Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Saudi Arabia (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

lauantai 15. joulukuuta 2012

Moporetki ja KM Sangiang

Viimeisenä päivänä Sananassa vuokrattiin mopo (100k) ja lähdettiin ajelemaan kohti etelää. Matkalla näkyi pieniä kyliä ja kertaalleen piti mennä kiertotietä pienen kylän ympäri, sillä päätielle oli pystytetty jotkin juhlat ja tie oli poikki. Päämäärä oli ranta 37 kilometrin päässä. Ranta ei lopulta ollut mitenkään kummoinen, mutta uimassa tuli käytyä ja istuskeltiin tovi ennen paluumatkaa.

Parissa kohdassa silta oli remontissa ja piti ajaa puron läpi, hyvin pääsi, kun vettä oli vain n. 30 senttiä.

Sitten hajosi rengas... 66,6 kilometriä ajettuamme, sattumaa vai ei?

Lähellä oli kuitenkin kylä ja ystävälliset paikalliset ohjasivat meidät korjaajan luo. Ensin paikannettiin reikä, sitten hiottiin rautasahan palasella, siveltiin hieman jotain mustaa liisteriä reiän päälle, leikattiin kumilaatasta palanen ja painettiin reiän päälle, sen jälkeen sisärengas asetettiin tuohon puristimeen, jonka sisällä oli pienessä kupissa liekki joka lämmitti ja ilmeisesti sulatti paikkakumia, sitten vähän vettä päälle viilentämään ja paikkaus oli valmis. Reikiä oli kaksi, mutta paljoa ei tullut köyhdyttyä, palvelun hinta ainoastaan 20k, eli alle 2€.

Sananan kaupungissa pysähdyttiin sen verran, että ostettiin liput seuraavalle päivälle PELNIn Sangiangiin, lippu Ternateen kustansi 140k/lippu.

Tihkutti vähän vettä, mutta ajeltiin silti vielä Bajon kalastajakylään 8km päähän. Tie oli tähän suuntaan paljon parempi, jos oltais tämä tiedetty oltais varmaankin otettu suunnaksi pohjoinen alun perinkin.

Kylän raitilla


Pari hienointa asumusta, kylä oli muutenkin oikein mielenkiintoinen ja kaunis.

Sokeriruokoa ja kookoksia.

Seuraavana aamuna pakattiin rinkat ja käveltiin satamaan seitsemän jälkeen, laiva tuli ennen kahdeksaa ja lähti ainoastaan tunnin aikataulusta jäljessä yhdeksältä.

Laivassa kivuttiin suoraan ylimmälle kannelle ja ripustettiin riippumatot tähän paikkaan. Ekonomin hinnalla 1. luokan paikat.

Näkymä riippumatosta

Myös muut olivat majoittuneet kekseliäästi, yhdillä oli teltta.

Myös pelastusveneet olivat suosittuja. Sisällä varsinaisilla nukkumapaikoilla oli täyttä, savuisaa ja kuuma, varsinkin vessassa, huonosti lämmitetyn saunan verran. Laivassa oli ekonomin lisäksi 2. luokka (ilmeisesti 4 hengen hyttejä), johon liput maksoivat yli tuplasti enemmän, kuin meidän ekonomiin.

Tuli taas poseerattua kovasti yhteiskuvissa. Illemmalla minulle tarjottiin myös paukku pontikkaa ja rommia, joita pari porukkaa nautti meidän leirin lähellä, useammasta paukusta kieltäydyin. Minnalta pyydeltiin anteeksi, kun olivat tarjonneet hänen miehelleen, jokaisen tarjouksen kohdalla. Kertaakaan ei Minnalle tarjottu, sukupuoliroolit ovat selvät.

Noista pelastusveneen reunalla istuskelevista pojista Minna sanoi, että äiti ois kauhuissaan...

Pojat orrella.

Auringonlasku riippumatosta. Matka meni pitkälti lueskellessa ja maisemia katsellessa. Pienet nokosetkin otettiin vuorotellen, pari kertaa tihkutti hieman vettä, mutta ei onneksi niin, että oltais kastuttu. Laiva oli Ternatessa viiden aikoihin seuraavana aamuna, rennot 20 tuntia riippumatossa.

PS. Näköjään vähän venytti nuita kuvia, voi johtua tästä huonosta yhteydestä, saatan korjata myöhemmin.

PPS. Kuva näkyy oikein kun klikkaa isommaksi.

3 kommenttia:

mutteri kirjoitti...

Kalastajana on varmaan näppärää asua suoraa veden päällä. Sinua ei kyllä kohta länkkäriksi erota kun parrankasvusta! Ja et sitten kohteliaana miehenä kieltäytyessäsi sanonut, että Minna voisi kyllä maistaa.

Tartsa-emo kirjoitti...

Kylläpä teidän riippumatoista avautui kauniit maisemat kun niitä pääsi kuvien kautta katsomaan. Minttu, oikeassa olet, hirvitti kaiteella keikkuminen- ja vähän teidän lukuisat laivamatkat mietityttää kun uutisissa kerrottiin mm.Filippiineillä riehuneesta taifuunista. Mutta kaksi silmäparia havannoi kyllä huonot säät ajoissa.

Anonyymi kirjoitti...

Hello there! Tosi kiva ollu seurata blogia ja samalla saa vähän balsamia omaan matkakuumeeseen. Muistattehan käyttää kunnon kypäriä ja rauhallista nopeutta mopoillessanne, jookos!..ja Mintulle kans ens kerralla pontsushottia, jotta vatsa saa bakteerisuojaa. terkuin tätyli