Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

tiistai 13. helmikuuta 2018

Mawlamyine

Alunperin oli ajatuksena, että mentäisiin eteläiseen Myanmariin ja sieltä Thaimaahan. 16 tunnin bussimatka ei kuitenkaan nyt huvittanut. Valittiin sen sijaan vain 7 tunnin bussimatkan päässä ollut Mawlamyine. Kaupunki on Myanmarin neljänneksi suurin ja siellä on syntynyt kirjailija George Orwellin äiti.

Yangonin bussiasema sijaitsee kaupungin pohjoispuolella, joten aamu alkoi reilun tunnin taksimatkalla (10€).

Hotellin pojat olivat arvioineet taksimatkan varman päälle 1,5 tunnin mittaiseksi ja me lähdettiin varman päälle puoli tuntia aikaisemmin. Saatiinkin istuskella tunteroinen bussiasemalla. Ruotsalainen luksusbussi lähti onneksi ajallaan. Puolessa välissä kuulutettiin myös englanniksi, että nyt pidetään puolen tunnin ruokatauko.

Tilattiin burmalainen curry. Hommahan toimii edelleen siten, että valitaan lihaa tai kalaa kupillinen tai kaksi ja kaikki muu tuossa pöydällä tulee lisukkeeksi. Oli parempaa, kuin olin muistanut. Minna epäili, että tämä johtui siitä, että viimeksi olin tottunut thaimaalaisiin herkkuihin ja nyt olin tulossa Malediiveilta.

Mawlamyinen bussiasema oli parin kilometrin päässä keskustasta, joten otettiin molemmille omat mopotaksit ja pyyhkäistiin niillä keskustaan (0,3€/kpl). Ensimmäisenä käytiin kyselemässä huonetta Aurorasta. 6$ sinkku ja 12$ tuplahuone, omalla vessalla 16$. Seuraavana vilkaistiin Sandalwood, josta päädyttiin ottamaan Aurooraa siistimpi huone omalla kylppärillä ja aamupalalla. Tuuletinhuoneet olivat täynnä, joten muutama dollari tuli lisää hintaa ilmastoinnin kanssa (20$).

Nokkani on protestoinut pölystä, joten koitin hoitaa sitä nuuskimalla tiger balmia. Saattoi vähän auttaakkin. Minna lainasi purkkia kalatorilla.

Kun on nähnyt paljon uutisia Rohingyojen kurmootuksesta (kansanmurhasta), oli jännä nähdä Myanamarissa valtava moskeija.

Ruokapaikkaan oli vasta syntynyt kissanpentuja, joille emo opetti ruoanhankintaa. Katse ihmiseen ja toivotaan parasta.

Jokivarresta näki hienon auringonlaskun.

Pari päivää myöhemmin hieman ränsistyneellä ostarilla. Välissä käytiin moporetki, mutta siitä myöhemmin oma tarina.

Vieläköhän Suomesta löytyy noita laitteita mihin tiputetaan kolikko ja toivotaan, että se tuuppaa massat liikkeelle?

Alakerrasta saatiin reissun parhaat kaffet. Tuplaespressolle antaisin ysi plussan. Minnan Cappuccino muistutti enemmän lattea, mikä on aika yleistä.


Täällä jalkaani törmäsi iso rotta. Minna päätti tässä vaiheessa, että olimme nähneet tarpeeksi toreja...

Iso vankila.

Musta Buddha ja norsunluuta koristeena.


Ylhäällä mäen päällä oli hieno temppeli.

Munkki pitämässä puhetta, joka kuului ympäri temppeliä.

Huoneeseemme jaettiin joka päivä uudet hammasharjat. Vaihtaakohan joku joka päivä uuden...

Ei kommentteja: