Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

lauantai 5. maaliskuuta 2022

Carnaval Iguana Marina

 Kaikki tietävät Rion karnevaalin, monet myös Barranquillan karnevaalin ja vastaavia karnevaaleja vietetään Latinalaisessa-Amerikassa samoihin aikoihin satoja. Mutta moniko tietää miksi niitä vietetään? 

Suomi on paperilla erittäin kristitty maa, mutta pääsiäispaasto on kulttuurista tippunut pois, vähän kuten kirkossa käyntikin. Karnevaaleja vietetään nimenomaan pääsiäispaastoa ennen. Ennen lihatonta, tipatonta ja muutenkin synnitöntä ajanjaksoa otetaan ilo irti kunnolla.

Olin suunnitellut meneväni Vegan karnevaaleille ja Barranquillan karnevaaleille. Vegan karnevaalit osittain peruttiin ja Barranquillan karnevaalien mittasuhteita skaalattiin rajusti alaspäin. Näiden pettymysten jälkeen päätin unohtaa karnevaalit suunnitelmista.

Olikin mielenkiitoista huomata, että löysin itseni Galapagoksen suurimmilta karnevaaleilta. Enemmän asutuilta saarilta tullaan nimenomaan tänne viettämään kolmen päivän juhlia. Hyvä, että olin tehnyt varauksen heti viikoksi.

Päivällä oli hiljaisempaa ja iltapäivällä tapahtumat alkoivat futiksen, lentopallon ja tuon sulkapallotenniksen (?) muodossa. Täällä ei ollut kentälle ryntääviä huligaaneja, mutta pelit keskeytyivät usein, kun joku taapero vaelsi kentälle tai pikkupoikien pallo eksyi sinne. Ravintoloissa kannatti olla valppaana, sillä pallo lensi usein pöytiin asti. Tunnelma oli hyvin yhteisöllinen ja rento. Pelit jatkuivat noin kahdeksaan, jonka jälkeen oli pieni tauko ennen lavatapahtumia.
Lavalla oli tanssiesityksiä, laulua ja ensimmäisen illan ohjelman täytti suurelta osin karnevaalien kuningattaren valinta. Ehdokkaita oli kolme. Venäläisen Alexin kanssa oltiin erimielisiä kenen pitäisi voittaa, joten kisasta tuli jännä. Minun suosikkini voitti. 
Cocolocot kädessä naureskeltiin, että ainoastaan pikkulapset ja gringot sotkee itseään väreillä. Kuitenkin kun yhden quitolaisen naisen naama käytiin sotkemassa, hän piti huolen, ettei ollut pöytäseurueen ainoa, joka näyttää tollolta ja koko porukka sai värit naamaan.
Toisena päivänä en ihan niin myöhään jaksanut juhlia, mutta vähän kävin aistimassa tunnelmaa. Tälläkin kertaa lavalla oli kauneuskilpailut. Naisten kilpailuun oli kolme ehdokasta hyvin tyrkyllä lavan edessä, mutta miesten kisaan vapaaehtoisia kirjaimellisesti kannettiin lavalle. 
Ruokaa oli hyvin tarjolla karnevaalialueella 
Ja päivällä maistui hampurilainen.
Kuten myös chocobanana, suoraan pakkasesta. 
Pina coladakin oli hyvää.
Enemmän drinkeistä ymmärtänyt belgialainen kyllä sanoi, ettei juomalla ollut kovinkaan paljon tekemistä pina coladan kanssa...

Jäätelömies.

Karnevaalien jälkeen oli hauska huomata, kuinka pieni kylä muuttui taas hiljaiseksi pieneksi kyläksi. Torin liitutauluun kirjoitetulta lounaslistalta koitin tilata Pollo de coca colaa, mutta kana ja liha olivat jo siltä päivältä loppuneet, vain kalaa oli jäljellä.


Ei kommentteja: