Tunnisteet

Thaimaa (93) Indonesia (82) Filippiinit (58) Suomi (45) Snorklaus (43) Malesia (40) Kiina (39) Sukellus (36) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Sumatra (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) Turkki (13) Amazon (10) Italia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) F1 (9) Kolumbia (9) Oman (9) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Jaava (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Nusa Tenggara (6) Qatar (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Saudi Arabia (5) Sikkim (5) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Natitingou

Natitingousta ei ole vielä tullut kirjoitettua, vaikka täällä ollaan oltu eniten. Kaupunki ei ole kovin iso, mutta supermarketti löytyy, posti, pankkeja ja muutenkin saa mitä tarvii, toimii myös hyvänä tukikohtana lähiympäristön tutkimiseen, kuten olette varmasti huomanneet.

Pakollinen kissakuva, Bourgogne hotellilta. Kissoja täällä näkyy todella vähän, koiria on myös vähän, mutta enemmän, kuin kissoja.

Torilla.

Paikallinen erikoisuus, punainen juusto (1000cfa). Maistuu aika paljon vuohenjuustolta, mitä voi toki ollakkin. Parissakin katukojussa olen tätä syönyt, kastikkeen kanssa erittäin hyvää, paljaaltaan tai patongin välissä ihan ok. Katukeittiöistä olen löytänyt valkoisia (kassava?) palloja, joita syödään käsin kastikkeen kera, sekä riisiä ja nuudeleita liha/juustokastikkeen kera, hinnat annokselta alle 1000cfa.

Tästä kahvilasta on tullut vakio aamiaispaikkani.

Kahvi ja patonki kahdella paistetulla munalla (mietoa chilipaprikaa hieman seassa) ja majoneesilla 1000cfa.

Miesjoukko joka halusi, että heistä otetaan kuva. Huomaa menillään oleva manikyyri.

Hedelmäkauppa, kuoritut appelsiinit 2kpl/100cfa.

Yestel Lumia. Olisin ostanut ihan mielenkiinnosta, mutta kamera oli muistaakseni 0,08 Mpixeliä, joten luovuin ajatuksesta.

Bensa-asema, on täällä "normaalejakin", mutta näitäkin riittää.

Yhtenä aamuna kuului huoneeseen rumpujen pärinää ja laulua, lähdin katsomaan mitkä juhlat ovat käynnissä ja näin tämän Jeesusmarssin, hyvä meno näytti olevan, marssin idea jäi Jeesusta lukuunottamatta hämärän peittoon.

Kun sunnuntaina lähdin kyläretkelleni, kuulin, että huoneemme on varattu tiistaista lähtien, ei tiedetty kauanko ollaan täällä, joten oltiin varattu vain viikonlopun yli. Tiistaina oli siis edessä hotellin vaihto, ihan keskustassa ei ollut toista paikkaa, joten valitsin 500 metrin päässä olevan Tata Somba hotellin seuraavaksi majapaikaksemme.

Paikka osoittautui erittäin viihtyisäksi ja olimme hyvillämme, että olimme joutuneet vaihtamaan. Uima-allas toi projektin, uimahousujen hankinnan. Varsinaisia uimashortseja ei vähemmän yllättäen löytynyt, joten päädyin ostamaan AC Milanin logolla varustetut futisshortsit (1500cfa). Aamu-uinti herättää ja iltapäivän kuumudessa on mukava käydä vilvoittelemassa.

Mutterin osasto.

Minä majoitun eteisessä. Hintaa huoneelle tuli 21000/yö, eli paikka on edullisempikin, kuin edellinen. Kylpyhuoneessa on lämminvesivaraaja, joten pääsin nauttimaan ensimmäisestä lämpimästä suihkusta tällä reissulla. Lämmin vesi oli mukava myös pyykkiä pestessä. Hotellin hinnastosta tajusin t-paidan pesuhinnan, joka oli 700cfa. Pyysinkin ämpärin lainaan ja pesin vaatteet käsin.

Eilen huomasin, että sporttibaarissa näytetään Afrikan mestaruusturnausta, joten menin tutustumaan tähänkin paikkaan. Vastakkain olivat Ghana ja Etiopia. Väki oli Ghanan puolella ja tunnelma positiivinen ja minut hyväksyttiin joukkoon. Melko hiljaista oli, eikä suurta tunnetta ollut ilmassa, verrattavissa suomalaiseen sporttibaariin, jossa pelataan ei niin tärkeää matsia. Lihaa sai taas lähigrillistä ja olut oli kylmää. Paikka oli täynnä porukkaa, mutta aika harva tilasi mitään. Ghana voitti rankkarilla 1-0 ja näin ollen myös lohkonsa, lauantaina alkavat puolivälierät, pitää muistaa katsoa. Benin ei päässyt kisoihin, kuten ei Togokaan, Muista naapureista Burkina Faso tippui lohkovaiheessa ja Nigeria jatkaa puolivälieriin. Etelä-Afrikka on näiden kisojen isäntä.

Yleensä olen tilannut tästä grillistä päivälliseni, taka-alalla jalkoja, joista olen ottanut 1000-2000cfa siivuja, tänään kokeilin myös tuota sisäelinsuolirullaa, yllätyin erittäin positiivisesti. Jos olisin tiennyt maun näin hyväksi olisin tilannut aikaisemminkin, pitäisi kokeilla rohkeammin...

Otin myös salaatin toisella puolella olevasta kojusta, hyvää tämäkin (700cfa). Hakiessaan astian takaisin nainen ihmetteli etten ollut juonut kastikkeen loppuja, hörppäsin sitten vielä nekin. Hänellä olisi ollut suositeltavana muitakin annoksia, mutta jouduin kertomaan, että lähden seuraavana aamuna ja nyt on maha täynnä.

Huomiseksi ollaan siis hommattu hotellin kautta bussiliput Cotonouhun (8500cfa) ja taksikyyti aamuksi (6000cfa), sillä linja-autoasema on n. 6 kilometrin päässä ja bussi lähtee jo seitsemältä aamulla. Cotonoussa ollaan toivottavasti valoisan aikana ja saadaan taksi Grand Popoon, josta ollaan varattu bungalowi sunnuntaihin asti, jolloin Mutteri lähtee takaisin Suomeen ja minä jatkan Togoon näillä näkymin.

1 kommentti:

Siina kirjoitti...

Afrikkalainen kissa, tärkein bongattu!