (5) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Matka pohjoiseen

Ouidahissa oltiin yhteensä 5 yötä. Siina oli ranskankielentaitoisena varannut mökin meille, joten ei oltu ihan varmoja paljonko mökki maksaa. 30000 olivat laskuttaneet yöltä, eli sen mitä nettisivuillaan lupaavat, lisävuoteesta (patja lattialla) ei ollut tullut ekstraa. Hintaan sisältynyt amiainen oli ihan ok, 2 patonkia, voita, hilloa, ananasmehu ja kannu kahvia, joten ei voi valittaa. Riippumatto meni uudestaan halki ja olisi ollut liian pieni korjattavaksi, joten sen Ko Phanganilta alkanut matka päättyi tänne.

Maanantaina ajateltiin jatkaa matkaa Natitingouhun. Ainoat bussit Cotonousta lähtevät seitsemältä aamulla, joten hankittiin taksi majapaikan kautta viideksi aamulla. Viisi tuli, puoli kuusi tuli ja lopulta varttia vaille kuusi kyyti saapui. Kamat kyytiin ja menoksi, vielä ehtii, kuski tiesi mihin ollaan menossa, joten ei ilmeisesti ollut halunnut herätä aikaisemmin, kuin oli pakko. Majapaikan tyyppi oli sanonut hinnaksi 15000, mutta nyt se oli 20000, bensakuluja tai vastaavaa, ei haitannut, Mutterin kyyti Cotonousta tänne oli maksanut enemmän.

Jonkin matkaa ajettuamme oli poliisiratsia, jossa kysyttiin ensin minulta passia. Poliisi katsoi kuvaa ja kysyi olenko tämä minä? Vastasin myöntävästi ja hän jatkoi kuvan katselua, tästä ois saattanut kehittyä rahastuskeino, jos pian ei ois tullut parempaa. Molempien passit tarkistettuaan mies nimittäin vaati keltakuumerokotustodistukset. Minulla se oli helposti löydettävissä, mutta Mutteri oli laittanut sen jonnekkin... Alkoi armoton tavaroiden läpikäyminen, samalla kun poliisi kuumotti ja kyseli, että missä se nyt on tämä ei ole oikein jne.

Jossain vaiheessa poliisi sanoi, että todistuksen puuttumisen voi korvata 40000cfa sakolla, selitin, että kyllä se löytyy, se on olemassa, odotat vain. Poliisi osasi ikävästi hiillostaa ja vaatia... Lopulta todistus löytyi, mutta poliisi lähti kulkemaan passi ja todistus mukanaan, kertoen, että ei ole ok tällainen, että hänen aikaansa hukataan, lähdin perään neuvottelemaan. Sakoksi (korvaukseksi hänelle) hän sanoi 10000 heti autolta lähtiessään. Sanoin, että olen pahoillani, mutta kyllähän hän voisi ymmärtää. Hän istui alas ja sanoi, että 10000cfa niin voimme lähtä, laitoin 2000 pöytään ja päätin semibluffata, sanoin, että olemme jo myöhästyneet bussista, joten meillä on aikaa (poliisi puhui englantia). Tämä oli tavallaan totta, emme ehtisi enää seitsemäksi, mutta ehkä bussi on myöhässä ja halusin liikenteeseen. Seisottuani hetken, vaihdoin 5000 seteliin, mikä kelpasi ja pääsimme lähtemään.

Kuski kaahasi sen verran taidokkaasti, että olimme vartin yli seitsemän Cotonoussa ja ehdimme bussiin. Kustannukseksi tuli 8500/hlö ja matka-aika oli lähemmäs 12 tuntia, sillä kiersimme Porto Novon kautta. Kyydissä oli myös yksi länkkäri pariskunta. Pysähdyksellä nainen oli ostanut banaaneja ja vei kuoret takaisin myyjälle, sillä roskiksia ei ollut. Myyjä otti kohteliaasti kuoret vastaan ja naisen käännettyä selkänsä heitti ne vähän matkan päähän maahan. Bussi jäi kauas keskustasta, kaupungin etelä päähän, mutta tämä samainen saksalaisnainen tuli tarjoamaan kyytiä, kun odotin rinkkojamme. Kiitin kovasti ja lastasimme tavaramme heidän jeeppiinsä. selvisi, että nainen on töissä Cotonoussa ja ollut vasta safarilla vanhempiensa kanssa ja nyt tuli käymään myöskin safarilla ranskalaisen poikaystävänsä kanssa, kun hän oli tullut viikoksi käymään. Firma jolta hän osti safarit tuli noutamaan heidät, olin jo aiemmin aikonut käyttää Benin Aventure firmaa ja nyt sen pisteet nousivat, nainen myös suositteli tätä, olivat nähneet leijonia vanhempiensa kanssa.

Hotelliksemme olin valinnut Bourgogneen.

josta saatiinkin huone lisävuoteella 24000 hintaan.
4 kommenttia:

Siina kirjoitti...

Voi, sieluni silmin näen tuon tilanteen poliisin kans. Äiti raukka! Hyvä kun selvisi.

mutteri kirjoitti...

Juu! En ikuna arvannu, että maan sisällä sitä rokotuskorttia kysyttäisiin uudelleen. Laitoin hyvään talteen rinkan sisätaskuun yhdessä Suomi-SIM-kortin kanssa. Oli tosi hyvä piilo:)

Anonyymi kirjoitti...

Moikka täältä pakkasen keskeltä , mukavaa ja jännittävää reissua sinne lämpimään ja eksoottiseen , terveiset , Remu ja Jukka

Siina kirjoitti...

Ens reissulle pitää tehä äitille lista siitä, minkä pitää olla käden ulottuvilla. :)