Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

lauantai 18. tammikuuta 2014

Toinen päivä Pendjarissa

Olimme sopineet lähtevämme heti aamiaisen jälkeen, joka oli 6.15. Mutterilla iski turistitauti erittäin ikävään aikaan, joten hänen piti jäädä teltalle lepäilemään.

Aamianen sisälsi kylmän letun, kahvia ja patonginpaloja (3000cfa). Ottaen huomioon missä ollaan, niin olin tyytyväinen. Hieman puolen jälkeen oltiin liikenteessä. Kun pimeä muuttui hämäräksi kysyin voiko mennä katolle, tulkki sanoi, että hetken päästä. Odotin hetken ja sanoin, että nyt on maisemat niin hienot auringon noustessa, että menen katolle, sinun ei tarvi tulla. Tämä sopi, tulkki sanoi, että tulee sitten hotellilla. Päästyäni katolle ymmärsin, miksei tulkki halunnut ylös, oli aivan jäätävän kylmä ja minulla vain shortsit ja t-paita. Enempää vaatetta ei ollut, joten keskityin maisemiin ja päätin olla välittämättä kylmästä.

Kohdattiin Nick ja kumppanit aamuhämärässä, vähän nauratti molempia. He olivat viettäneet pari päivää hotellilla, nyt suunta oli etelään ja takaisin Togoon, eivät he olekkaan menossa Lagosiin, kuten aiemmin olin ymmärtänyt, vaan reissu päättyy muutaman päivän päästä Accraan.

Hämärässä ei saanut hyviä kuvia kaukaa, mutta nähtiin puhveli ja tässä vaiheessa tulkkini sanoi, että nyt ollaan nähty kaikki paitsi isohevosantilooppi. Lisäsin, että gepardi ja leopardi on myös näkemättä, hän naurahti, että niitä ei ole heistä kumpikaan koskaan nähnyt, toki niitä täällä on, mutta ei niitä varsinkaan autosta näe.

Juovasakaali, tätä saattoi seurata melko kauan, kun se kulki ruohikossa.

Pakollinen, aurinko nousee savannilla - kuva.

Nätti lintu.

Apina valppaana

Tällä kertaa virtahevot olivat vielä lähempänä katselupaikkaa.

Norsuja näkyi tänä päivänä enemmän, kuin edellisenä, tämä oli suurin lauma.

Kommeita elukoita, vieläkin lähempää olisin halunnut norsun nähdä, mutta toivottavasti Ghanassa sitten...

Isoja lintuja.


Lopulta nähtiin myös isohevosantilooppeja, tulkki oli mielissään, hänen mielestään komeimpia eläimiä maailmassa, "kuin hevosia!".

Yhdentoista aikoihin haettiin mutteri ja rinkat ja lähdettiin paluumatkalle Natiin.

Matkalla pysähdyttiin vielä pikaisesti krokotiililammella. Näin tämän vähän matkan päässä ja katsoin, että rantaa pitkin voisi päästä vähän lähemmäs. Kysyin luvan Tulkilta, hän varoitteli, että älä mene kauas, tiedä vaikka täällä olisi leijonan pesä lähellä, sanoin, että ihan vain kymmenisen metriä. En kuitenkaan päässyt kuin viisi metriä varovasti eteenpäin vettä tarkkaillen, kun muutaman metrin päästä rantavedestä lähti kroko minua karkuun. Totesin, että aika palata takaisin, menee liian jännäks.

Hotellille päästyämme maksettiin ja kiiteltiin, tulkkimme näytti minulle vielä vihkosesta mitä eläimiä olimme nähneet ja minä kirjoitin ylös, jotta saisin ne tänne kirjattua helpommin. Käytyäni pesemässä kaiken punaisen pölyn itsestäni, lähdin lähibaariin syömään ja oluelle. Oli kyllä hyvä reissu, suosittelen lämpimästi ja lähtisin uudestaan.

Olut katubaarista (600cfa) ja lihat lähigrillistä (1500cfa).

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Loistavia kuvia ja savannin tunnelma tuli tännekin , tosin täällä 20 pakkasta , hyvää ja mukavaa reissua ja retkiä edelleenkin , terveiset siskolle t,jukka ja remu

Siina kirjoitti...

Aika hieno pakollinen savanni ja aurinko -kuva! Ja aivan ihana lintunen! Vois olla sininärhi. Isot linnut taitais olla sukua Malesiasta tutuille sarvinokille.

On kyllä rotevia antilooppeja, aivan komeita.

Tuukka kirjoitti...

Kerrottu ja tänään tapasin ranskalaisen hipin, joka mietti, että seuraavaks voi tutustua kylmiin paikkoihin, eksotiikkaa sekin :)

Vähän näytti joo samalta Siina, antiloopit erittäin komeita.