Tunnisteet

Thaimaa (93) Indonesia (82) Filippiinit (58) Suomi (45) Snorklaus (43) Malesia (40) Kiina (39) Sukellus (36) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Sumatra (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) Turkki (13) Amazon (10) Italia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) F1 (9) Kolumbia (9) Oman (9) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Jaava (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Nusa Tenggara (6) Qatar (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Saudi Arabia (5) Sikkim (5) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

maanantai 5. helmikuuta 2018

Kyaik Khauk pagoda festival

Tiistaina lähdettiin jo päiväseltään käymään täydenkuun festareilla. Pagoda näkyi parvekkeellemme ja meno kuulosti jo edellisenä iltana kovalta.

Matkalla oli monenlaista kojua. Näillä tatuointikojuilla oli vielä hiljaista, mutta illemmalla ei juurikaan näkynyt tyhjiä penkkejä.

Jos tämän perusteella kirjoittaisi Minna käsivarteensa, niin lukisiko siinä Minna vai Äm Ii Än Än Aa?

Tällaisissa kojuissa maistelin erilaisia possunpaloja. Tarjolla taisi olla suolta, maksaa, lihaa ja naamaa.

Valmiina festareille paikallisessa longyissa. Tätä ostettaessa Minna meni päästämään suustaan skirt, jonka myyjä korjasi heti. Naiset käyttävät hametta, tämä on longyi. Mukavan viileä, mutta peittää polvet.

Ylhäällä temppelillä ulkomaalaisen piti maksaa varsin kohtuullinen 2500k maksu (1,75€).

M-150 energiajuoma oli sponssannut käytösohjeet.Komean näköistä. Rukoilijoita oli paljon, lähtiessämme alttareille kannettiin paljon hedelmiä. Ollaan sen verran noviiseja buddhismissa, ettei ymmärretty sen kummemmin eri alttarien merkitystä. Jossain täällä kerrotaan olevan Buddhan hiuksia.

Iloisia kellonkantajia.

Alhaalla oli väenpaljoutta ja valtavasti kojuja, joissa myytiin kaikkea mahdollista. Muutama tivolikin löytyi alueelta. viikinkivene näytti suositulta. Yksi nähtiin läheltä. Se vinkui ja tuoksahti sen verran kumilta, että huoltoaika taisi olla lähellä.

Sushia, otin maistiaiseksi yhden lautasellisen. Minnan mielestä wasabin ja soijan korvaaminen lämpimällä majoneesilla lähenteli pyhäinhäväistystä.


Illalla väkeä oli vielä enemmän liikkeellä, mutta muuten meno tuntui aika vastaavalta.

Paitsi, että erilaista viihdettä oli tarjolla paljon. Tässä teltassa olisi esitetty "show". Sisällöstä ei ollut sen enempää infoa. Ehkä kyseessä oli paikallinen Robin, ehkä jotain perinteisempää 7000k (4,5€).

Myanmarilaista potkunyrkkeilyä eli lethweitä pääsi katsomaan alle eurolla. Ottelijat olivat hyväkuntoisen näköisiä aikuisia, jotka ottivat matsia täysillä. Vastuksia oli haettu Thaimaastakin. Avointa vedonlyöntiä ei näytetty harrastavan. Myöskin alkoholi oli kiellettyä festarialueella.


Täydenkuuniltana ihasteltiin kuunpimennystä komeissa puitteissa.

Täydenkuunpäivänä väkeä oli vielä enemmän, kuin edellisenä päivänä. Hetken alueen ruuhkassa pyörittyämme mentiin väljään ravintolaan hengähtämään. Pääruoaksi ottamani myanmarilainen salaatti oli kuin suomalaisen miehen ykkösvihannes eli jauhomakkara. Kylmien nuudelien seasta löytyi vihanneksia vähemmän, kuin paistetusta riisistä. Maustehässäkät olivat kuitenkin hyvät ja lihanpalat maistuvia.

Jälkiruoaksi tilattiin uppopaistetut jäätelöt (1€/kpl). Erittäin vähän englantia puhunut tarjoilija olisi päässyt helpommalla, kun olisi vain tuonut meille jotain jäätelöä, mutta ammattiylpeys pisti kysymään mitä jäätelöä haluamme. Pinnistelemällä valikoimasta löytyi mansikka, suklaa ja joku jonka englanninkielistä nimeä hän ei tiennyt. Minä otin tietenkin tämän yllärin. Minna olisi halunnut vaniljan, mutta kun sitä ei löytynyt, hän päätyi suklaaseen.

Pian näimme, kuinka tarjoilijapoika toi kaksi palloa yläkertaan. Hetken ihmettelin mikseivät pallerot liiku meitä kohti. Tarjoilijatytön sättiessä poikaa ymmärsin, että heillä ei ollut hajuakaan kumpi on kumpi. Tyttö kuitenkin ratkaisi ongelman hammastikulla. Minun vaniljani oli valkoista.

Ruokailun jälkeen päätettiin, että oltiin nähty tarpeeksi ja lähdettiin kävelemään takaisin kohti hotellia. Oikein kiva kulttuuripläjäys.

1 kommentti:

Siina kirjoitti...

Hah, jättiläinen hameessa hobittien keskellä.

LÄMMIN majoneesi :(((