Tunnisteet

Thaimaa (93) Indonesia (82) Filippiinit (58) Suomi (45) Snorklaus (43) Malesia (40) Kiina (39) Sukellus (36) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Sumatra (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) Turkki (13) Amazon (10) Italia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) F1 (9) Kolumbia (9) Oman (9) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Jaava (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Nusa Tenggara (6) Qatar (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Saudi Arabia (5) Sikkim (5) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

torstai 20. joulukuuta 2012

Ternate

Ternatessa oli hankala löytää majapaikkaa, kierrettiin taas ties kuinka monta paikkaa ja aina sama vastaus, full. Tai no yli 200k huoneita ois parissa paikkaa ollu, mutta jatkettiin etsimistä. Pysähdyttiin lopulta syömään paikkaan, jossa oltiin jo aiemmin kyselty majapaikkoja englantia puhuvalta naiselta. Syömisen jälkeen hänen miehensä lähti auttamaan meitä, pakattiin rinkat takakonttiin ja jatkettiin etsimistä autolla. Muutaman paikan jälkeen tultiin paikkaan, jossa oli 200k huoneita ja tyydyttiin tähän, koitin tarjota miehelle hieman rahaa kiitokseksi mutta hän kieltäytyi. Kiitimme kuitenkin kovasti, olimme aiemminkin törmänneet hyvin ystävällisiin ihmisiin ja fiilis Ternatesta oli erinomainen, vaikka majapaikkatilanne olikin kehno, myöhemmin luin netistä, että tämä on tavallista Ternatessa, halvat paikat ovat täynnä.

Jännä olio torilla

Tikkakaloja

Chilimies

Ternate on tulivuorisaari, jonka keskellä kohoaa Gamalama tulivuori, kävin turisti-infosta kyselemässä saaresta ja tulivuorelle kipuamisesta. Tulivuori on kuitenkin tällä hetkellä niin aktiivinen, että kiipeäminen huipulle on kielletty. Vieressä on toinenkin tulivuorisaari. Nämä saaret olivat pitkään kilpailevia sulttaanikuntia, toisen vastaanotettua muistaakseni portugalilaiset, toinen kutsui espanjalaiset, lopulta molemmat kuitenkin joutuivat hollantilaisten alistamaksi. Neilikka on näiltä saarilta lähtöisin ja Ternatesta löytyy maalilman vanhin neilikkapuu.

Ternatessa päätettiin jatkaa viisumia, löydettyänkin monen mutkan jälkeen immigration office, jossa kaikki sujui melko helposti. Paikan pomo ei vaatinut lentolippuja, ainoastaan takaajan ja 300k/passi. Hän kirjoitti meille lapun, jota voimme näyttää majapaikkamme pitäjälle ja hän todennäköisesti takaisi meidät, sillä kyseessä on vain muodollisuus. Majapaikan pitäjä ei kuitenkaan tähän alkanut, joten rento pomo rupesi poikkeuksellisesti itse meille takaajaksi ja saatiin seuraavana päivänä passit kuukauden jatkolla kouraan, todella helppoa.

Toisena päivänä lähdettiin etsimään myös uutta halvempaa majapaikkaa. Halvempaa ei täyttä ei kuitenkaan löytynyt, mutta vaihdettiin parempaan.

Tähän Gamalama losmeniin (200k). Meillä oli tarkoitus olla pitempäänkin Ternatessa, mutta kalliin majapaikan takia päätettiin jatkaa matkaa jo seuraavana päivänä kohti Tobeloa.

Majapaikan vierestä löytyi melkein aitoa turkkilaista kebabia, ei ehkä aidon turkkilaisen veroista, mutta kiva tätä oli välissä maistaa.

Enemmän Ternatelaista ollaan maistelemassa tässä. Monen ruokalajin popeda buffet (20k).

Yleisö joka kerääntyi meidän syömistä tarkkailemaan, paikallisella kielellä jokaista suupalaani keskenään kommentoiden, Minna hieman ahdistui. Otin kuvan, kuten hekin monta ennen minua...

Lauantaina lähdettiin lauttarantaan, aikeena ottaa speedboat Sofifiin, kävi kuitenkin tuuri ja lautta oli juuri lähdössä, joten päästiin sillä mukavasta Sofifiin 1,5 tunnissa (15k).


Yksinäinen purjehtija

Sofifissa hieman säätöä, jonka jälkeen saatiin tingattua kyyti Tobeloon 75k per naama hintaan.

Yleinen kulkunevo tälle matkalle on Kijang, autossa oli meidän lisäksi yksi sotilas ja osan matkaa myös paikallinen nainen lapsensa kanssa.

Palmuja matkalta, Tobellossa oltiin n. 3 tunnin ajomatkan jälkeen.

5 kommenttia:

Siina kirjoitti...

Tuosa yhesä kuvasa taustalla istuva nainen ei toivottavasti tiedä ”näyttävänsä keskaria” eli voitonmerkki värinpäin.

Tuukka kirjoitti...

Noilla käsimerkeillä on niin paljon eri merkityksiä kulttuurista riippuen, että nainen näyttää varmaankin keskaria, hyvää meininkiä, ehdottelee sopimattomia ja näyttää samalla voiton merkkiä...

Mutta ihan hyvä huomio :)

Siina kirjoitti...

Nykyään tuo tuntuu lähinnä aasialaiselta ilmiöltä, joka vaan kuuluu tehdä kun joku ottaa kuvan, ihan sama tietääkö joku mitä se meinaa. :D

Siina kirjoitti...

Tämä oli aika symppis: "In Vietnam, the V sign means "hello" since the Vietnamese word for the number "2" sounds like the English pronunciation of the greeting "hi"."

mutteri kirjoitti...

Melkosta syömätouhua. Mutta niin on kyllä suomalainen joulupöytäkin. Kauanko istuitte? Ja juu Minna, minua ahistais varmaan niin, että jäis syömiset vähiin.