Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

torstai 1. helmikuuta 2018

Mathiveri

Viimeiseksi yöksi matkattiin sydämenmuotoiselle Mathiverin saarelle. Lippujen myynnin yhteydessä kysyttiin maistuisiko kahvi. Tietenkin se maistui, loistopalvelu (0,5€).

Konkkaan mennyt resorttisaari, josta oli edellisessäkin matkapäivityksessä puhetta. Feridhoolla kuulin, että syy konkurssiin olivat vero-ongelmat. Rahat oli ilmeisesti tuhlattu Irwinin tapaan, kun verolasku tipahti postiluukusta.

Edellisessä matkapäivityksessä mainitsin myös uponneen purjeveneen Mathiverin edustalla. Se oli ollut baari ja uponnut keskiyöllä. Malediivien laki sallii vesillä alkoholin juomisen.

Olin varannut huoneen Kudos Staysta whats upilla (60$/yö), joten meitä oltiin satamassa vastassa. Ihmetellessäni miksei koripallokoreissa ole takalevyä minulle selitettii, että kyseessää on naisten pelaama paikallinen peli, eikä koripallo. Kiinnostuin heti ja kysyin pelataanko sitä tänä iltana. Ikävä kyllä vastaus oli, että ei sitä pelata juuri koskaan.

Huone oli siisti, mutta ensimmästä kertaa puuttui jääkaappi.

Oleskelualue. Meille kerrottiin, että olemme ensimmäiset vieraat. Olivat mainostaneet huoneita jo viime vuoden puolella ja pian jälkeemme saapui italialainen perhe, joten ehkä olimme tai sitten ymmärsimme väärin. Oli miten oli kirjanvaihtopistettä ei täälläkään ollut. Minnalla alkavat kirjat uhkaavasti vähetä.

Pienen kyläkierroksen jälkeen alkoi aurinko hieman paistaa, joten vaihdettiin uima-asut päälle ja uitiin hiekkasärkälle.

Oli lauantai, joten yksin ei saarella tarvinnut olla. Suuri nuorten ryhmä vietti aikaa Mathiverin puolella ja lähti tulemaan särkälle, kun olimme päässeet yli. Suurin osa miehistä ui yli, kuten mekin.

Kun taas naiset kiersivät matalikon kautta kävellen.

Hiekkasärkkä tai paremminkin autiosaari oli ihan kiva, mutta näytti kauempaa paremmalta. Roskia oli valtavasti. Käveltiin saaren toiselle puolelle ja mentiin snorklaamaan.

Näkymät eivät olleet kummoiset varsinkaan Feridhoon jälkeen. Kuollutta korallia ja hieman kaloja. Jyrkännekkin oli niin kaukana, ettemme löytäneet sitä.

Takaisin Mathiverin puolella. Turistipari oli viettänyt saarella perinteiset Malediivialaiset häät.

Bikiniranta. Ihan ok, mutta taas todettiin, että Feridhoolla tämäkin asia oli paremmin.

Saaren toisen puolen ranta oli kauniimpi. Istuskeltiinkin täällä tovi auringonlaskun aikaan.

Vieräriputki?


Sataman lähellä nähtiin rausku.


Qasim on oppositiossa olevan Jumhoree puolueen johtaja.

Saarelta löytyi pizzeeria, jossa päätettiin herkutella hieman yksipuoleisen Feridhoon jälkeen. Listassa oli eri pizzat, kuin paikan facebooksivuilla, mutta naamakirjan pizzatkin olivat tilattavissa. Hinta vain tuplaantui. Kysyessäni syytä tähän, minulle kerrottiin, että naamakirjan hinnasto on paikallisille, turisteille hinnat ovat erit. Kaksi pizzaa yhteensä 22$, kallista, mutta herkullista vaihtelua.

Kaupassa Suomi edustettuna!

Mustikkamehua basilikansiemenillä, ihan toimivaa kampetta. Siemenet toivat kivasti suutuntumaa.

2 kommenttia:

mutteri kirjoitti...

Ihan ok. Jos olisi mennyt matkasuunta toisin päin, olis varmaan tuntunut paremmalta. Mun silmiin aika hienoja maisemia. Eikö pilvisellä säällä tarkene uida, vai eikö onko pimeetä? Huoneen väreistä tykkään.

Tuukka kirjoitti...

Ensimmäisenä paikkana Mathiveri olisi varmasti tuntunut aivan paratiisilta, jota se toki oli nytkin, ollaan vaan totuttu liian hyvälle :)

Kyllä pilvisellä säällä tarkenee uida, mutta jotenkin sitä viihtyy aurinkoisena päivänä paremmin rannalla ja näyttäähän vesi silloin nätimmältä. Pilvisellä kelillä ei toki pala niin helposti..