Tunnisteet

Thaimaa (93) Indonesia (82) Filippiinit (58) Suomi (45) Snorklaus (43) Malesia (40) Kiina (39) Sukellus (36) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Sumatra (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) Turkki (13) Amazon (10) Italia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) F1 (9) Kolumbia (9) Oman (9) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Jaava (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Nusa Tenggara (6) Qatar (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Saudi Arabia (5) Sikkim (5) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Voodoo festivaalit

Festivaalit pidettiin kivenheiton päässä hotelliltamme. Kävinkin heti aikaisin aamulla katsomassa, miltä näyttää. Silloin oli vielä hiljaista ja vasta kymmenen jälkeen alkoi tapahtua, lopulta väkeä oli kuten kuvasta näkyy. Festivaalien tarkoitus on käsitykseni mukaan ajaa pahat henget pois, Ouidah on voodoon tärkein keskus ja juhlat ovat täällä suurimmat, myös kaikissa muissa kaupungeissa pidetään festivaaleja tänä samana päivänä ja seuraavan viikon verran, jos ymmärsin oikein. Täällä festivaalit kestävät yhden päivän.

Aukion kolmelle sivulle oli pystytetty katoksia ja tuotu tuoleja. Eturiveissä istui näitä samalla tavoin pukeutuneita ihmisiä, veikkaan, että olivat arvovaltaista väkeä.

Ilmeisesti voodoopapin maja

Länkkäreitä oli toista sataa, osa selkeästi toimittajia.

Nämä suuret rummut ovat tärkeässä osassa pahojen henkien pois ajamisessa.

Pienempi rytmiryhmä.

Tanssijaesityksiä oli ympäri aukiota, ei niinkään yhteiskarnevaalia, vaan oli selkeästi esiintyjät ja katsojat erikseen. Juhlat olivatkin järjestäytyneemmät, kuin olin ajatellut.

Jonkin Ginimerkin boolitarjoilu, taisi olla kulhoissa vain viinaa ja jäitä, maistoin lasillisen, hyvää ja vahvaa oli. Perhekunnilla oli myös omia pulloja.

Melkoinen taituri. Joku hienosti pukeutunut tyyppi mekasti samalla mikrofoniin, kun tämä esitti juoksua, keinutti paalua ja temppuili.

Tanssipuvut olivat tärkeä osa showta.

Toinen voodoomaja. Mitään transsihommia en nähnyt, enkä uhraamista.

Mutteri.

Rannallakin oli väkeä. Festarin loppupuolella poliisit ajoivat lapsia täältä pamppujen kanssa pois ja suuttuivat melkoisesti tytölle, joka näpsäs kuvan toiminnasta, poliisi näytti poistavan kuvan saarnaa pitäen. Ketään en nähty lyövän, mutta nopeasti lapset juoksivat karkuun.

Festarit jatkuivat koko päivän, kameran kävin viemässä pois, kun sama tyyppi tuli sanomaan siitä kolmannen kerran. Portilla oli jaettu huiveja, jotka ilmaisivat kuvausluvan, mutta ne olivat loppuneet kun tajusin tämän, aika harvalla kameran heiluttajalla niitä kuitenkaan oli.

Hieno tapahtuma, menot jatkuivat varmasti kaupungissa illalla, mutta herättyäni aikaisin ja oltuani koko päivän auringossa, ei virta riittänyt sinne.

3 kommenttia:

Siina kirjoitti...

Mukavan värikästä meininkiä! Ootan niitä sun hiuslettejä.

Anonyymi kirjoitti...

JES, mahtavan mukavan näköistä menoa, melkein kuulee musiikin rytmin tänne Espooseen asti.
Olipa mukavaa nähdä Mutterin naama näkkärillä.

Oikein ihanaa äiti-poika -laatuaikaa tulevalle kahdelle viikolle toivottaa Ritva-sisko & Isä/vaari-Pekka lähettää teille paljon terveisiä

Tuukka kirjoitti...

Värikästä oli ja takaisin terveisiä :)