Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

maanantai 15. joulukuuta 2014

Ballestas

Ensimmäinen päiväretki oli Ballestas saarille, joita myös köyhän miehen Galapagos saariksi kutsutaan. Niille rikkaan miehen saarille ollaan päätetty olla menemättä, kustannusarvio oli nimittäin halvimmillaan yli 100€/päivä.

Ballestas on suojeltu alue, jolla asuu pingviinejä, merileijonia ja lukemattomia erilaisia lentäviä lintuja. Retki otettiin Desert travel matkanjärjestäjältä 40 solesilla/hlö. Reissu alkoi seitsemän aikoihin minibussilla Paracasin lomakeskukseen. Perillä hypättiin pikaveneeseen ja lähdettiin merelle, maksettuamme 10s pääsymaksun ja 2s satamaveron. Yhdelle pariskunnalle oli unohtunut sanoa, että tämä ei sisälly hintaan, joten pientä vääntöä syntyi, mutta lopulta hekin maksoivat kiltisti.

Matkanjohtaja ja veneen kapteeni. Selostukset tulivat espanjaksi ja englanniksi.

Rannan tuntumassa oli paljon pelikaaneja.

Ensimmäinen kohteemme oli tämä mystinen kuvio. Opas sanoi, että se kuvaa kaktusta ja tämä onkin varminta mitä siitä osattaan sanoa. Tekijät ovat luultavimmin paracasväki, espanjalaiset tai jotain siltä väliltä. Täältä suunnattiin saarille.

Ensimmäiset merileijonat, eivät sanoneet oink oink, vaan karjuivat kuin leijonat. Näitä kannattaa tulla katselemaan aamulla, sillä päivällä ne tykkäävät uiskennella. Nähtiinkin jo tulomatkalla muutama, jotka nostelivat utelijaina päitään merestä.

Kameraa oli monenlaista.

Kolme pingviiniä tepastaa. Näitä ei näkynyt kovin paljoa, tähän taisi olla syynä se, että ovat hyvin uhanalaisia ja tykkäävät saaren tasaisesta osasta, eivätkä niin paljoa reunamista.

Yksi taiteili hankalan näköisesti kaltevalla reunalla, mikä oli hyvin hellyyttävän näköistä, olisi tehnyt mieli mennä vähän auttamaan.


Lisää lintuja. Tuo valkoinen jätös on niin tehokasta maanviljelyksessä, että siitä on käyty täällä jopa sota, espanjalaisten ja itsenäistyneen Perun ja Chilen välillä. Nykyään kakankeräily on kansallistettu ja tänne ja lähisaarille tulee joka vuosi iso joukko työmiehiä keräämään sitä.
Merileijonia. Tutkin mahdollisuutta päästä sukeltamaan näiden kanssa, mutta yksi sukellus maksoi satoja soleseja, mikä oli aivan liikaa.

Pelikaanien valtaama kalastaja-alus.

Rannan pelikaanit olivat puolikesyjä ja niitä syötettiin turistien iloksi.

Ceviche. Eli sitruunalla kypsytettyä kalaa bataatin kera. Erittäin hyvää. Pääruoka piti ottaa mukaan, sillä puoli tuntia ei sittenkään riittänyt ruokailuun, kuten olimme ajatelleet. Erittäin mukava päivänpuolikas. Ensimmäinen kerta, kun näin merileijonia tai pingviinejä luonnossa.

4 kommenttia:

Siina kirjoitti...

Siis tuo kuvio on hiekassa? Miten se noin hyvin on pysyny, onko maa sittenki kovaa?

Tuitui pingut! Näin ois pitäny tehä tuola http://youtu.be/RoJTbfnCVkA

Tuukka kirjoitti...

Samaa mekin jäljistä ihmeteltiin, mutta tietoa ei ole.

Pingut oli söpöjä ja hieno video! Merileijonatkin ovat todella sosiaalisia, sukelluksillakin tulevat tykö, näin olen lukenut.

mutteri kirjoitti...

Komeita, hienoja eläimiä. Mikähän noita joitakin merileijonia oli kyljestä purassu, onkohan niillä välillä rajujakin leikkejä.

Tuukka kirjoitti...

Varmaan ne on toisiaan pureskelleet, tai sitten verkkovammoja tai muita ihmisen aiheuttamia vammoja, miksei sairaus... Luontaisia vihollisia niillä ei täällä pitäisi olla, sillä miekkavalaita tai haita ei näillä vesillä oppaan mukaan ole.