Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

lauantai 13. joulukuuta 2014

Huacachina

Huacachinan keitaaseen tultiin taksikyydillä (7s), jota edelsi 8s bussikyyti Icaan. Huacachina on gringokeskittymä, mutta täällä päästään aavikolle ja paikka on loistava tukikohta tehdä pistoja lähialueille.

Yöpaikaksi valittiin Rocha hostelli, josta saatiin 50 solilla huoneisto. Parvekkeen lisäksi huoneistosta löytyy ylimääräinen sänky eteisessä ja oma pesuhuone.

Takapihalta löytyy myös uima-allas, jonka ympäristössä pienet kolibrit lentelevät, kuten myös isommat tuntemattomat lintuset. Loistava paikka rentoutumiselle.

Tämä turistikeskittymä on rakennettu keitaan ympärille, jossa tarun mukaan asuu merenneito, joka vie joka vuosi yhden miehen, uimaan en siis ole mennyt, kuin hostellin uima-altaaseen.

Ican alue on kuuluisa viinitarhoistaan ja viinistä tehtyä viinaakin täällä valmistetaan. Maisteltiinkin tätä Piscoa yhtenä iltana. Ei mitenkään loistavan makuista, mutta guaranaan sekoitettuna maistuu. Guaranaa täältä saa taas. Asia, josta varsinkin Minna on hyvin iloinen. Boliviasta sai vain jättipulloissa tätä herkkua, eikä se ollut yhtä hyvää, kuin Brasiliassa tai täällä.

Myös paikallista suklaata maistettiin, todella hyvää, mutta vähän kallista. Perulaista olutta testattiiin "buffetin" jälkeen paikallisessa baarissa (7s/600ml). Buffetti on lainausmerkeissä, koska jos mainostaa BBQ buffettia, niin kyllä vannoutunut lihansyöjä pettyy saatuaan palan kanaa, makkaran ja jauhelihapihvin, jonka jälkeen sanotaan, että lihaa ei saa enempää, mutta salaattia saa niin paljon, kuin haluaa (40s). Mahat saatiin kuitenkin täyteen ja viinabuffet, joka sisältyi hintaan oli pidempi, kuin luvattiin (1,5h).

"Buffetin" jälkeen jäätiin baariin ja tavattiin sisaruspari, jotka olivat vanhempiaan tapaamassa. Saksa maksaa kerran vuodessa matkan alle 25-vuotiaille, jos näiden vanhemmat asuvat ulkomailla. Tavattiin myös Sucren retkeltä tuttu Alex. Jimmy oli kuulemma lähtenyt Cuscosta kohti Chilen Santiagoa, aikoi liftata sinne 5 päivässä, jonka jälkeen hän lentää takaisin Australiaan, toivottavasti onnistuu, matka on melkoinen.

Seuraavana päivänä huolellinen kuositus oli Minnan suositus. Pizza oli erittäin herkullinen (35s).

Eilen päätettiin kiivetä viereisten dyynien päälle katsomaan auringonlaskua. Matka oli rankka, mutta palkitseva. Taustalla Ica.

Huipulla

Huacachina

Maisema toimi, jo nyt voi sanoa, että tämä tulee olemaan reissuistani ympäristöltään vaihtelevin.

Auringonlasku. Seuraavassa päivityksessä lisää aktiviteeteista.

3 kommenttia:

Siina kirjoitti...

Aika hyvä diili saksalaisilla.

mutteri kirjoitti...

Huikean näköiset dyynit. Toi kontrasti on kyllä melkonen, hiekan keskellä äkkiä paratiisi! Nyt huivi taas sopii maisemaan:)

Tuukka kirjoitti...

Tuuli sen verran, että huivi oli huomattavasti käytännöllisempikin :)