Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

keskiviikko 7. helmikuuta 2018

Yangon

Yangoniin päästiin bussilla, 400k (0,25€) yhteishintaan. Thanlyinin läpi menee useita linjoja, eikä meillä ollut käsitystä mikä menee mihinkin, joten luotettiin tuuriin ja osuttiin keskustaan menevään. Myöhemmin löydettiin netistä hyvä Yangonin bussiopas, josta selvisi, että saumat osua oikeaan oli 75%. Tätä opasta tarvittiin, kun pyrittiin Yangonista takaisin. Minulla oli Mayanmarin liittymä 1,7gb nopealla datapaketilla, joten Google mapsin avulla oli helppo suunnistaa  (3€). Viimeksi piti pärjätä erittäin hitailla nettikahviloilla ja paljon sivustoja oli estetty, mm. Blogger. Nyt en törmännyt estettyihin sivustoihin.

Tällä Maha Bandula puistossa yksi aussi halusi tulla puhumaan jumalasta ja pari paikallista poikaa olisi halunnut viedä meidät käärmetemppeliin. Kaupustelu oli kiellettyä, mutta nescafe jakoi uutuuskahviaan ilmaiseksi. 3in1:nia, kuten lähes kaikki kahvi mitä on ollut tarjolla.

Pidä kana iloisena, syö ankkaa.



Kandawgyi järvellä. Paljon kauniita siltoja. Minna viihtyi kunnes ilta hämärtyi ja paikka alkoi vilistä rottia.

Jollain pikkutorilla järven eteläpuolella. Kello oli jo sen verran paljon, että päätettiin mennä bussiin sijaan taksilla takaisin kotiin. Matkasta pyydetty summa oli oudon vähän 4000k (2,5€). Pian selvisikin, että taksikuski ei ollut ymmärtänyt mihin haluamme, sillä suunta oli aivan väärä. Yritin vielä näyttää liikennevaloissa hotellin käyntikorttia, mutta kun se ei auttanut pyysin pysäyttämään taksin. Maksettiin 2000k ja lähdettiin etsimään toista taksia, mielellään nuorta joka osaisi englantia.

Scwedagon pagoda iltavalaistuksessa. Ensimmäinen taksikuski ymmärsi mihin haluamme, mutta hän kieltäytyi lähtemästä niin kauas. Toinenkin ymmärsi ja hetken harkittuaan ilmoitti hinnaksi 15000k (10€). Koitin hieman tingata, mutta tälläkään kuskilla ei ollut suuria haluja lähteä toiseen kaupunkiin, joten hyväksyttiin hinta ja hypättiin kyytiin. Matka vei reilun tunnin.

Välikevennys hotellihuoneestamme.

Näitä pienokaisia näki usein hotellin portin lähettyvillä. Isommatkin koirat ovat olleet mukavan rauhallisia, eivät ole räksyttää meille kertaakaan, vaikka olemme kävelleet paljon.


Yangon. Päivä kaksi. Istumaan päästiin yleensä melko pian, sillä vaihtuvuus oli suurta

Aung San Suu Kyin synnyinkoti. Hänen isästään johti täällä asuessaan 1945-1947 Burman itsenäistymistä ja hänestä oli tulossa itsenäisen maan ensimmäinen presidentti. Itsenäisyyttä Aung San ei kuitenkaan nähnyt, sillä hänet salamurhattiin kilpailjoiden toimesta puoli vuotta ennen maan itsenäistymistä. Aung San on edelleen Myanmarin suurin kansallissankari ja syy siihen, että Aung San Suu Kyi on pysynyt hengissä kamppaillessaan junttaa vastaan.

Minna Parikan kengät oven suussa. Vieraslistalla ei näkynyt muita suomalaisia.

Perheen ruokapöytä. Aung San Suu Kyi istui äitinsä vieressä. Dav Khin Kyi toimi miehensä kuoltua yhteiskunnallisesti, varsinkin suurlähettiläänä, eläen pitkän elämän. Kansallissankarin vaimo ei koskaan ottanut uutta miestä.

Perheessä oli yhteensä 4 lasta. Toinen tyttäristä kuoli jo vauvana ja toinen pojista hukkui talon pihassa olevaan lampeen kahdeksan vuotiaana. Heidän vanhin lapsesta elää insinöörinä Yhdysvalloissa ja Aung San Suu Kyi johtaa pitkän aseettoman taistelun jälkeen Myanmaria.

Samana päivänä, kun olimme täällä lehden mukaan mielisairas mies oli heittänyt palopommin Aung San Suu Kyin arestitalon alueelle. Mies saatiin pidätettyä seuraavana päivänä, mutta motiivista ei ole tietoa. Aung San Suu Kyi asuu nykyään pääkaupungissa ja historiallisessa talossa toimii hänen puolueensa.

Hukkuneen pojan koulutehtäviä kuukausi ennen kuolemaa. Perhe muutti tästä talosta onnettomuuden jälkeen 1953.

Seuraavaksi tutustuttiin Bogyoke Aung Sann markettiin. Monikaan asia ei ollut vuosien varrella muuttunut, paikka oli edelleen hyvä sekoitus turistimarkettia ja tavallista toria. Rahanvaihtoa kuiskailevia miehiä ei tosin enää näkynyt.

Tubettaja sen sijaan bongattiin.

Kansallisteatteri.


Tuttu merkki taksimainoksessa.

Kansallismuseo oli valtavan suuri ja esineistö mielenkiintoista, kohokohtana Myanmarin viimeisen kuninkaan valtava Lion Thorne. Kuvia ei saanut ottaa. 5000k (3,3€)

Moderneita ostareitakin Yangonista löytyy.

Kiinalainen uusivuosi lähestyy.

Chinatownin kohokohta oli paras sushiravintola, jossa Minna on vieraillut. Eikä ollut liian kallis. Tilattiin ensin 24 palaa, mutta kun se ei riittänyt mihinkään, joten tilattiin vielä 8 lisää. Lasku oli alle 10€.

Sule Pagoda.

Toisena päivänä löydettiin paluubussi helposti.

4 kommenttia:

mutteri kirjoitti...

Sivistäkää nyt vielä sen verran, että kuka tuo tubettaja on. Ei taida olla suomalainen, ei ainakaan Harkimo:)

Tuukka kirjoitti...

Ei hajuakaan, näytti vaan siltä, että kuvaavat tubetuspätkää :)

Anonyymi kirjoitti...

Vasta tänään mulle selvisi, että olet(te)uudella reissulla - kelasin koko tarinan yhdellä istumalla! Kiitos hienoista kuvista ja tarinoista (manta-rauskut aivan maagisia!), instan kuvatkin on katsottu. Kauanko vielä taivalta taitat? Ritva

Tuukka kirjoitti...

Blogimarathon :) Mantat ovat olleet munkin suosikkeja. Minna on tänään kotiutunut, mää lähdin vielä joksikinaikaa jatkoille, varma paluupäivä ei ole vielä tiedossa.